به گزارش حلقه وصل؛ محمدمهدی افشار نونهال آفرودکار قزوینی است که لقب کوچکترین آفرودکار ایران و جهان را به خود اختصاص داده و نام او بهعنوان کمسنترین آفرودکار در کتاب گینس نیز ثبت شده است. این فرزند 10 سالهٔ دیار مینودر، علیرغم سن کمی که دارد، اما قلبش به وسعت دریاست و دلش برای مردمان این مرز و بوم میتپد. این روزها که همهجا صحبت از مردم عطشان خوزستان شده است، محمدمهدی تصمیم بزرگی را گرفته است، او علیرغم علاقهٔ خاصی که به ماشین آفرودش دارد، مصمم است آن را به فروش برساند تا خرج زیرساختهای آبی مردم مظلوم خوزستان کند. پیش از این نیز محمدمهدی در سیل لرستان با پولهای توی قلکش برای مردم سیل زدهٔ لرستان 10 هزار قرص نان خریده بود.
محمدمهدی افشار، کوچکترین آفرودکار ایران و جهان میگوید: من وقتی شنیدم آب مردم خوزستان قطع است، تصمیم گرفتم تنها داراییام یعنی ماشین آفرودم را بفروشم تا بخشی از مشکل مردم خوزستان حل شود، بعد با پدربزرگم که مربی من است مشورت کردم و ایشان هم از تصمیم من استقبال کردند.
باید از دلبستگیها بخاطر مردم گذشت
وی در پاسخ به این پرسش که چطور دلش میآید ماشین آفرودش را که اینقدر به آن وابسته است، بفروشد، اظهار میکند: وقتی مردم بخشی از کشورم آب برای خوردن ندارند و دامهایشان از تشنگی تلف شدهاند، باید همه دست در دست هم بگذاریم و به آنان کمک کنیم، در این زمان باید از دلبستگیها بهخاطر هموطنان گذشت، من هم میخواهم از چیزی که خودم آن را دوست دارم بهخاطر مردم کشورم بگذرم تا مشکلات آنان حل شود. این ورزشکار قزوینی عنوان میکند: از مسؤولین میخواهم به مشکل مردم خوزستان رسیدگی کنند، از مردم هم تقاضا میکنم به خوزستان و شهرها و روستاهای اطراف آن کمک کنند تا مشکلات آنان حل شود، ما مانند همیشه میتوانیم با همدلی و همکاری تلاش کنیم تا اجازه ندهیم مردم در رنج و فشار باشند.
مشکل مردم خوزستان، مشکل ماست
حسنعلی احسانی، پدربزرگ محمدمهدی افشار(رانندهٔ آفرود) و محمدطه احسانی(نقشهخوان) و مربی این دو نونهال که از ابتدا عشق به این ورزش را در دل آنان بنا نهاده است، میگوید: ما مشکلات مردم خوزستان را مشکلات خودمان میدانیم و هر اندازه که در توان داریم حاضریم جانی و مالی برای رفع مشکلات مردم این خطه هزینه کنیم و تصمیم داریم ماشین آفرود بچهها را به بالاترین قیمت پیشنهادی در مزایده به فروش برسانیم و تمامی عواید حاصل از آن را خرج زیرساختهای روستایی خوزستان، لولهکشی آب و خرید دستگاههای آبشیرینکن در این خطه کنیم.
وی ادامه میدهد: ما به سهم خودمان وظیفه دانستیم پا به میدان بگذاریم و این دارایی را در طبق اخلاص بگذاریم تا قسمتی از مشکلات مردم خوزستان حل شود، چون زمانی که تصاویر و فیلمهای آنان را در رسانهها و فضای مجازی میبینیم واقعاً دلمان به درد میآید و نمیتوانیم از کنار این مسئله بیتفاوت گذر کنیم، زیرا مردم این خطه بهدلیل مشکلات کمآبی و بیآبی، به مشکلات عدیدهای برخورد کردهاند، زندگیشان تحتالشعاع مسئلهٔ بیآبی قرار گرفته و دامهایشان را که تنها داراییشان بوده از دست دادهاند و نیاز به کمک دارند، الان وقت نشستن نیست و وقت به پا خواستن برای کمک و همدلی است.
از مسؤولین و دستگاههای زیربط میخواهیم پایکار بیایند، همهٔ ما به مردم خوزستان بدهکاریم
این پدربزرگ مهربان و دوستداشتنی که نوههایش را بهسوی ورزش و همدلی سوق داده است، از مسؤولین درخواست دارد پایکار بیایند و با فراهم کردن فضایی مناسب، شرایط را به گونهای مهیا کنند که نوهها بتوانند ماشین آفرود خود را به بالاترین قیمت به فروش برسانند تا تمامی عواید حاصل از آن را خرج مردم مظلوم خوزستان کنند.
وی عنوان میکند: صرف ماشین شاید 160-170 میلیون تومان ارزش مادی داشته باشد، اما ما از مسؤولین و دستگاههای زیربط میخواهیم پایکار بیایند تا با استفاده از ظرفیتهای استان، این ماشین را به مزایده بگذاریم تا به بالاترین قیمت پیشنهادی فروخته شود. معمولاً ورزشکاران وسایلی از قبیل لباس ورزشی یا مدالهای خود را جهت کمک به مردم مناطق محروم و انجام امور خیر و عامالمنفعه به مزایده میگذارند و با قیمتهای خوب به فروش میرسانند، ما نیز از دستگاههایی از قبیل ادارهکل ورزش و جوانان استان، هیئت اتومبیلرانی استان یا حتی فدراسیون اتومبیلرانی درخواست داریم پایکار بیایند تا ما موفق شویم این کار را به سرانجام نیک برسانیم، حتی میتوان از ظرفیت فضاهایی مانند نماز جمعه یا رسانهها نیز برای اطلاعرسانی این مسئله استفاده کرد.
وی ادامه میدهد: در فروش ماشین، بحث قیمت آن مطرح نیست، بلکه بحث ارزش معنوی آن در میان است که دو دانشآموز دبستانی، با توجه به سن و سال اندکی که دارند، این به ذهنشان رسیده که از طریق گذشتن از علایق خود، با مردم سرزمین خویش همدلی کنند و به سهم خود در راستای حل مشکلات آنان گام بردارند. امیدواریم خیرینی پیدا شوند که این ماشین را با قیمت خوب برای کار خیر خریداری کنند تا ما نیز بتوانیم از این طریق دین خود را به مردم خوزستان ادا کنیم، زیرا همهٔ ما به مردم خوزستان بدهکاریم.
قرار بود این ماشین به موزهٔ ملی اهدا شود، اما قسمت مردم خوزستان شد
سال 98 کمیتهٔ ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران برای زنده نگاه داشتن تاریخ ورزشکاران برتر، موزهای تحتعنوان موزهٔ ورزش، المپیک و پارالمپیک را افتتاح کرد که در آن وسایل ورزشکاران و نامآوران ملی از قبیل البسهٔ ورزشی، مدالها یا هر وسیلهٔ دیگری از ورزشکاران را قرار دهند. احسانی عنوان میکند: کمیتهٔ ملی المپیک به محمدمهدی پیشنهاد داد ماشین آفرودش را برای قرار دادن در صفحهٔ گردان ابتدای موزه به این موزه اهدا کند. این ماجرا بهدلیل تغییراتی که در هیئت رئیسهٔ فدراسیون اتومبیلرانی رخ داد مسکوت مانده بود، تا اینکه حوادث بیآبی در خوزستان مطرح شد و ما تصمیم گرفتیم ماشین را در این مسیر نیک به فروش برسانیم. وی ادامه میدهد: محمدمهدی بسیار تمایل دارد مسؤولین کمک کنند تا ما او را به خوزستان ببریم تا از نزدیک با مردم آنجا و مخصوصاً با همسالان خود صحبت کند و به آنان دلگرمی دهد تا آنها بدانند تنها نیستند و یک ایران برای کمک به حل مشکلات خوزستان آماده است.
دشمنان سمپاشی و تهدید میکنند
احسانی ضمن اشاره به سمپاشیهای دشمنان در جریان حوادث اخیر خوزستان عنوان میکند: متأسفانه بهدلیل مشکلاتی که برای مردم خوزستان پیش آمده است، شاهد این هستیم که دشمنان دائماً در حال سمپاشی هستند، حتی خیلیها به ما زنگ زدند و ما را ملامت و تهدید کردند و گفتند چرا میخواهید این کار را کنید، مگر دولت به شما کمک کرده است، مگر یادتان نیست اینقدر برای ثبت رکورد در گینس هزینه کردید و دولت یک ریال به شما کمک نکرد، پس چرا شما الان وارد میدان شدهاید؟ ما در پاسخ به اینها فقط میگوییم ما از نظام و مردم کشورمان نمیگذریم، تنها خواستهمان هم این است که مسؤولان از این حرکت و تصمیم حمایت کنند و از ظرفیتهای استانی و حتی کشوری استفاده شود تا بتوانیم این تصمیم را به سرمنزل مقصود برسانیم و توسط آن، بخشی از مشکلات مردم مظلوم و رنجکشیدهٔ خوزستان را حل کنیم.
وی ادامه میدهد: ما هر چه داریم از مردم نجیب خوزستان است که 8 سال برای حفظ این آب و خاک مردانه جنگیدند، الان هم اگر ما جانمان را در میدان بگذاریم باز هم کم است، زیرا ما به مردم خوزستان بهخاطر تمام سالهایی که مردانه و تن به تن با دشمن جنگیدند، بدهکاریم. اکنون وقت به پا خواستن و زمان کمک به مردم این خطه است و ما موظفیم هر چه در توان داریم را در طبق اخلاص گذاشته و به میدان بیاوریم، وظیفهٔ اخلاقی و انسانی ماست که علیرغم ناراحتیهایی که از کمکاری دولتها در حق مردم این منطقه داریم، به داد این مردم نجیب برسیم تا بدانند تنها نیستند.
محمدمهدی و محمدطه در سیل لرستان هم گل کاشتند
این اولین بار نیست که محمدمهدی و محمدطه، دو نونهال ورزشکار قزوینی، از دلبستگیهای خود میگذرند، آنان علیرغم سن کم خود، یدی طولانی در کارهای خیر دارند که یکی از نمونههای آن به سیل لرستان در فروردین 98 باز میگردد. این دو ورزشکار کوچک قزوینی، در روزهای سخت سیل لرستان، قلکهای خود را شکستند و با 3 میلیون تومان پساندازی که جمع کرده بودند، 10 هزار قرص نان خریدند و به مناطق سیلزده بردند. احسانی در رابطه با تصمیم محمدمهدی برای فروش ماشین آفرودش به نفع مردم خوزستان میگوید: زمانی که ماجرای بیآبی مردم خوزستان اتفاق افتاد، بچهها بسیار تمایل داشتند برای کمک به خوزستان بروند و دائم میگفتند ای کاش میشد پشت ماشینمان تانکر ببندیم و برای مردم خوزستان آب ببریم. اما چون این کار در عمل با مشکل مواجه میشد، گفتیم بهتر است خود ماشین را برای کمک بفروشیم تا بتوانیم بخشی از هزینههای زیرساختهای مربوط به مشکلات بیآبی مردم را رفع کنیم.
وی ادامه میدهد: ما برای ثبت رکورد محمدمهدی در گینس یک ریال از دولت کمک نگرفتیم، الان هم هیچ توقع و انتظاری نداریم، شاید باورتان نشود، اما بچهها مدام میگویند ما هیچ حمایتی برای خودمان از دولت نمیخواهیم، دوست داریم هر حمایتی را که قرار است از ما کنند، بهجای آن از مردم خوزستان حمایت و برای آنان هزینه کنند. بچهها حاضرند هم جانی و هم مالی در خدمت مردم نجیب و رنجکشیدهٔ خوزستان باشند، یعنی هم تمایل دارند به این منطقه بروند تا با مردم همدلی کنند و هم ماشین خود را بفروشند و برای این مردم هزینه کنند. وقتی دو نونهال این طور از خواستههای خود میگذرند، انتظار میرود مسؤولین هم پایکار بیایند و ظرفیتها را به میدان بیاورند تا بتوانیم این تصمیم را به فرجام نیک برسانیم.
محمدمهدی افشار جان و مال خود را به میدان آورده تا بتواند بخشی از مشکلات مردم رنج کشیدهٔ خوزستان را حل کند. این کوچکترین آفرودکار جهان، با دل بزرگ و دریایی خود، بار دیگر انسانیت را معنا کرده و به واژهٔ همدلی جانی دوباره بخشیده است. امید آنکه با همکاری مسؤولین در این تصمیم بزرگ و استفاده از ظرفیتهای موجود برای به ثمر رسیدن آن و با به میدان آمدن خیرین، بتوان به خوزستان جانی دوباره بخشید.
منبع: فارس