به گزارش حلقه وصل، ایام ماه رجب ایام مبارکی است که خداوند آن را فرصتی برای رشد بندگانش قرار داده است و از سوی دیگر فرصتی برای پس زدن صفات و خصلتهای ناپسند است. یکی از این خصلتهای ناپسند که موجب محروم شدن از نعمتهای خداوند میشود، غفلت است که مقام معظم رهبری در شرح دعای ماه رجب به آن پرداختند که در ادامه میخوانید.
«ماه رجب است؛ در این ماه شریف، مؤمنین که دعا میخوانند، از خدای متعال اینجور میخواهند: «اللَّهُمَّ فَاهْدِنِی هُدَى الْمُهْتَدِینَ وَ ارْزُقْنِی اجْتِهَادَ الْمُجْتَهِدِینَ وَ لَا تَجْعَلْنِی مِنَ الْغَافِلِینَ الْمُبْعَدِین؛ خدایا مرا به راه ره یافتگان بدار، و تلاش تلاش گران را روزى ام فرما، و مرا از بى خبران دورشده قرار مده» چقدر حائز اهمیت است هر سه فِقره! فقره آخر هم که مغفرت است که اساس همه کارهاست: «وَ اغْفِرْ لِی یَوْمَ الدِّین؛و روز جزا آمرزشت را نصیبم کن» هدایتِ هدایتیافتگان و تلاش تلاشگران آن چیزی است که در این دعا از خدای متعال میخواهید.
شما تأمل بفرمایید اگر همین دو عامل در من و شما باشد، همه مشکلات حل خواهد شد؛ هم هدایت هدایتیافتگان الهی نصیب ما بشود، هم تلاش تلاشگران تاریخ بشریت در رفتار ما، در گفتار ما، در منش ما محسوس باشد.
در آن فقرهی سوم، آسیب مورد اشاره قرار گرفته است: «وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین؛ و مرا از بى خبران دورشده قرار مده» غفلت بزرگترین آسیب است؛ غفلت از مسیر، غفلت از هدف، غفلت از توان، غفلت از فرصت، غفلت از دشمن، غفلت از وظیفهای که امروز بر دوش من و شما است؛ غفلت. بزرگترین دشمن ما غفلت است. اولین دشمنی که ما را در مقابل دشمنان دیگرمان به خاک مینشاند، غفلت است؛ «وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین. و مرا از بى خبران دورشده قرار مده» نتیجه این غفلت دور شدن است؛ دور شدن از خدا، دور شدن از هدف، دور شدن از کامیابی. مضامین دعاها معرفت است، توحید است، درس زندگی است؛ ببینید دعاها اینها است. با این توجه دعاها را بخوانیم و از این فضای این ماه بهره ببریم.»