به گزارش حلقه وصل؛ نهضت جنگل، قیامی مردمی بود که در یکی از حساس ترین دوره های تاریخی ایران شکل گرفت. این نهضت، از جنگلهای گیلان آغاز شد و سپس روستاها و شهرهای این استان را دربرگرفت و هفت سال ادامه یافت. رهبر نهضت جنگل، میرزا کوچک خان، طلبه آزادمنش و انقلابی و فردی فروتن، خوش برخورد و پای بند به اجرای دستورهای دینی بود. نهضت جنگل با حمله نیروهای دولتی سرکوب شد، ولی نام میرزا و مقاومتهای مردانهاش در برابر ستم و تجاوز، در خاطر مردم ایران زنده و جاوید ماند و الگویی برای مبارزان بعدی گردید.
11 آذرماه سالروز شهادت میرزاکوچک خان جنگلی است. به همین مناسبت ستاد جبهه فرهنگی اجتماعی استان گیلان با همکاری چند نهاد فرهنگی دیگر اقدام به برگزاری نخستین رویداد ملی توید محور با عنوان «جنگل بارانی» مینماید. در همین راستا با دبیر ستاد جبهه فرهنگی گیلان گفتگویی انجام شد که متن آن را در زیر مشاهده خواهید کرد:
حلقه وصل: رویداد «جنگل بارانی» را معرفی بفرمایید.
رویداد تولید محور جنگل بارانی پیرامون پاسداشت یکصدمین سال شهادت میرزا کوچکخان جنگلی با همکاری چند نهاد فرهنگی و خانه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی گیلان برگزار میشود.
در این رویداد تولیدکنندگان مردمی استان و جوانهایی که موسسه خودجوش مردمی داشته و در حال تولیدات هنری هستند در یک رویداد 3 روزه حول محور و موضوع شهادت میرزا کوچکخان حدود بیست اثر از جمله کلیپ، نماهنگ، سرود، موشن گرافیک، پادکست، پوستر و .. را تولید خواهند کرد که در سطح ملی پشتیبانی و منتشر خواهد شد.
خبر نگار حلقه وصل: این رویداد چه زمانی برگزار میشود؟
این برنامه پنجشنبه 4 آذرماه 1400 در سالن ایثار و شهادت شهر رشت برگزار خواهد شد.
حلقه وصل: هدف از برگزاری این رویداد چیست؟ و چه بروندادهایی خواهد داشت؟
حدود سی هنرجو و هنرمند نیمه حرفهای و حرفهای در این رویداد شرکت میکنند و طی سه روز تولیدات خودشان را میسازند که در نهایت این تولیدات را جهت انتشار در سطح کشور توزیع میکنیم. بیشترین انگیزهای که از برگزاری این رویداد داشتیم ایجاد فضایی بود که آثار تولیدکنندگان خودجوش مردمی در سطح ملی دیده بشود. شخصیت میرزا کوچکخان ابعاد مختلفی دارد، از مقاومت، شهادت اباعبداللهگونه، استکبار ستیزی و شخصیت روحانی و مردمی بودنش گرفته تا خدمات اجتماعی که داشته است و مردان و زنان و کودکانی را که به نهضت جنگل پیوند داده است.
بر این اساس قرار است این هنرمندان یک طرح یکساله با محوریت این موضوعات داشته باشند و هرماه یک اثر تولیدی را جهت نشر در فضای عمومی کشور آماده کنند.
این رویداد یک کارگاه تولید محور است. ما از فرصت میرزا کوچکخان استفاده کردیم تا اولا هنرمندان خودجوش مردمی را به طور گسترده شناسایی کنیم و در ادامه افراد و ظرفیتهایی که تاکنون در این سطح دیده نشده بودند را توانمندتر کنیم. با توجه با اینکه در این رویداد از حضور و راهنمایی اساتید باتجربه این عرصه بهرهمند خواهیم بود این هنرمندان انگیزه بیشتری برای تولیدات باکیفیتتر پیدا خواهند کرد و خواهند دانست که اگر تولید فاخر داشته باشند جبهه فرهنگی میتواند تولیدات آنها را در سطح ملی و بالاتری انعکاس و انتشار بدهد.
به طور کلی رسالت جبهه فرهنگی کشف استعدادها، شناساندن و توامندسازی آنهاست. ما برای نیل به این هدف راهی جز برگزاری رویدادهای اینچنینی نداریم.
همایشها و رویدادهای ما باید قابلیت این را داشته باشد که در لحظه تبدیل به عمل بشود اگر اینگونه عمل کنیم هم آن جوانها ارتقا پیدا میکنند و هم سه محور عملکردی جبهه(شناسایی، شناساندن و توانمندسازی) محقق خواهد شد.
حلقه وصل: در برگزاری این رویداد کدام نهادها و مجموعهها با شما همکاری خواهند داشت؟
در چشمانداز یکساله این رویداد از صدا وسیما جهت انتشار این آثار در رسانه ملی، حوزه هنری، وزارت ارشاد، روایت جهاد، قرارگاه قرب، دفتر رسانهای جبهه فرهنگی و چند مجموعه فرهنگی دیگر کمک خواهیم گرفت.
گفتنی است شرکت در این رویداد برای هنرمندان تمام استانهای کشور آزاد است و علاقهمندان میتوانند جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر در مورد رویداد با شماره 09302775120 تماس بگیرند.