
سرویس مبشر صبح: مرتضی حیدری آل کثیر، از شاعران بنام و مطرح کشور و اهل خوزستان است که چندین بار نیز در حضور مقام معظم رهبری به شعرخوانی فارسی و عربی پرداخته است. پیرامون دیدار شب گذشته مقام معظم رهبری با شاعران با این شاعر توانمند کشورمان گفتگوی کوتاهی داشتیم که در ادامه خواهید خواند.
آل کثیر در ابتدا با شاره به جذابیت دیدار اخیر شاعران با مقام معظم رهبری گفت: برای ما که تا کنون بیش از هفت - هشت بار توفیق حضور خدمت ایشان را داشتهایم همیشه این دیدار تازگی داشته است، خصوصا از بُعد برخورد صمیمانه و مهربان مقام معظم رهبری با شاعران، اما امسال ما تازگی و جوانی را بیش از پیش در چهره و برخورد ایشان دیدیم و نکات ظریف و لطایف حضرت آقا برای همه تازگی داشت و همین امر باعث شد جلسه دیشب از لحاظ روحی خیلی خوب و جذاب شود.
وی افزود: از بابت شعرهایی هم که خوانده شد امسال یکی از بهترین سالهای شعرخوانی بود و نسبت به اشعاری که سالهای قبل خوانده میشد امسال اشعار بسیار بهتری خوانده شد و سطح جلسه بسیار بالاتر از سالهای قبل بود.
آل کثیر بیان کرد: شعرهایی که خوانده شد و تشویقهایی که حضرت آقا داشتند خیلی از مسائل را برای ما روشن کرد. به عنوان مثال سه شعر سیاسی خوانده شد که یکی از آنها شعر آقای مهدی جهاندار درباره فتنه بود که بیت به بیت آن افراد و جریانات خاصی را برای ما مجسم میکرد و ما منتظر بودیم عکسالعمل آقا را درباره شعر ببینیم که همین هم شد و آقا هر بیت آن را تشویق و تایید کردند. این تشویقها راه را به ما نشان میدهد و ما میفهمیم که در این مسیر چگونه باید حرکت کنیم و در آن ثابت قدم باشیم.
این شاعر جوان و صاحب نام کشورمان صحبتهایش را اینگونه ادامه داد: حضرت آقا بعد از پایان شعرخوانیها از اشعار ابراز خرسندی کردند و گفتند هر چند نباید در این نقطه متوقف ماند اما از پرداختن شاعران به مسائل روز و انقلاب بسیار خوشحال و خرسند بودند. حضرت آقا گفتند با اینکه در دوره نیما و در شعر نیمایی شاعران بسیار بزرگ و قدرتمندی داشتیم اما آنها هیچ کمکی به شعر در ارتقاء ارزشها نکردند.
وی خاطرنشان کرد: مهمترین و جالبترین نکته دیشب از نظر من همان اشاره حضرت آقا به مسئله «هجو» بود. حضرت آقا در صحبتهایشان به دو ژانر اشاره کردند و گفتند که اینها در شعر مغفول مانده است یکی از آنها منظومهنویسی است و اینکه درباره موضوعات مختلف اشعار بلند بنویسیم و دیگری موضوع هجو که فرمودند مثلا یک نظام قبیلهای مانند عربستان با یک جاهلیت مدرن آمدهاند و رقص شمشیر میکنند که اینها را باید به هجو بیان کرد.
مرتضی حیدری آل کثیر گفت: هجو یکی از بخشهای ادبی مهم است و حضرت آقا نفرمودند موضوعات را به طنز بیان کنید بلکه فرمودند اشعار را در قالب هجو بیان کنید اما قطعا منظور ایشان هجو بیادبانه نبوده و این نکتهای است که باید مورد توجه قرار گیرد.