به گزارش حلقه وصل به نقل از رادیو بین المللی چین، بر اساس گزارش ها، نیروهای نظامی آمریکا و ناتو در حال خروج از پایگاه های نظامی خود در افغانستان هستند و قرار است خروج کامل آن ها قبل از ۱۱ سپتامبر سال جاری انجام شود. این به معنای آن است که جنگ افغاستان که ۲۰ سال طول کشیده، به پایان خواهد رسید، اما این جنگ فواجع بسیاری برای مردم افغانستان به بار آورده است.
بر اساس آمار منتشر شده دانشگاه بوستون آمریکا، از آغاز جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ تا کنون، حدود ۲۴۱ هزار افغان از جمله بیش از ۷۱ هزار غیر نظامی در افغانستان کشته شدند. این در حالیست که حوادث تروریستی در این کشور پی در پی تکرار می شود.
بر اساس داده های منتشر شده بانک توسعه آسیا، اکنون حدود ۵۴.۵ درصد جمعیت افغانستان زیر خط فقر قرار دارند و درآمد ۴۰.۱ درصد جمعیت کار این کشور کم تر از ۲ دلار است.
آمریکا در ۲۰ سال گذشته، بیش از ۲۰۰۰ میلیارد دلار هزینه کرد و نیز ۲۴۰۰ نفر از نظامیان خود را از دست داده است.
بسیاری کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که پس از خروج ارتش های خارجی، جنگ داخلی افغانستان به احتمال زیاد شدت خواهد یافت. دکتر سجان گوهل کارشناس صندوق آسیا و اقیانوسیه در این باره اعلام کرد: افغانستان به احتمال همانند سال ۱۹۹۰ به بستر رشد افراط گرایی تبدیل خواهد شد.
در این میان، دولت آمریکا یکی از علل اصلی خروج ارتش خود را تمرکز بر اولویت های دیگر از جمله امور چین اعلام کرده است. این ادعا نشان می دهد که تصمیم گیران آمریکا همچنان درگیر اندیشه جنگ سرد هستند.
با آن که آمریکا مدعی تحقق اهداف خود در افغانستان شده، اما نمی تواند بی منطقی، بی رحمی و نیز شکست خود در افغانستان را انکار و نیز درباره جنایات خود در افغانستان پنهانکاری کند.