به گزارش حلقه وصل، آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مراسم نکوداشت مقام علمی آیتالله واعظزاده خراسانی مؤسس دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی که عصر دیروز(چهارشنبه 18 اسفند) در این دانشگاه برگزار شد، گفت: یاد عالم بزرگ و پیشتاز نهضت وحدت و تقریب آیتالله واعظ زاده را گرامی میداریم.
وی اظهارداشت: مسئله تقریب و وحدت از مهمترین رسالتهای انبیاء در طول تاریخ بوده است؛ انبیاء در طول تاریخ 2 ماموریت بزرگ داشتهاند اعم از اقامه دین و یکپارچهسازی جوامع دینی و بشری زیر پرچم دین.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به آیه «إِنَّ الدِّینَ عِندَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْعِلْمُ» ابراز داشت: اسلام همان است که امت واحده میسازد لذا مهمترین خطری که جوامع دینی و اسلامی را تهدید میکند خطر تفرقه و اختلاف است و براساس این آیه شریفه آنچه جامعه را از اسلام دور میکند همین اختلاف است.
وی ادامه داد: از آیه نوزدهم سوره مبارکه آل عمران، استفاده میشود که با کمال تأسف، منبع این اختلاف هم عالمان هستند؛ همچنین عالمان هستند که مأموریت وحدت و یکپارچگی جامعه اسلامی را بر عهده دارند.
آیتالله اراکی تصریح کرد: در جوامع دینی پیش از اسلام نیز آنچه که آنها را از برکات انبیاء محروم کرد و از سعادتی که باید از آن تحت پرچم انبیاء بهرهمند میشدند، اختلاف بود. احیاء اسلام و جنبش بازگشت به اسلام که ما از آن به بیداری اسلامی تعبیر میکنیم، تراوشات آن از 2 قرن پیش ملاحظه میشود.
وی گفت: به تعبیر شهید صدر، انرژی نهفته جامعه اسلامی، انرژی تحت فشار قرار گرفته حبس شده توسط انقلاب اسلامی آزاد شده و آن را به جریان اجتماعی عظیم و گسترده تبدیل کرد. از آن سوی اندونزی تا مراکش و موریتانی همچنان تحت تاثیر این جریان بوده است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عنوان کرد: آنچه تمدن نوین اسلامی را میتواند سامان بخشد و این ساختار را بر جامعه بشری حاکم کند شرط اصلی آن وحدت است لذا پرچمدار این نهضت عظیم در زمان کنونی مقام معظم رهبری و سایر پیشتازان این نهضت از جمله آیتالله بروجردی و آیتالله واعظ زاده هستند که نام آنها برای همیشه جاودان خواهد بود.
وی افزود: اندیشه وحدتی که این بزرگان پرچم آن را برافراشتند یک نظریه ساده نیست بلکه نظریه جدید تمدنسازی اسلامی در عصر کنونی است. از این رو وحدتی که بزرگان ما به آن فرا میخوانند تنها این نیست که فقط یک شعار سیاسی باشد یا اینکه تصور شود وحدت عبارت است از مصلحت اجتماعی صرف.
آیتالله اراکی خاطرنشان کرد: مسئله وحدت جامعه اسلامی، اساس و بنیاد جامعه متمدن و نوین است، وحدت ساختار تمدن نوین اسلامی را تبیین میکند.
وی گفت: همه ما معتقد به ظهور حضرت ولی عصر (عج) هستیم که شرط اصلی آن شکلگیری امت واحده اسلامی است و ما به آن به عنوان یک هدف دوردست نگاه نمیکنیم بلکه باید تلاش کنیم و ضرورت تاریخ ما و جوامع اسلامی را به این نقطه خواهد رساند و هماکنون نیز علائم چنین اجماع و اتفاقی مشاهده میشود.
وی اظهارداشت: وحدت جامعه اسلامی و یکی شدن جامعه اسلامی مهمترین عنصر جامعه امروزی است.