سرویس سیاست حلقه وصل - سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، امروز شنبه ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۰ در سومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم که با محوریت «دغدغههای مردم» در استودیوی مناظرات رسانه ملی برگزار شد، به بیان برنامههای خود و نقد برنامههای دیگر نامزدها در این حوزهها پرداخت.
رئیسی در بدو ورود به سازمان صداوسیما برای شرکت در مناظره سوم نامزدهای ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی پیرامون نحوه ارتباط با مردم و اطلاع از دغدغههای آنها، گفت: از اولین شرایط برای مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی، ارتباط با مردم است.
وی افزود: باید از مردم، در مردم و با مردم بود و از نزدیک باید با مردم سخن گفت و شکایات و دغدغه های آنها را شنید.
رئیسی با تاکید بر اینکه از شروط موفقیت یک مدیر مردمی بودن در عمل است، گفت: نامه هایی که مردم برایم میفرستند را میخوانم و در فضای مجازی هم دغدغههای مردم رصد میکنم و مواردی را که قابل پیگیری باشد برای پیگیری به بخشهای مربوطه ارجاع میدهم.
وی گفت: در سازمان اداری خودم علاوه بر مدیران عالی، با مدیران میانی و سطوح اداری در ارتباطم و نظرات آنها را مطلعم و خواسته هایشان را رصد میکنم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: مدیرانی را برای اداره کشور انتخاب میکنیم که دارای ۳ ویژگی مهم مردمی بودن، ضد فساد بودن و روحیه انقلابی داشتن به این معنی که اهل ما میتوانیم باشد.
***************************
راهکار شما در مقابله با تورم، عدالت، رکود، مقابله با فساد، یارانه ها، اشتغال و مسکن چیست؟
رئیسی در سومین مناظره تلویزیونی توضیحاتی ارائه داد که محورهای آن به شرح زیر است:
- در دورانی که در دستگاه قضایی و آستان قدس بودم از نزدیک در ارتباط با مردم بودم و برای مهمترین دغدغه های مردم راهکار پیدا کردم.
- برنامه اقتصادی ما سه بخش اصلاح دولت و مبارزه با فساد و ناکارآمدی و تبعیض و بخش دوم حمایت از خانوادهها و اقشار محروم و بخش سوم حمایت از کسب و کار و تولید است.
- برخورد با فساد جایش در دولت است و کسانی که آلوده باشند یا زمینه رانت و فساد داشته باشند جایشان در دولت نیست.
- باید سامانه جامع اطلاعات اقتصادی ایجاد کرد تا همه دادههای اقتصادی را رصد کند و سامانه شفافیت از برنامههای ماست که همه قراردادها و عملکرد شرکتها و مدیران دولتی پشت ویترین قرار گیرد و این کار را در آستان قدس انجام دادیم.
- اول که به قوه قضائیه آمدم در مورد حساب خاص گزارش دادم و باعث تمام شدن بگو مگو شد. با اجرای مقررات شفافیت بسیاری از فسادها کنترل میشود.
- در تحول ساختاری مسئله مهم تحول در نظام بانکی هست و امروز بانکها را یکی از موانع تولید میدانیم و معوقات بانکی می تواند صورت بگیرد و اصلاح نظام بانکی ضرورت کشور و دولت است.
- باید بروکراسی زاید و فسادزای در سامانه مالیاتی با ایجاد سامانه هوشمند حل شود و مالیات هم باید واقعی و عادلانه شود و کاهش مالیات واحدهای تولیدی از 25درصد به 10درصد با شیب ملایم باید انجام شود.
- تحول نظام اداری مهم است و فساد اداری قابل قبول نیست و خیلی از ادارات ما در تراز انقلاب اسلامی نیستند و باید فسادزدایی شوند و ضابطههای دست و پاگیر برداشته شوند و مجوزهایی که حال تولیدکنندگان را میگیرد باید کم شود.
- باید خیلی از نظارتهای پیشبینی به نظارتهای پسینی تبدیل شود و اینکه باید برای هر کاری مجوز بگیرند کار تولید را متوقف میکند.
- وضع موجود تورم 320درصدی نسبت به 8سال گذشته است و قیمت گوشت 5برابر و قیمت خودرو 8برابر و مسکن 7برابر شده است و این وضعیت را مردم چطور تحمل کنند؟ و باید به سمتی برویم که تورم به سمت نصف و بعد هم سمت یک رقمی کردن برویم.
- مدیریت ارز و تقویت ارزش پول ملی باید صورت بگیرد و نکته دوم رفع وابستگی سفره مردم و کالاهای اساسی به نرخ ارز است و این قابل انجام است.
- ایجاد 4میلیون شغل در 4سال دست یافتنی است و باید به این سمت حرکت کرد.
نقد شما به سخنان دیگر نامزدها چیست؟