
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، در راستای ششمین همایش بین المللی «افق نو» با شعار «قدس پایتخت همیشگی فلسطین» نشستی با عنوان «زنان و جنبش های عدالتخواهی» از سوی جبهه فرهنگی بانوان انقلاب اسلامی خراسان رضوی با حضور سه تن از شخصیت های بین المللی ضد صهیونیسم برگزار شد.
سلی ورن مدیر موسسه بیداری و مطالعات بینالملل و راهبردی در این نشست با اشاره به اقدام اشغالگران صهیونیستی در سالروز نکبت و به شهادت رساندن فلسطینیان بیان کرد: مسئله فلسطین قبل از اینکه یک مسئله سیاسی باشد یک مسئله انسانی بسیار دردناک است، دید کشورهای غربی درمورد مسئله فلسطین غیر قابل باور است زیرا اگر کشوری غیر از اسرائیل چنین جنایتهایی انجام میداد، قطعا سازمانهای بینالمللی رفتارهای متفاوتی نشان میدادند.
ورن با اشاره به سکوت رسانهای در مورد جنایات اخیر اسرائیل گفت: رسانههایی غربی طوری نشاندادند که انگار این مسئله یک موضوع نرمال و فاقد اهمیت است و فقط توانستیم ببینیم 3 کشور مثل ترکیه و الجزایر و آفریقای جنوبی خواستار بازگشت سفیرانشان شدند و این تنها عکسالعلمل در جامعه بینالملل نسبت به این جنایت بود.
مدیر موسسه بیداری و مطالعات بینالملل و راهبردی ادامه داد: متاسفانه انگار این همه جنایت بس نبود که گواتمالا هم تصمیم گرفت سفارتش را به قدس منتقل کند. این تصمیم ها فقط نفرت و جنگ را در منطقه افزایش خواهد داد.
وی درباره حقوق زنان در غرب عنوان کرد: در مسئله حقوق زنان در غرب اشکلاتی هست که من با آنها موافق نیستم، در موضوع حقوق زنان هیچ عدالتی وجود ندارد زیرا اکثر خانمها در غرب خودشان به تنهایی فرزندانشان را بزرگ میکنند و کمک کمی از دولت برای آن دریافت میکنند پس نتیجه میگیریم شرایط خانمها در غرب با آنچه نشان میدهند بسیار متفاوت است.
ورن با بیان اینکه آزادی زنان در غرب هزینه زیادی برایشان داشته است، افزود: در مسائل سیاسی هم نقش زنان بسیار کمرنگتر از مردان است و حقوق ماهیانه شان هم 15 تا 20 درصد کمتر از آقایان است، البته حضور زنان در سیاست تنها به جنبشهای فمنیستی مربوط نمیشود و مسائل زیادی دخیلند.
مدیر موسسه بیداری و مطالعات بینالملل و راهبردی تاکید کرد: ما خیلی دوست داریم حقوق خانمها حفظ شود اما این جنبشهای فمنیتستی خیلی توجهی به حقوق اصلی خانمها ندارد، من از خیلی آزادیها در غرب راضی نیستم و تصویر خانمها این چیزی نیست که رسانههای غربی نشان میدهند و بسیار در این مورد دروغپردازی میکنند.
در ادامه پیتر وان بورن دیپلمات سابق وزارت خارجه آمریکا، انتقال سفارت به قدس را بزرگترین اشتباه آمریکا و خروجش از برجام را اشتباه بعدیش خواند و اظهار کرد: هردوی این کارها غیر قابل قبول و مانند آتش انداختن به جایی پر از بنزین است و به نظر میرسد هیچ وقت درک نخواهند کرد که این عمل چه تاثیری بر جامعه جهانی دارد و به عقیده من این دو عمل هزینههای سنگینی را به آمریکا تحمیل خواهد کرد که امیدوارم این هزینه را مردم عادی پرداخت نکنند.
بورن درباره حقوق زنان در آمریکا گفت: در قانون ایالات متحده آمریکا به این نکته اشاره شده که حقوق زن و مرد یکیست اما متاسفانه در ایالات متحده هرچه بالاتر میروید تعادل حقوقی نسبت به خانم و آقا خیلی نامتعادلتر میشود.
دیپلمات سابق وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: برای مثال شرکتهایی داریم که از قانون سواستفاده کرده و با عوض کردن قوانین کاری حقوق کمتری به زنان میپردازند، هنوز تعداد خانمها در عرصه سیاست کم است ولی بیشتر از قبل شده است و نزدیک بود که یک زن رئیس جمهور آمریکا شود.
وی در پاسخ به این سوال که چه شد که فعالیتش به عنوان یک مقام آمریکایی ادامه پیدا نکرد گفت: کارهای من به دور از مسائل پیچیده خاورمیانه بود ولی در سال 2009 جهت کمک به نیروهای نظامی آمریکا به عراق فرستاده شدم و چیزی که دیدم مرا شوکه کرد زیرا از آنچه که آمریکا به ما میگفت بسیار متفاوت بود.
بورن ادامه داد: من باید این موضوع را به همه میگفتم اما تعداد کمی از افراد آمریکا حاضر بودند حرف من را گوش دهند پس یک کتاب در این مورد نوشتم، دولت آمریکا از اینکه من حقیقت را میگویم خوشحال نبود و سعی کرد مرا به زندان بفرستد و امکانات مالیام را بگیرد و در نهایت مجبور شدند برای بازنشستگی زود هنگامم اقدام کنند با اینکه انقدر ها هم پیر نبودم.
وان بورن دیپلمات سابق وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه از کاری که کرده احساس خوشحالی و رضایت میکند تاکید کرد: ما همواره دو انتخاب داریم، صحبت یا تهاجم که متاسفانه دولت من با خروج از برجام راه دوم را انتخاب کرد و من بسیار نگران آیندهام. به عنوان یک دیپلمات امیدوارم که راهی پیدا شود تا دوباره صحبت کردن را شروع کنیم و حضور ما و شما اینجا کنار هم میتواند کمک کند.
در ادامه این جلسه مایا گارنر فعال حقوق فلسطینیان با بیان اینکه هدف آمریکاییها حمایت از اسرائیل است و اهمیتی به فلسطینیان نمیدهد، اظهار کرد: با انتخاب ترامپ امیدوار بودیم کشورهای اروپایی از آمریکا و سیاستهایش فاصله بگیرند که متاسفانه تا بهحال چنین کاری نکردهاند.
گارنر ادامهداد: هدف من در انگلستان که در آنجا تحصیل میکنم این است که سازمانها و انجمنهایی تشکیل دهیم و فعالیتهایی کنیم که دولت را به فاصله گرفتن از سیاستهای آمریکا در قبال فلسطین ترغیب کند.
این فعال حقوق فلسطینیان درباره حمله اخیر اشغالگران به فلسطینیها بیان کرد: هزینه این مقابله با اشغالگری اسرائیل را تنها آن 60 نفر فلسطینی که به شهادت رسیدند ندادند بلکه همه فلسطینیها بخاطر این تصمیم در رنج هستند، سازمانهای بینالمللی باید به صدای فلسطینیان گوش دهند و حقوق آنها را احقاق کنند.
وی تصریح کرد: یکی از موارد نقض حقوق زنان، دختر فلسطینی 16 سالهایست که به زشتترین شکل ممکن با او رفتار کردند، نیروهای نظامی به خانهاش هجوم بردند و او آنها را داد و آنها هم او را بدون محاکمه زندانی و تهدید و تجاوز کردند.
گارنر انعکاس این موضوع در رسانههای غربی زیاد را شباهت ظاهری آن دختر به اروپاییها را دانست و افزود: جای تعجب است که اروپاییها فقط از جهت نژادپرستی به این قضیه نگاه کردند و فقط به کسی اهمیت میدهند که شبیه خودشان است.
این فعال حقوق فلسطینیان درباره تاثیر جنبشهای فمنیستی در احقاق حقوق زنان اظهار کرد: بدون فعالیت فعالان گروههای مختلف در جهت احقاق حقوق زنان نمیتوانستیم به جایی که امروز رسیدهایم برسیم و حقمان را بگیریم و اگر ساپورت آنها نبود امروز هم نمیتوانستیم در کنار شما باشیم و این فعالیتها و جنبشها برای احقاق حقوق انسانی زنان بوده است