به گزارش حلقه وصل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد دومین دور گفتوگوها بین اعضای کمیسیون مشترک برجام روز جمعه در وین برگزار میشود.
در این بیانیه آمده است: «کمیسیون مشترک برجام کارش را ساعت ۱۰ صبح ۹ آوریل (به وقت اروپای مرکزی) به صورت جلسه حضوری در وین از سر خواهد گرفت.»
ریاست این جلسه را «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر عهده خواهد داشت و نمایندگان چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس و ایران در آن حضور خواهند داشت.
طبق بیانیه اتحادیه اروپا، شرکتکنندگان در این نشست به ارزیابی رایزنیهای برگزار شده در سطوح مختلف در هفته جاری درباره بازگشت احتمالی آمریکا به برجام و حصول اطمینان از اجرای کامل و موثر این توافق از سوی همه طرفها خواهند پرداخت.
دور نخست نشست حضوری کمیسیون مشترک برجام روز سهشنبه در «گراند هتل» شهر وین برگزار شد و با توافق برای ادامه رایزنیها در سطح کارشناسی پایان یافت.
بر اساس توافق صورت گرفته، دو نشست کارشناسی موازی بین اعضای کمیسیون مشترک برجام جهت انجام رایزنیهای فنی در حوزه رفع تحریم و هستهای تشکیل شد. این نشستهای کارشناسی قرار است به بحث و رایزنی در خصوص جنبههای فنی و جزئیات مسائل مربوط به لغو تحریمها و مسائل هسته ای بپردازند و نتیجه بحثهای خود را به کمیسیون گزارش کنند.
«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی در نشست امروز کمیسیون مشترک برجام تأکید کرد: رفع تحریمهای آمریکا، اولین و ضروری ترین اقدام برای احیای برجام است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد به محض رفع تحریمها و پس از راستی آزمایی آن، اقدامات جبرانی هستهای خود را متوقف کرده و به اجرای کامل برجام برگردد.
این نشست پس از آن برگزار شد که در نشست مجازی قبلی کمیسیون در روز جمعه ۱۳ فروردین ماه طرفین توافق کردند ادامه مذاکرات را در روز سهشنبه ۱۷ فروردین ماه به صورت رو در رو ادامه دهند. آنگونه که سعید خطیبزاده روز دوشنبه ۱۶ فروردین ماه در نخستین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد گفتوگوها ناقص بود و ادامه آن به کمیسیون حضوری موکول شد.
دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هستهای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقالهای که چندی پیش در مجله «فارنافرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بیقید و شرط تمامی تحریمهای اعمالشده (imposed)، بازاعمالشده (reimposed) یا دوباره برچسبگذاریشده (relabaled) اعلام کرده بود.
دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقبنشینی ایران از اقدامات جبرانیای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعدههای طرفهای اروپایی در دستور کار قرار داده است.
جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.
دولت آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریمهای متوقف شده ذیل این توافق، تحریمهای دیگری علیه ایران وضع کرد.