
همزمان با شروع موج چهارم کرونا در سال 1400 و با درخواست دانشکده علوم پزشکی شهرکرد از گروههای جهادی و داوطلبان حضور در بخشهای کرونایی؛ قرارگاه مدافعان سلامت استان اقدام به اعلام فراخوان برای کمک به بیماران کرونایی و کادر درمان نمود و داوطلبان جهادی خواهان کمک به بخشهای کرونایی اقدام به ثبت نام برای این امر خیر کردند.
در این راستا حلقه وصل اقدام به مصاحبه با رابطین سلامت و مسئولین مدافعان سلامت در بخشهای کرونایی نمود تا در جریان اقدامات صورت گرفته در سه شهرستان لردگان، بروجن و شهرکرد از استان چهارمحال و بختیاری قرار بگیرد.
میلاد اکبری از فعالان فرهنگی شهرستان شهرکرد و همچنین مسئول گروه داوطلبان خدمت به بیماران کرونایی شهرستان شهرکرد، روح الله شهبازی نیز رابط شهرستان لردگان در جبهه فرهنگی استان و مسئول داوطلبان جهادی و مدافعان سلامت شهرستان لردگان و میلاد صادقی مسئول گروه جهادی جوادالائمه و همچنین مسئول داوطلبان جهادی مدافعان سلامت شهرستان بروجن است.
قرارگاه مدافعان سلامت در شهرستان شما چه اقداماتی انجام داده؟ در مورد کمیت و کیفیت کارتان و وضعیت موجود کمی توضیح دهید.
اکبری از شهرکرد: از شنبه چهارم اردیبهشت ماه در بیمارستان هاجر شهرکرد مستقر هستیم و مشغول خدمت رسانی به بیماران کرونایی و کادردرمان میباشیم. 25 نفر در چهار بخش کرونایی بیمارستان هاجر شهرکرد فعالیت میکنند که این چهار بخش شامل بخشهای داخلی زنان، داخلی مردان، داخلی اطفال و عفونی میشود که در این بخشها بیماران کرونایی بستری هستند. جهادگران عرصه سلامت شهرکرد در سه شیفت صبح، عصر و شب فعالیت میکنند و در هر شیفت تقریبا هفت نفر مشغول به خدمت هستند. ما با مسئولین بیمارستان کاشانی هم فعلا صحبت کردهایم و تقریبا موافقت کردهاند که این بیمارستان را هم پوشش دهیم و دوستان مدافع سلامت را به آنجا بفرستیم و احتمال زیاد از نهم اردیبهشت ماه بیمارستان کاشانی را هم پوشش دهیم.
شهبازی از لردگان: ما از دو ماه قبل از عید نزدیک به 50 نفر آقا و خانم در بخش کرونا فعالیت داشتیم و در این دوره و هم اکنون نزدیک به 80 نفر خانم و آقا در شش بخش و در دو شیفت صبح و عصر مشغول به فعالیت و خدمترسانی به بیماران کرونایی و کادر درمان در بیمارستان شهدا لردگان هستیم. درحال حاضر نزدیک به 80 بیمارکرونایی در بخشهای مختلف بیمارستان شهدای لردگان بستری هستند. بیمارستان ظرفیتی ندارد و فقط میتوانند در بخشها تخت اضافه کنند و شرایط سختی حاکم است.
صادقی از بروجن: گروه جهادی جواد الائمه از اول ماه رمضان فعالیتش را در بخش کروناییهای بیمارستان حضرت ولیعصر بروجن شروع کرده است و در دو شیفت صبح و عصر مشغول خدمت رسانی به مردم شهرستان بروجن هستند. ما در گروه جهادی و در قالب مدافعان سلامت شهرستان بروجن؛ در کنار توجه و رسیدگی به بحث همراه بیمار جهت کمک به بیماران در مسائل روحی بیماران نیز پا پیش گذاشتهایم و فعالیت میکنیم. در دوره قبل نزدیک 40 روز در بخش کروناییها فعالیت داشتیم. در این دوره نیز در مجموع 10 نفر آقا و خانم در این طرح شرکت کردند و ما برای رفقای جهادی طلبه، مکانی را برای استراحت و اسکان انتخاب کردهایم و در اختیار آنها قرار دادهایم. البته همه دوستان داوطلب جهادی حاضر در بخش کروناییها طلبه نیستند، منتهی متولی این امر طلبهها هستند. ما برای این کار فراخوانی به گروههای جهادی دادیم تا برای همراه شدن با ما پای کار بیایند و استقبال هم شد و به همین خاطر جا دارد تشکر کنم از گروههای جهادی و همچنین حوزه علمیه خواهران شهرستان بروجن که در این زمینه با ما خیلی همکاری کردند.
کارتان در سطح بیمارستان، بیماران و کادر درمان چه تاثیری داشته است؟ چه بازخوردهایی تاکنون از این اقدام جهادی گرفتهاید؟
اکبری از شهرکرد: این طرح بازخوردهای واقعا خوبی داشته. پرستاران و مسئولین بخشها و رئیس بیمارستان از کار ما خیلی استقبال کردهاند و به ما در زمینه غذا و اسکان جهادگران کمک زیادی کردهاند. چون در دوره قبلی که بچههای جهادی در بخش کرونایی رفتند، نشان دادند که خیلی میتوانند هم به پرستاران و هم به خانوادههای بیماران کمک کنند. خانوادههای مبتلایان در حال حاضر خیالشان تاحدی راحت شده چون میدانند بچههای جهادی آنجا هستند و فعالیت میکنند و نیاز بیماران را پوشش میدهند.
شهبازی از لردگان: در یک بازه زمانی بیمارستان ورود همراه بیمار را ممنوع کرده بود و ورود بچههای ما به بیمارستان هم کمکی به کادر درمان بود و هم اطمینان خاطری برای خانوادههای بیماران. تلاش ما این است که همراه بیمار را از چرخه حذف کنیم تا باعث کمرنگ شدن هرچه بیشتر چرخش ویروس کرونا در سطح شهرستان و میان خانوادهها شویم. از کار ما استقبال شده و هم توانستهایم به خانوادهها کمکی کنیم و هم به پرستاران و پزشکان.
صادقی از بروجن: حدود هفتاد تا هفتاد و پنج نفر بیمار در بخش کروناییهای بیمارستان حضرت ولیعصر بستری هستند که در حال حاضر مراجعات نسبت به قبل کمتر شده و این میتواند نتایج خوبی داشته باشد. خوشبختانه کار ما بازخوردهای خیلی خوبی داشته است، مخصوصا بازخوردها و واکنشها و دیدها نسبت به روحانیت در میان کادر درمان و بیماران عوض شده؛ زیرا بسیاری از بیماران حتی نزدیکانشان حاضر نیستند در کنار بیمار کرونایی خود بیاستند ولی روحانیون جهادی حاضر شدهاند برای جان مردم، این خطر را بپذیرند و این در نظر بیماران و کادر درمان بزرگ جلوه کرده است.