به گزارش حلقه وصل، گروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی رویات فتح بعد از اعلام دبیری «امیر نصیربیگی» در شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت، فراخوان این جشنواره را منتشر کرد.
فراخوانی که البته در مقایسه با دورههای قبل پر و پیمانتر و متفاوتتر است و نوید برگزاری یک جشنواره حرفهای با موضوع تئاتر مقاومت را میدهد. این فراخوان شامل 10 بخش بینالمللی تئاتر صحنهای، بازتولید، خیابانی، محیطی، کودک و نوجوان، نمایشنامه نویسی، عکس، پوستر و همایش پژوهشی است.
*تغییراتی به سود تئاتر دفاع مقدس
مهمترین متولی تئاتر دفاع مقدس، یعنی انجمن تئاتر دفاع مقدس سالها بود که پس از تغییر رئیس آن و رفتن حسین مسافرآستانه بخش زیادی از فعالیتهایش را معلق یا تعطیل کرده بود. برگزاری همایشها، کارگروه ها، سایت، مجله و.... با رفتن مسافرآستانه یکی پس از دیگری در انجمن تئاتر دفاع مقدس تعطیل شدند تا دوران چند ساله مدیریت حفیظ الله رفیعی و دوران کوتاه علیرضا عاقلزاده در این انجمن تبدیل به خاموشترین و ساکتترین سالهای مهمترین نهاد حامی تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بشود.
اما تیر ماه امسال انجمن تئاتر دفاع مقدس بعد از سالها تغییرات عمدهای را پشت سر گذاشت.
انجمن در کنار یک نهاد همسوی دیگر قرار گرفت و به «گروه هنرهای نمایشی بنیاد روایت فتح» تغییر نام داد و «امیر نصیربیگی» که پیشتر معاونت تشکلهای هنری بسیج هنرمندان را عهده دار بود به عنوان مدیرعامل این گروه منصوب شد.
بلافاصله بعد از حضور او در این انجمن، شورای سیاست گذاری طرح و برنامه در گروه هنرهای نمایشی شکل گرفت و در نشستهای خبری اعلام شد که گروه نمایش روایت ضمن تسویه حساب با گروههای نمایشی با حمایت و تولید از آثار نمایشی فعالیت را از سر خواهد گرفت حالا پس از گذشت کمتر از پنج ماه به نظر میرسد که این تغییرات به گونهای محسوس نتیجه داده و دست کم بخش اعظم وعدههای داده شده توسط مدیرعامل جدید محقق شده است.
این وعدهها حالا و در مدت کوتاه چند ماه چراغ خانه تئاتر دفاع مقدس را روشن کرده و به نظر میرسد که بعد از چند سال یکبار دیگر حوزه تئاتر دفاع مقدس با اتفاقات خوبی در سالهای پیش رو مواجه خواهد شد.
نکته مهم اما اینکه مدیرعامل انجمن تئاتر دفاع مقدس هر چه گفته است را در این ماه عملی کرده است: راه اندازی وب سایت خبری گروه هنرهای نمایشی بنیاد روایت فتح، یکی از اولین اتفاقاتی بود که پس از تغییر ساختمان و متمرکز شدن فعالیتهای این انجمن صورت گرفت. سایت تئاتر مقاومت متعلق به انجمن تئاتر دفاع مقدس که تقریباً بعد از رفتن مسافر تعطیل شده بود حالا با ظاهر و شکل جدید راه اندازی شده و اخبار، گزارشها، رویدادها و نقد تئاترها را به خوبی پوشش میدهد.
تولید و حمایت از تولیدات تئاتری، یک بار دیگر و بعد از مدتها از شهریور ماه امسال توسط گروه هنرهای نمایش یاز سر گرفته شد. در شرایطی که هنرمندان و علاقه مندان حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس عملا پایگاهی برای حمایت و همراهی نداشتند به نظر میرسد که گروه نمایش رویات فتح مصمم است به عنوان اصلیترین و تنها متولی مستقیم قابل اعتماد هنرمندان وارد عرصه حمایت و تولید شده باشد.
در این میان تولید نمایش «رکعت به رکعت عاشقی» توسط «سیاوش طهمورث» در ایام محرم و نمایش متفاوت و با کیفیت «نذار این خواب تعبیر بشه» توسط «مهدی نصیری» و با حمایت بنیاد روایت شروع بسیار خوبی بود که تغییر نگاه و توجه به آثار با کیفیت و با نگاه تازه و حرفه ای به تئاتر دفاع مقدس در مدیریت تئاتر دفاع مقدس را اثبات می کند.
راه اندازی مجدد تماشاخانه سرو که پیشتر و همزمان با سیزدهمین جشنواره مقاومت در میدان فردوسی افتتاح شده و به سرعت هم تعطیل شد در مدیریت جدید نمایش روایت خیلی زود پیگیری شد و این سالن بدون اتلاف وقت در مکانی مناسب و با امکانات قابل قبول مجددا راه اندازی شد.
انتشار فراخوان شانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت و نگاهی به بخشهای مختلف به ویژه در حوزه صحنهای، بازتولید آثار گروه نمایش روایت و نمایشنامه نویسی با توجه به تعاریف آن در متن فراخوان نشان میدهد که نگاه حرفهای به تئاتر در مدیریت این جشنواره وجود دارد و عزم جدی برای حمایت از تئاتر دفاع مقدس در این گروه دنبال می شود.
انجمن تئاتر دفاع مقدس پس از حدود سه دهه فعالیت و یک دوره کوتاه خاموشی حالا انگار پوست انداخته و قرار است که تحت عنوان گروه هنرهای نمایشی بنیاد روایت فتح فصلی تازه در حوزه تئاتر در خور توجه و شایسته دفاع مقدس باشد.
امید آنکه این مهم همچنانکه از آغاز جدی و محکم و با برنامه نشان داده است در ادامه مسیر هم حرفهای ادامه پیدا کند.