
سرویس معرفی: محمود هاشمی مسئول بنیاد علمی فرهنگی صدر در کرمان در گفتگو با حلقه وصل از آغاز شکل گیری این بنیاد و برنامه های آن در طول 9 سال فعالیت می گوید.
این جهادگر در ابتدا بیان داشت: نزدیک به 9 سال است که بنیاد آغاز به کار کرده در واقع پیش از این ما گروهی جهادگر بودیم که برای انجام فعالیت جهادی به مناطق محروم می رفتیم و در یکی از اردوهای جهادی که در جنوب کرمان برگزار شد متوجه شدیم که می توانیم برای حمایت و کمک مناسب تر و بهتر به افراد این منطقه به ویژه دانش آموزان وارد عمل بشویم و حرکتی دائمی انجام دهیم به همین منظور بنیاد صدر را در کرمان به ثبت رساندیم.
وی ادامه داد: هدف اصلی تشکیل این بنیاد حمایت از دانشآموزان مناطق محروم بود برای اینکه خود اینها انشاءالله بتوانند در آینده به سایر محرومان خدمت کنند. از نظر ما، باید هر منطقه به دست بچههای خود منطقه پیشرفت کند. رویکرد ما دقیقاً به این سمت میرود و در آن زمان هم به این نتیجه رسیدیم که برای اینکه یک کار اثرگذار و دائم داشته باشیم، باید از خود نخبگان همین منطقه استفاده بکنیم و خود این افراد فردای بهتری برای منطقه ی خودشان بسازند و معتقدیم که هر منطقه به دست فرزندان خودش بهتر آباد و ساخته می شود.
هاشمی تصریح کرد: بنیاد صدر اکنون با گذشت 9 سال، فعالیتش را در بخش های محروم سیستان و بلوچستان نیز آغاز کرده و این امر می تواند نوید بخش گسترش چنین فعالیت هایی در تمام مناطق محروم کشور عزیزمان ایران باشد. برای شروع البته طرحهایمان را به صورت آزمایشی به روستاهای همجوار و شهرستانهای همسایه گسترش دادیم. با 6 نفر دانشآموز و از بحث علمی شروع کردیم و این دانشآموزان توانستند موفقیتهایی به دست بیاورند. یعنی توانستیم الگوهایی از جنس خود منطقه تحویل بدهیم و این موضوع، در تزریق روح خودباوری و امید در منطقه بسیار مؤثر بود. در بحث قرآنی هم با سه حافظ قرآن در حد دو جزء شروع کردیم. در حال حاضر، مؤسسه در چهار زمینه علمی، فرهنگی، قرآنی و پزشکی فعالیت دارد. طرح جهادگران علمی، طرح بورسیه علمی، طرح مشاوران علمی و... طرحهایی است که در حمایت از دانشآموزان برای ورود به مدارس نمونه و تیزهوشان در نظر گرفته شده. ما میخواهیم بگوییم این بچهها آن قدر مستعدند که به هر آنچه بخواهند، میتوانند برسند. محرومیت در امکانات آموزشی و امکانات مالی نباید سبب شود استعداد و جوهر دانشآموزان نادیده گرفته شود.
90 درصد فعالیت های بنیاد صدر در فضای مجازی انجام می شود
مدیر بنیاد علمی فرهنگی صدر کرمان در ادامه به انجام 90 درصد از فعالیت های بنیاد صدر در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: خود بنده از شاهین شهر اصفهان فعالیت های بنیاد در کرمان را پیگری می کنم و حتی 90 درصد اعضای این تیم هم در سراسر کشور پراکنده شده اند. البته همه توفیقات خود در کمک به محرومین را «لطف خدا» می دانم. بنیاد صدر حامی دانش آموزان مستعد بوده و شکوفایی استعدادهای پنهان در مناطق محروم، بیداری فطرت های بومی و نهایتاً به بار نشستن استعدادهایی که امروز حمایت شده اند جهت سازندگی در همان مناطق را دنبال می کند. البته واقعاً در این زمینه کار شده و در حال حاضر70 درصد بدنه تیم ما از اهالی خود استان کرمان هستند وهیات مؤسس بنیاد از مردم بومی خود منطقه می باشند.
وی اضافه کرد: فعالیت های بنیاد در قالب طرح های علمی، قرآنی، پزشکی، دندانپزشکی و طرح ولی نعمتان ساماندهی شده است و مشاوره، برنامه ریزی تحصیلی و رفع مشکلات تحصیلی دانش آموزان مستعد مناطق محروم، اجاره و تجهیز 5 کتابخانه دانش آموزی در مناطق دورافتاده، اجاره و تجهیز 5 خوابگاه دانش آموزی، ارسال هزاران جلد کتاب و جزوات کمک آموزشی، برگزاری بیش از 25 جهاد علمی در مناطق محروم با حضور دانشجویان، معلمان و اساتید برتر برای تدریس به دانش آموزان، همچنین بورسیه و تأمین شهریه مدرسه حدود 300 دانش آموز مستعد، ارسال لوازم التحریر و در نهایت حمایت از دانشجویان راه یافته به دانشگاه های برتر از جمله مهمترین برنامه های اجرا شده در قالب طرح علمی بنیاد صدر است.
هاشمی خاطر نشان کرد: البته ناگفته نماند در کنار این جهاد علمی که اصلی ترین هدف و کار بنیاد است ما همان طور که اشاره کردم در حوزه های دیگر هم ورود پیدا کرده ایم و در بخش درمان بیماران نیازمند، تهیه وسایل و ملزومات زندگی برای این افراد و تهیه جهیزیه ساده برای شروع یک زندگی و ... نیز از دیگر فعالیت های بنیاد است.
این جهادگر علمی و فرهنگی در ادامه به نحوه تأمین هزینه های بنیاد اشاره کرد و افزود: از افتخارات بنیاد ما این است که این بنیاد به شدت مردمی و برخاسته از خود این مردم است. همه بنیاد صدر را میشناسند چون بچههایشان در اختیار ما هستند تا به آنها خدمت علمی کنیم. طرحهایی که ما انجام دادیم طرحهای نو و جدیدی هستند. چون آرام آرام داریم به سمتی میرویم که اینها تثبیت شود و مثل یک الگو شود. همیشه یک سری مشکلات مالی هم هست ولی ما هیچوقت خودمان را محدود به پول نکردیم و باکمترین هزینه داریم طرحها را پیش میبریم. البته کمکهای مردمی دیگر موسسات فرهنگی هم هست. مثلا برای کتابهای کمک آموزشی سعی میکنیم با انتشارات مختلف رایزنی کنیم و برای بچههایمان کتاب بگیریم. آنها هم محبت دارند و میپذیرند. خیلیها هوای بنیاد صدر را دارند چون بنیاد صدر کاملا مردمی است و وابسته به جایی نیست. یک حرکتی است که به نفع طبقه محروم شکل گرفته است و خیلی هم کمکش میکنند.
وی ادامه داد: ما برای انجام هر کدام از فعالیت هایی که بعد از شناسایی و برنامه ریزی پیگیر آنها خواهیم بود. فراخوانی را در فضای مجازی که به آن اشاره کردم انتشار می دهیم و واقعا مردم سنگ تمام می گذارند و گاهی این فراخوان ها به چند روز هم نمی رسد که هزینه ی مالی شان تأمین می گردد. بحمدالله مردم خوب حمایت می کنند و مسئولین هم رفته رفته هماهنگی ها و تائیدات لازم را انجام می دهند. ما تا امروز 679 فراخوان را در بخش های مختلف منتشر کرده ایم که همگی به لطف خدا اجرایی شده اند.
برگزاری 15دوره جهاد قرآنی و تربیت حدود 270 حافظ قرآن
مدیر بنیاد علمی فرهنگی صدر تصریح کرد: البته نکته ی دیگری که به آن می خواهم اشاره کنم این است که فعالیت های جهاد علمی تنها شامل آموزش دروس نیست بلکه کارهای فرهنگی، قرآنی و معارفی را هم در بر میگیرد و این امور در قالب گعدههای دانشآموزی اجرایی میشوند. برگزاری 15دوره جهاد قرآنی، طرح تربیت حافظان قرآن، تهیه قرآن و کتب ترجمه و برگزاری محافل انس با قرآن در مناطق محروم و تربیت حدود 270 حافظ قرآن از جمله فعالیتی است که در این راستا انجام شده است.
وی همچنین به طرح «ولی نعمتان» اشاره کرد و گفت: به منظور رسیدگی به معیشت خانواده دانش آموزان مستعد شناسایی محروم ترین خانواده ها در مناطق دورافتاده و محروم، ارسال مواد غذایی، پوشاک، وسایل زندگی و پیگیری و رفع مشکلات در حد توان بنیاد طرح «ولی نعمتان» اجرایی شده است.
هاشمی با بیان اینکه تا کنون بیش از 72 خانواده در قالب طرح ولی نعمتان تحت پوشش بنیاد قرارگرفتهاند اضافه کرد: توزیع لباس، ارزاق، کفش و گوشت های قربانی در مدارس مناطق محروم و خانواده های تحت پوشش طرح از جمله کارهایی است که در حد توان خود انجام داده ایم و این بخش هم از جمله فعالیت هایی است که خارج از حوزه جهاد علمی صورت می گیرد.
این فعال فرهنگی و اجتماعی در ادامه به فعالیت های بنیاد در راستای تحقق شعار سال نیز اشاره و خاطر نشان کرد: به اعتقاد من باید هر کاری در حوزه و تخصص خودش صورت گیرد یعنی به قول فرمایش مقام معظم رهبری حرکتی تمیز. ما اگر در حوزه فرهنگ، علم یا هر بخش دیگری ورود می یابیم باید آن کار را به نحو احسنت و تمیز انجام دهیم. خب هیچ حرکتی هم بدون راهبرد پیش نمی رود. در بحث حمایت از کالای ایرانی حتما تلاش می کنیم اقلامی را که برای خانواده ها، زوجین و دانش آموزان تهیه می کنیم ایرانی و تولید داخل باشد. انجام این کار به مرور در بین دانش آموزان می تواند فرهنگ سازی کند.
مدیر بنیاد علمی فرهنگی صدر افزود: ما برای ادامه ی مسیر سعی خواهیم کرد که فعالیت های خود را ارتقا دهیم و منظم تر و منسجم تر پیش برویم. کارهای بسیاری روی زمین مانده که باید انجام شود و این نیازمند ورود جوانان به این عرصه است البته ورود عملی ما در قرن 21 هستیم و این قرن زمانی برای ایستادن و نشستن باقی نمی گذارد و باید برای فردایی بهتر تلاش کرد.
وی در پایان بیان داشت: مردم نوع دوست ایران برای سهیم شدن در فعالیت های بنیاد صدر می توانند با ارسال پیامک به سامانه 500054114 و یا مراجعه به سایت بنیاد به نشانی bonyadesadr.ir با ما در ارتباط بوده و ما را در انجام این جهاد علمی یاری کنند.