سرویس سیاست حلقه وصل- جلسه علنی روز یکشنبه (۳۱ مرداد) مجلس شورای اسلامی برای بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم صبح امروز به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.
در ابتدای جلسه امروز صلاحیت عیسی زارعپور برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار خواهد گفت.
روز گذشته کلیات برنامه ها و کابینه سیزدهم مورد بررسی قرار گرفت. (اینجا بخوانید)
نمایندگان مجلس از صبح روز گذشته جلسات خود را به منظور بررسی برنامه های پیشنهادی دولت سیزدهم و همچنین صلاحیت وزرای پیشنهادی آغاز کرده و پس از بررسی کلیات برنامه های پیشنهادی دولت وارد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت بر اساس حروف الفبا شدند.
بر این اساس وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اولین وزیری بود که صلاحیتش مورد بررسی قرار گرفت. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز دومین وزیر پیشنهادی بود که بررسی صلاحیتش در جلسه علنی دیروز بعد از ظهر مجلس کلید خورد.
بر اساس حروف الفبا وزرای پیشنهادی اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امورخارجه و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیگر وزرایی هستند که پس از پایان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، صلاحیتشان در دومین روز از جلسات علنی مجلس مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
دومین روز بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات شدند و امروز به ادامه بررسی آن می پردازند. ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس قرار دارد. در نشست نوبت عصر روز گذشته گزارش کمیسیون های صنایع و معادن و فرهنگی درباره عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات قرائت شد. همچنین یک نماینده مخالف و یک نماینده موافق به اظهار نظر پرداختند.
عباسزاده مخالف/ وزیر پیشنهادی تجربه ندارد
محمود عباسزاده مشکینی، مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات: متاسفانه وزیر پیشنهادی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تخصص و تجربه ندارد.این نماینده مجلس ادامه داد:وزیری که سوار بر کار نباشد نمی تواند موجب تحول شود.این وزارتخانه حداقل ۲۰ میلیارد دلار تجهیزات زیربنایی دارد و نیاز به وزیری متخصص دارد. یک وزارتخانه استراتژیک نیازمند تفکر، تجربه و تخصص استراتژیک میباشد. از سویی دیگر شفافیت یک مولفه مهم برای وزارت است. آقای زارع پور بنده شنیدهام که شما در جایی گفتهاید که مخالف روح طرح صیانت هستید و در جایی دیگر گفتهاید که موافق آن هستید. از شما خواهش میکنم پشت این تریبون شفاف به همه اعلام کنید که با این طرح مخالف هستید یا موافق؟
نظری مخالف/ زارعپور رویه شفافی ندارد
سید غنی نظری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات تجربه کافی ندارد، گفت که دلیل مخالفتم با آقای زارعپور به دلیل فقدان رویه شفاف او است. او به نمایندگان مخالفِ طرح صیانت از فضای مجازی میگوید که با این طرح مخالف است، بعد در کمیسیون فرهنگی که اعضای آن طراح این طرح بودند بیان میکند که موافق طرح صیانت است. این روحیه وزیر قابل قبول نیست.
محفوظی موافق/ جوانی گناه نیست سید مجتبی محفوظی، موافق زارع پور، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یکی از ویژگی های آقای زارع پور، تخصص و تجربه است.جوانی، گناه نیست و جوانان بودند که جنگ تحمیلی را اداره کردند.سید مجتبی محفوظی ادامه داد: از آقای زارع پور انتظار داریم تمام تلاش خود را برای بومی سازی و استفاده از ظرفیت های داخلی انجام دهند.انتظار داریم شبکه ملی اطلاعات را مطابق با طرح جامع، هرچه سریعتر به انجام برسانند.
زارع پور: افتخار میکنم که دغدغه حضور پرقدرت در فضای مجازی را داشتهام
عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: افتخار میکنم که دغدغه ساماندهی، حمایت و حضور پرقدرت در فضای مجازی را داشتهام.پس از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در مجلس، رای گیری برای وزرای پیشنهادی انجام می شود که پیش بینی می شود که رای گیری روز سه شنبه انجام شود.
نطق کامل زارع پور را اینجا ببینید
آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات
موافقت کمیسیون شوراها با وزیر پیشنهادی اطلاعات سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی گفت که برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات منطبق با اسناد بالادستی و واجد شرایط برای این وزارت خانه است.روح الله نجابت در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره حجت الاسلام و المسلمین سیداسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات را قرائت کرد.
موافقت کمیسیون امنیت ملی با وزیر پیشنهادی اطلاعات
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از نظر مثبت این کمیسیون با برنامه های وزیر پیشنهادی اطلاعات خبر داد. محمود عباس زاده مشکینی در جلسه علنی امروز گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره حجت الاسلام و المسلمین سیداسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات را قرائت کرد.
رضوانی مخالف/ وزیر اقدام جدی نکرده است
آقای خطیب در کمیسیون به درستی گفتند در طول زندگی کار اطلاعاتی کردند، اما اقدام موثری از ایشان مشاهده نشده به طوری که در موضوع طبری برخی در مورد او توجیحات غیر قابل هضم میآورند. او علی رغم شایستگی به موقع اقدام جدی نمیکند. آقای خطیب در قبال فتنه سال ۸۸ شفاف امروز اعلام موضع کند.
میرزایی مخالف/ نظر رهبر انقلاب درباره وزیر اطلاعات
در این روزها اخباری مطرح میشود که حضرت آقا خطیب را تایید کرده است. اما حضرت آقا در تایید شخص خاصی نظر نمیدهند، رییس جمهور گفتند حضرت آقا در مورد خطیب نظر خاصی نداشتهاند؛ سردار کوثری هم این سخن را تایید کردند. چرا دیدگاههای خود را با نسبت دادن به حضرت آقا به کرسی مینشانید؟
پاسخ قالیباف به نقطه نظر نمایندگان درباره وزیر اطلاعات
رئیس مجلس در توضیح نظر رهبر انقلاب درباره وزیر پیشنهادی وزیر اطلاعات گفت:در اصل ۱۱۰ و ۱۷۶ حوزه دفاعی، امنیتی و سیاست خارجی شخص رهبری مسئولیت دارند. در همه دولتهای گذشته و کنونی درباره برخی وزرا از رهبری کسب اجازه میکنند.آقای رئیسی گفتند که برای وزرای بخشهای امنیتی مانند وزارت اطلاعات از رهبر انقلاب کسب اجازه کردند و ایشان موافقت کردند.
توضیح قالیباف به نمایندگان