تحقیقات نشان داده است که به طور معمول افرادی که سطح مصرف ویتامین C آنها برای مدت ۳ ماه پایین است، احتمال ابتلایشان به بیماری اسکروی افزایش مییابد. به دلیل آنکه بدن نمیتواند برای بلند مدت اقدام به ذخیره ویتامین C در بدن کند، ضروری است افراد در رژیم غذایی خود به میزان کافی مواد غذایی حاوی این ویتامین را بگنجانند.
بهترین منابع ویتامین C شامل پرتغال ها، لیمو، کیوی و مرکبات است. سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم، گل کلم، و گوجه فرنگی نیز از دیگر منابعی است که دارای سطح بالای ویتامین C هستند.
به طور معمول افرادی که دارای شرایط ذیل هستند در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری اسکروی قرار دارند:
۱- داشتن رژیم غذایی فاقد میوهها و سبزیجات کافی
۲- پختن سبزیجات برای مدت طولانی، زیرا این امر باعث از بین رفتن ویتامین C میشود.
۳- بیماریهایی مانند کرون و یا کولیت اولسراتیو که منجر به ناتوانی در هضم و جذب مواد غذایی میشوند.
۴- داشتن رژیمهای غذایی بسیار محدود و غیرمتنوع
۵- ابتلا به اختلالات غذایی مانند بی اشتهایی عصبی
۶- استعمال دخانیات، زیاده روی در نوشیدن مشروبات الکلی یا مصرف مواد مخدر
بدن به طور معمول برای انجام بسیاری از کارهای خود به طور صحیح به ویتامین C نیازمند است. بر اثر کمبود این ویتامین، فرد احساس ناخوشی و بیماری میکند.
از رایجترین علائم بیماری اسکروی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- احساس خستگی و ضعف
۲- درد پاها و بازوها
۳- خونریزی و تورم لثهها
۴- وجود لکههای قرمز و آبی روی پوست به ویژه در ساق پا
۵- برجستگی در اطراف فولیکولهای موی سر
۶- زود کبود شدن پوست
۷- طولانی شدن روند بهبود زخمها
۸- کم خونی
برای درمان بیماری اسکروی معمولاً پزشکان اقدام به تجویز قرص ویتامین C میکنند. به افراد مبتلا به این بیماری توصیه میشود از رژیمهای غذایی حاوی ویتامین C استفاده کنند. به طور معمول حال عمومی فرد پس از ۲ روز شروع به بهبودی میکند و بسیاری از علائم بیماری پس از ۲ هفته از بین میرود.