
به گزارش حلقه وصل، علی جمالی برادر شهید مدافع حرم «محمد جمالی» اظهار داشت: محمد اولین شهید مدافع حرم استان کرمان است. زمانی که از وضعیت حرم حضرت زینب (س) و مردم سوریه اطلاع یافت، خیلی ناراحت و نگران شد. وی همیشه حامی مردم مستضعف و حامی ولایت فقیه بود، به همین خاطر ندای رهبر خود را به گوش جان شنید و با اصرار و ممارست به سوریه اعزام شد تا به عنوان مستشار نظامی در سوریه خدمت کند.
وی افزود: سردار جمالی 35 سال مجاهدت، پیکار، دلاوری و حماسه آفرین صحنه های مختلف نبرد در جنگ و نیز در صحنه مبارزه با اشرار را در کارنامه زندگی جهادی خود دارد. سال ها مبارزه در راه خدا بی نتیجه نماند و بی دلیل نیست که شهادت در جوار حرم عمه سادات نصیب وی شد. وی فردی بی ادعا بود که فقط به انجام وظیفه و مسوولیت خود می اندیشید و کار و همت و تلاش بی وقفه ای که در مدت زمان عمر پرثمر خود انجام داد از وی فردی مقاوم و خستگی ناپذیر برای صحنه های سخت ساخته بود.
وی با اشاره به حضور برادر خود در زمان دفاع مقدس بیان کرد: در دوران دفاع مقدس در طول 8 سال دفاع مقدس در جبهه حضوری مستمر و فعال داشت، از زمان شروع جنگ ایران و عراق وارد جنگ شد در سن 15 سالگی عازم جبهه شد.
برادر شهید جمالی یادآور شد: از 15 سالگی درست زمانی که جنگ شروع شد به جبهه رفت. از روستای پاقلعه به شهر کرمان می رفت تا به مدرسه برود و آنجا درس بخواند ولی به جای مدرسه به جبهه می رفت، با این که خیلی کم در مدرسه حضور داشت ولی اخلاق و درس وی خیلی خوب بود.
وی با اشاره به خصوصیات اخلاقی شهید گفت: انسانی خوش اخلاق و رفتار، مردم دوست، اهل همکاری و مسوولیت پذیر بود و مرتب که سن وی بالاتر می رفت به تجربه و تخصصش هم اضافه می شد، زیرا تلاش می کرد و دوره های مختلف را می آموخت. همواره در حال آموختن بود در زمینه های اعتقادی، نظامی و علمی تلاش می کرد و آنچه یادمی گرفت به دیگران نیز آموزش می داد.
جمالی ادامه داد: منزل وی مکان رفت آمد روستاییان فقیر و زحمت کش بود، به آنها کمک و تا آنجا که برایش مقدور بود از آنان دلجویی می کرد. بسیار مهربان و مهمان نواز بود. دست یاری دیگران را می فشرد. فرقی نداشت به کوچک و بزرگ به همه سلام می کرد. در انجام کارهای جنگ پشتکار و جدیت خاص به کار می برد. قدرت حرف شنوی، حل و فصل مسائل را در حد بالایی برخوردار بود.
وی ادامه داد: محمد در عملیات هایی از جمله «طریق القدس»، «فتح المبین»، «بیت المقدس»، «رمضان»، «والفجر 8» و «کربلای 4، کربلای 5 و کربلای 1 در لشکر ثارالله حضور داشت و خدمت می کرد. در آخرین روزهای جنگ در مناطق مختلف جنوب و شرق در سمت های مختلفی فرماندهی در خدمت اسلام و رزمندگان بود. چندین بار مجروح شد، در عملیات کربلای 5 دچار موج گرفتگی شدید شده بود، که مجبور شد به عقب برگردد.
برادر شهید جمالی بیان کرد: شهید در اواخر جنگ برای آموزش دوره دافوس به تهران رفت و دوره دافوس را به صورت کامل آموخت و بعد از جنگ تحمیلی فرصت یافت تا تحصیلات عالی خود را در رشته مدیریت ادامه دهد و در ضمن ادامه تحصیل مسوولیت «معاونت عملیات لشکر 41 ثارالله» را پذیرفت.
وی ادامه داد: محمد در زمانی که اشرار و قاچاقچیان در منطقه سیرجان و توابع آسایش و امنیت را از مردم گرفته بودند، سمت فرماندهی اطلاعات عملیات تیپ دوم صاحب الزمان(عج) را برای مبارزه با اشرار پذیرفت و به مدت چهار سال با تلاش های بی دریغ همرزمان خود توانستند بار دیگر آرامش و امنیت را برای مردم منطقه به فراهم آورند. در همین زمان در دانشگاه امام حسین (ع) مشغول تدریس به دانشجویان در رشته جغرافیا و نقشه خوانی بود. بعد از مدتی دوباره به لشکر 41 ثارالله بخش اطلاعات و عملیات برگشت و در سال 85 بازنشسته شد.
برادر شهید مدافع حرم گفت: سردار محمد جمالی پاقلعه از فرماندهان سپاه ثارالله(ع) کرمان به عنوان یکی از فرمانده محورهای خط شکن جبهه های جنگ هشت سال دفاع مقدس بود و افتخار آفرین بسیاری از عرصه ها بود.
وی خاطرنشان کرد: در زمانی به جبهه مقاومت پیوست، که هنوز بسیاری از افراد جامعه ضرورت این حضور و جلوگیری از نزدیک شدن دشمن به مرزهای کشور اسلامی را درک نمی کردند ولی وی با روحیه جهادی و انقلابی خود، رهسپار میدان مبارزه با دشمن انسانیت و دین شد و در این آزمون الهی هم سربلند و رستگار شد. سرانجام برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) در تاریخ 12 آبان سال 1392 در سوریه به شهادت رسید.