به گزارش حلقه وصل، جو بایدن روز شنبه در نامهای به مجلس نمایندگان و سنای آمریکا ضمن پذیرش دستور خود برای انجام این حمله گفت نیروهای ایالات متحده حمله نظامی هدفمندی را علیه زیرساختها در شرق سوریه انجام دادند که توسط گروههای شبه نظامی غیر دولتی مورد حمایت ایران استفاده میشد.
وی افزود: این گروههای شبه نظامی غیر دولتی در حملات اخیر علیه پرسنل ایالات متحده و ائتلاف در عراق از جمله در حمله ۱۵ فوریه ۲۰۲۱ در اربیل عراق نقش داشتند که به زخمی شدن یک نیروی نظامی ایالات متحده و چهار پیمانکار که یکی از آنها به شدت آسیب دیده و کشته شدن یک پیمانکار فیلیپینی منجر شد. این گروه ها همچنین در حال برنامه ریزی مداوم برای چنین حملاتی در آینده بودند.
رئیس جمهوری آمریکا که نیروهایش هفت هزار مایل آن طرفتر کشوری را اشغال کردهاند و بعد از ۲۰ سال تجاوز نظامی به منطقه همچنان برای ادامه حضور خود بهانهتراشی میکنند، ادامه داد: من این اقدام نظامی را جهت محافظت و دفاع از پرسنل و شرکای خود در برابر این حملات و حملات بعدی انجام دادم. ایالات متحده همیشه آماده است تا اقدامات لازم و متناسب را در دفاع از خود انجام دهد.
بایدن مدعی شد من این اقدام نظامی را مطابق با مسئولیت خود برای محافظت از شهروندان ایالات متحده در داخل و خارج از کشور و همچنین در جهت پیشبرد امنیت ملی و منافع سیاست خارجی ایالات متحده، مطابق با اختیارات قانون اساسی خود برای انجام روابط خارجی ایالات متحده و به عنوان فرمانده کل و رئیس اجرایی ایالات متحده این اقدام را طبق حق ذاتی خود در دفاع از خود انجام داد که در ماده ۵۱ منشور ملل متحد منعکس شده است.
در حالی بایدن مدعی حق مشروع دفاع از خود شده است که مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نشست روز چهارشنبه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد که به منظور بررسی استفاده از زور در حقوق بینالملل و دفاع مشروع برگزار شد، به خطر سوء استفاده از این حق توسط برخی کشورها هشدار داد.
وی افزود: در دنیای امروز، برخی دولتها تمایل فزایندهای به توسل به تهدید یا استفاده از زور از طریق سوء استفاده از حق ذاتی دفاع مشروع دارند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد: هنگامی که نیروهای آمریکائی به دستور مستقیم رئیسجمهوری آن کشور و در نقض فاحش هنجارها و اصول اساسی حقوق بینالملل، شهید سلیمانی را در عراق به طرز وحشیانهای ترور کردند، دولت آمریکا طی نامهای به رئیس شورای امنیت، نومیدانه تلاش کرد تا این اقدام تروریستی آشکار را با دروغ و تفسیری کاملاً دلبخواه از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل توجیه کند.
تختروانچی خاطرنشان کرد: بسیاری از محققان و صاحبنظران حقوق بین الملل چنین تفسیری از حق دفاع مشروع را قاطعانه رد کردند.