
به گزارش سرویس استانهای حلقه وصل، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرمآباد عصر شنبه، 23 اسفند در برنامه تفسیر قرآن در جمع اعضای کانونهای مساجد استان در تفسیر آیه 64 سوره مبارکه نحل گفت: این آیه هدف از نزول قرآن کریم بیان شده است.خداوند متعال هر پیامبری را که فرستاده کتابی را بهعنوان قانون و شریعت و دستوراتی که از آن قوم انتظار میرفته را به همراه وی فرستاده است.
وی با اشاره به مضمون این آیه که میفرماید: «وَمَا أَنزَلْنَا عَلَیْکَ الْکِتَابَ إِلاَّ لِتُبَیِّنَ لَهُمُ الَّذِی اخْتَلَفُواْ فِیهِ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ؛ و ما [این] کتاب را بر تو نازل نکردیم مگر براى اینکه آنچه را در آن اختلاف کردهاند براى آنان توضیح دهى و [آن] براى مردمى که ایمان میآورند رهنمود و رحمتى است»، افزود: پیامبران اولوالعزم کتاب آسمانی داشتهاند که از بین آنها فقط سه کتاب تورات، انجیل و قرآن در دست است و از بین این سه کتاب فقط قرآن است که دچار تحریف نشده است.
این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه قرآن هم کتاب میزان و هم معجزه است، اضافه کرد: امتیاز پیامبر اکرم(ص) با سایر پیامبران در این است که قرآن هر سه مورد یعنی معجزه، میزان و کتاب را با هم دارد.
میرعمادی گفت: بنا بر آیه 64 سوره نحل هدف از نزول قرآن داوری به حق در مورد مسائل مورد اختلاف، دعوت مردم بهسوی هدایت است و قرآن برای انسانهای مؤمن کتاب رحمت، مهربانی، محبت و تربیت است.
وی ادامه داد: قرآن نازل شده تا وسوسههای شیطانی را از انسان دور کند، پردههای غفلت و فریبنده نفس را کنار بزند و خرافات و بدعت و هر چیزی که برخلاف صراط مستقیم است را از میان بردارد.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه متأسفانه جوامع دچار خرافات هستند و خرافات بین مردم زیاد است، اظهار کرد: علت اینکه کتابهای تورات و انجیل تحریف شدند بهخاطر خرافات بود مردم گرفتار خرافات شدند در نتیجه کتابهای آسمانی دچار تحریف شد.
میرعمادی ادامه داد: قرآن آمده است تا اختلافاتی که در سایه هوا و هوس پیدا میشود را برطرف کند چراکه بیشتر اختلافات ناشی از هوای نفسانی و مسائل مادی است.
وی افزود: قرآن نازل شده تا قساوت قلبی که در سایه گناه بهوجود میآید را از بین ببرد و قلب قسی را به قلب سلیم مبدل سازد.
این مفسر قرآن کریم با یادآوری اینکه قرآن هم کتاب قضاوت است هم کتاب تبلیغ و ارشاد و هم کتاب تربیت بیان کرد: باید در تربیت جامعه، دانشآموزان و فرزندان از قرآن و حدیث مدد گرفت و این درحالی است که متأسفانه علوم تربیتی که باید برپایه قرآن و عترت باشد از این دو منبع عظیم آنچنان که شایسته است استفاده نمیکند.
وی شرط دریافت رحمت و الطاف الهی را ایمان دانست و گفت: هدف از نزول قرآن را میتوان در 15 چیز شامل غفلتزدایی و بیداری، یادآوری فراموش شدهها، تفکر و خردورزی، پند دادن و موعظه کردن، انزار و تبشیر، درمان بیماریهای روحی، ایجاد انگیزه شکرگزاری خلاصه کرد.
وی اظهار کرد: داوری به حق، برپایی عدالت، خارج کردن مردم از ظلمات بهسوی نور، تربیت، تعلیم، تزکیه، بیان حقایق هستی، دعوت به عبادت و یکتاپرستی از دیگر اهداف نازل شدن قرآن است.