
به گزارش حلقه وصل، رادیو دولتی فرانسه روز گذشته در گزارشی که به مناسبت این روز ارائه داده بود، آورده است: «در حالی که در کشور همسایه ایران، افغانستان، خشونت علیه روزنامهنگاران و خبرنگاران افزایش یافته است، ایران همچنان مقام یکی از بزرگترین زندانهای روزنامهنگاران در جهان را برای خود حفظ نموده است».
در ادامه گزارش این رسانه آمده است: «تعیین یک روز جهانی به منظور گرامیداشت از مقام قلم، روزنامهنگاری و همه کسانی که در این عرصه فعالیت میکنند، به روز سوگواری برای اهل قلم و آنچه بر آنان میگذرد تبدیل شده است».
گزارشگر رادیو دولتی فرانسه ضمن اشاره به زندانی بودن تعدادی از افراد مرتبط با رسانههای وابسته به سازمانهای جاسوسی کشورهای غربی در ایران، افزود: «روز جهانی آزادی مطبوعات، برای روزنامه نگاران ایرانی نیز در حالی فرا میرسد که ایران همچنان در رده پنج زندان بزرگ روزنامه نگاران در جهان قرار دارد».
گفتنی است پس از انقلاب فرانسه جرم بودن توهین به مقدسات لغو شد و تقریبا همان زمان مطبوعات فرانسه قانونی را وضع کردند که ترغیب تبعیض، نفرت یا خشونت علیه شخص یا گروهی از اشخاص به خاطر قومیت، ملیت یا نژاد یا دین آنها ممنوع شد. بنابراین طبق قوانین فرانسه میتوان یک پیامبر را مسخره کرد ولی پیروان او را نمی توان.
در ادامه گزارش این رسانه معارض آمده است: «همچنین در آخرین گزارش منتشر شده در ماه فوریه، از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز که مقر آن در پاریس است، ایران در بین ١٨٠ کشور جهان در مقام ١٧٣ از نظر رتبه بندی جهانی آزادی رسانهها قرار دارد.»
این نهاد بین المللی تأکید دارد: «رتبه ایران از سال ٢٠٠٢ همواره در حال سقوط بوده است اما بر پایه این گزارش وضعیت روزنامه نگاری در این کشور در سال ٢٠١۴ نسبت به سال قبل از آن تغییر نکرده است».
در پاسخ به این مطلب به سخنی از آیتالله العظمی مکارم شیرازی اشاره میکنیم که گفتهاند: «در حالی که میدانیم کمترین نشان انسانیت این است که به دیگران آزار نرسانیم و نیز میدانیم اهانت به پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) خنجری است که به قلب مسلمین فرو میرود، آیا فرو کردن خنجر به قلب مسلمین جهان مفهوم آزادی بیان است؟! اگر کسی کمترین احساس انسانی داشته باشد به خود اجازه چنین کاری را میدهد؟!»
رادیو فرانسه که در کشور متبوعش انکار افسانه هلوکاست جرم تلقی شده و روزنامهنگارانی نیز در این خصوص در زندان به سر میبرند، در حمایت از کسانی که در ایران به نفع دولتهای غربی و علیه امنیت ایران قلم میزدند نوشت: «در سالهای اخیر تعداد زیادی از روزنامه نگاران در ایران به گذراندن حبسهای بلندمدت محکوم شده اند و گروهی از آنان هنوز در حالی سپری نمودن دوران حبس خود در زندانهای ایران هستند».
لازم به ذکر است محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، به تازگی در سفر به نیویورک و در گفتوگو با شبکه خبری پی بی اس آمریکا، در توضیح دلیل بازداشت جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست گفت: «ما افراد را به خطر عقایدشان زندانی نمیکنیم... کسانی که قانون را زیر پا میگذارند، نمی توانند پشت عنوان روزنامه نگار یا فعال سیاسی پنهان شوند.»
حسن روحانی، رئیس جمهور نیز چندی پیش گفته بود در ایران روزنامهنگار زندانی نداریم.
در پایان این گزارش ضمن بیان سخنان رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آمده است: «اظهارات محمدجواد ظریف و حسن روحانی واکنشهای وسیعی را به همراه داشت. از جمله بهمن احمدی اموئی، روزنامهنگاری که به تازگی دوران حبس خود را به پایان رسانده است، در واکنش به این اظهارات اعلام کرد: شهادت میدهم روحانی و ظریف دروغ میگویند».
لازم به ذکر است بهمن احمدی اموئی به علت تبانی به قصد به هم زدن امنيت ملی و تبلیغ علیه نظام، محکوم و در زندان بوده است.