به گزارش حلقه وصل، یک مقام آژانس مهاجرت سازمان ملل متحد از ناپدید شدن هزاران مهاجر مقیم اروپا هنگام بازگشت به لیبی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «تیآرتی» «صفا امسهلی» سخنگوی دفتر مهاجرت سازمان ملل متحد گفت که گارد ساحلی لیبی که از اتحادیه اروپا بودجه دریافت میکند، امسال بیش از ۲۴۰۰۰ مهاجر اروپایی را که در دریای مدیترانه به سر می بردند رهگیری کرده است. با این حال، تنها ۶۰۰۰ نفر در بازداشتگاههای رسمی در این کشور واقع در شمال آفریقا حضور دارند.
وی افزود که سرنوشت و محل زندگی هزاران مهاجر دیگر نامعلوم است. امسهلی گفت: «ما بیم داریم که بسیاری در دست گروه های جنایتکار و قاچاقچیان افتاده و مورد اخاذی قرار میگیرند.»
این در حالی است که سخنگوی وزارت کشور لیبی که بر بازداشتگاهها نظارت دارد از هرگونه اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده است.
لیبی سالها مرکز مهاجران آفریقایی و خاورمیانهای بوده است که از جنگ و فقر در کشورهای خود فرار کرده و به امید زندگی بهتر به اروپا رفتند. این کشور نفت خیز پس از قیام مورد حمایت ناتو که منجر به سرنگونی «معمر قذافی» رهبر سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ شد، دچار هرج و مرج شد.
قاچاقچیان از هرج و مرج موجود سوء استفاده کرده و غالباً خانوادههای مستأصل مهاجر را در قایقهای لاستیکی یا چوبی را در مسیر خطرناک مدیترانه به نقطهای انتقال میدهند. تاکنون هزاران نفر در این راه غرق شدهاند.
غرق شدن مرگبار کشتی مهاجران در سواحلی لیبی در دریای مدیترانه در شرایطی انجام شده که پیش از این، حوادث مرگبار پر شمار در این دریا واکنش پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان را هم به دنبال داشته است.
پاپ فرانسیس اواخر خرداد ماه سال جاری در یک سخنرانی در کلیسای واتیکان درباره شمار بالای مرگ و میر مهاجران با قایقهای کوچک و غیر ایمن صحبت کرد و دریای مدیترانه را «بزرگترین قبرستان اروپا» خواند.
اواخر خرداد ماه در خبرها آمده بود که طبق آمار سازمان ملل در سال جاری میلادی (۲۰۲۱) تعداد ۶۷۰ مهاجر در دریای مدیترانه جانشان را از دست دادهاند.