به گزارش حلقه وصل، هادی طبسی، طراح کاراکتر و لوکیشن «فیلشاه» درباره این انیمیشن سینمایی که محصول جدید گروه «هنرپویا» است و در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر با فیلمهای رئال در بخش مسابقه به رقابت میپردازد، گفت: فضای داستانی این اثر در قاره آفریقا میگذرد و شامل بیش از 60 کاراکتر انسانی و حیوانی و بیش از 30 لوکیشن فضای طبیعت و شهری است. «فیلشاه» داستانی فانتزی و فضای متنوعی در طراحیها دارد.
«فیلشاه» پیچیدگی خاصی دارد
وی افزود: طراحی کاراکترها و لوکیشنهای این مجموعه در مدت بیش از 5 ماه با همکاری رسول زرین انجام شد. «فیلشاه» پیچیدگیهای خاص خودش را در طراحی داشت. ما اتودهای زیادی برای رسیدن به کاراکترها نهایی این اثر زدیم و تلاش کردیم علاوه بر اینکه کاراکترهای این انیمیشن خاص باشند، به نوعی طراحی شوند که مخاطبان به خصوص کودکان و نوجوانان بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند.
توجه به فرهنگ مردم آفریقا در طراحی رنگ
این هنرمند ادامه داد: در رفرنسهایی که برای طراحی کاراکتر و لوکیشنها مورد بررسی قرار دادیم به این موضوع برخوردیم که در مجسمهها و شمایلهای آفریقایی خیلی زیاد از شکل مکعب و به طور کلی اشکال تیز استفاده می شود، برای همین ما این نکته را در طراحیهای خود پیاده کردیم. همچنین در فرهنگ مردم آفریقا در نوع پوشش و دیگر موارد شاهد تنوع فرم و رنگ هستیم، برای همین در طراحی لباسها و فضاها این موضوع را انعکاس دادیم.
فیلشاه با نیم درصد بودجه انیمیشن هالیوودی ساخته شد
طبسی در ادامه در مقایسه روند تولید «فیلشاه» با انیمیشنهای سینمایی هالیوودی گفت: در انیمیشنهای بین المللی با توجه به بودجههای زیاد و زمان زیادی که در اختیارشان است گاهی شاهد هستیم که مثلا چندین نفر به مدت یک سال روی کانسپتهای طراحی و بک گراند یک انیمیشن وقت میگذارند. اما ما در ایران با توجه به محدودیت های زمان و بودجه، عملاً این امکان را نداریم و باید توجه داشته باشیم که «فیلشاه» با بودجه ای به اندازه نیم درصد هزینه تولید جدیدترین انیمیشن هالیوودی ساخته شده است اما از لحاظ فنی و کیفیت در نقطه مطلوبی قرار دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: «فیلشاه» تجربه خیلی خوبی برای من بود. من هیچ وقت فکر نمی کردم که بتوانم در عرض این مدت کوتاه، این تعداد کاراکتر و لوکیشن را طراحی کنم ولی این کار شدنی بود. ما اکنون به جایی رسیدیم که بتوانیم در زمان کم و با بودجه ای محدود؛ نمره قابل قبولی در طراحی کاراکترها بگیریم.
فیلهای پیر و شکارچیها برایم جذابتر بودند
این هنرمند در مورد سختیهای طراحی کاراکتر در پروژه «فیلشاه» گفت: داستان این فیلم طوری است که کاراکتر فیل زیاد دارد. قرار بود فیلها شخصیتهای زیادی داشته باشند و همین موضوع پیچیدگی طراحی را زیاد میکرد. جذابترین کاراکترهای «فیلشاه» برای من فیلهای پیر بودند. من تاکنون یک فیل هم پیر طراحی نکرده بودم و در این کار به فرم های جدیدی رسیدم. طراحی کاراکتر شکارچیهای آفریقایی هم برای من جذاب بود. طراحی کاراکتر شاد فیل و موش هم ازجمله کارهای پرچالش این پروژه بود. قرار گرفتن این دو در کنار هم با اندازه های کاملاً مختلف، مشکلات متعددی را برای کارگردان هنگام دکوپاژ ایجاد میکرد، برای همین ما باید نکات مختلفی را در طراحی آنها مدنظر قرار میدادیم.
بنابراین گزارش، «فیلشاه» به کارگردانی هادی محمدیان، تهیهکنندگی حامد جعفری و مدیریت تولید مهدی پاکدل، جدیدترین محصول گروه «هنرپویا» یکی از مهم ترین آثار منتخب جشنواره سی و ششم فیلم فجر است که امیدهای زیادی برای کسب سیمرغ دارد و کارشناسان این انیمیشن سینمایی را پدیده امسال جشنواره می خوانند.
فیلمنامه این اثر که به عنوان تنها انیمیشن سینمایی در بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد به قلم محمدباقر مفیدیکیا، محمدعلی رمضانپور و هادی محمدیان نوشته شده است. از دیگر عوامل این اثر میتوان به جواد جنتی، جانشین تهیهکننده؛ هادی اسماعیلی، دستیار تهیه و مدیر ارشد بازاریابی و فروش؛ حسن ایوبی، تدوینگر؛ حسین مهدوی، صداگذاری و میکس؛ ستار اورکی، موسیقی و تنظیم؛ سعید شیخزاده، مدیردوبلاژ؛ هادی فیروزمندی، مشاور رسانه ای و مدیر روابط عمومی و وحید محرابیان، مدیر رسانههای مجازی اشاره کرد.