محله ی درخت سبز در بندرعباس گرچه از مناطق محروم این شهرستان محسوب می شود اما هستند جوانانی که تنها دغدغه ی شهر و محله ی خود را ندارند و محرومیت زدایی و حمایت از نیازمندان برای آن ها یک حس ملی است و هرکجا صدای نیازمندی را بشنوند با هر آنچه دارند به یاری آن می شتابند.
هیئت سیده زینب(س) در محله درخت سبز بندرعباس شکل گرفت تا تداعی کننده ی شعایر مذهبی و ملی باشد اما به تدریج شیوع ویروس کرونا و بروز بسیاری از مشکلات اقتصادی موجب شد که جلسات هفتگی این هیئت به جلسات جهادی تبدیل شود و اعضا هیئت که اکثراً از قشر جوان هستند برای رفع نیاز محرومان و کمک در جهت مقابله با این ویروس منحوس پای کار بیایند و وارد عرصه فعالیت های اجتماعی شوند.
پیمان ریگی مسئول هیئت سیده زینب(س) بندرعباس در خصوص فعالیت های این هیئت در ایام کرونا با حلقه وصل به گفت و گو نشست.
وی در ابتدا بیان داشت: هیئت ابتدا در حوزه ی برنامه های مذهبی در سطح محله درخت سبز فعالیتش را شروع کرد البته به تدریج گاهی فعالیت های جهادی در سطح محله نیز انجام می شد اما از ساعت 96 در پی بیانات مقام معظم رهبری در خصوص انجام فعالیت های جهادی و کمک رسانی اعضا هیئت تصمیم به انجام کارهای جهادی در سطح استان گرفتند.
ریکی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا از همان ابتدا یعنی اسفندماه سال گذشته ضدعفونی معابر و محلات را شروع کردیم و مجدد بعد از سخنرانی رهبری در خصوص مواسات و همدلی فعالیت هیئت در حوزه ی معیشت مردم نیازمند نیز شروع شد.
مسئول هیئت سیده زینب(س) بندرعباس تصریح کرد: خب به تدریج به آماده کردن بسته های معیشتی پرداختیم و توزیع گوشت قربانی، نان، آرد و طبخ غذا و پخش آن را با همکاری جوانان هیئت و حتی برخی هیئات در استان های دیگر انجام دادیم.
وی خاطر نشان کرد: فعالیتهای جهادی و کمک رسانی ما به مردم و نیازمندان مناطق رودبار جنوب، هرمزگان، بشاگرد، بندرعباس به خصوص در شهر هشتبندی انجام می شود که واقعا در شرایط مساعدی نیستند و گزارش های میدانی و جهادی و رسانه ای از این مناطق بارها به این موضوع اشاره داشته است. انجام فعالیت جهادی در این مناطق نیازمند یک عزم جدی و قوی است که خدا رو شکر تا کنون بچه هیئتی ها و دوستان جهادگر دیگر استان ها هم پای کار آمده اند و کمک های خوبی صورت گرفته است.
ریگی ضمن اشاره به اینکه شیوع کرونا حسنی نیز داشته است افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا خدماترسانی ما بیشتر شد. از ابتدای شیوع همان طور که اشاره کردم با کمک خیرین از تهران و کرج محلولهای ضدعفونی تهیه و میان نیازمندان توزیع کردیم و بسیاری از سطوح این مناطق را نیز ضدعفونی کردیم.
این فعال جهادگر جنوبی یادآور شد: خیلی از این مناطقی که نام بردم مردمان به صورت کپرنشین هستند و شرایط زندگی آن ها شاید برای بسیاری از ما غیر قابل تصور باشد، آن ها از عادی ترین امکانات رفاهی و آموزشی و زندگی مردم شهر و روستا محروم هستند. حتی گاهی نانی برای خوردن ندارند به همین خاطر ما توزیع نان هم در طول فعالیت های جهادی دیگر انجام می دهیم.
ریگی در ادامه گفت: در بخشی از فعالیت هایمان با کمک جمعی از طلاب جهادی این مناطق، موکبی در شهر هشتبندی ایجاد کردیم و به ساخت آشپزخانه و سرویس بهداشتی برای مردم کپرنشین پرداختیم.
مسئول هیئت سیده زینب(س) بندرعباس اضافه کرد: متأسفانه دربرخی از این مناطق حتی آب و برق وجود ندارد و همان طور که گفتم بسیاری از خانوادهها برای تهیه نان خانواده خود دچار مشکلاتی هستند که توزیع نان و آرد از جمله برنامههای ثابت ما است. همچنین توزیع اقلام غذایی نیز تاکنون بعد از شیوع کرونا در سه مرحله با کمک دیگر مجموعه های جهادگر کشور انجام شده است.
ریگی ادامه داد: در ایام محرم و صفر با توجه به شیوع این ویروس و الزامات بهداشتی که از سوی ستاد کرونا مطرح شد و تأکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص، جلسات هفتگی هیئت موقتا کنسل شد و فعالیت های جهادی ما شدت بیش تری گرفت و در این ایام طبخ و توزیع غذا و همچنین ذبح قربانی و توزیع گوشت میان نیازمندان هم انجام دادیم.
این فعال جهادگر به ساخت سرویس بهداشتی در این مناطق محروم نیز اشاره کرد و بیان داشت: انجام فعالیت های عمرانی مثل ساخت سرویس بهداشتی برای کپرنشین ها از دیگر فعالیت هایی است که در هشت بندی آغاز کرده ایم و امیدوار هستیم که بتوانیم این روند را ادامه بدیم.
وی افزود: با شروع مدرسه و سال تحصیلی بچه های محصل این مناطق با مشکل دیگری مواجه شدند و آن نداشتن تلفن همراه برای انجام تکالیف مدرسه بود چراکه با شیوع کرونا مدارس به صورت غیر حضوری تشکیل شدند و دانش آموزان برای ادامه تحصیل نیازمند استفاده از فضای مجازی هستند که بدون تلفن همراه و یا تبلت امکان پذیر نیست.
مسئول هیئت سیده زینب(س) بندرعباس خاطر نشان کرد: بسیاری از خانوادههای این مناطق خط موبایل و اینترنت ندارند؛ چه برسد به گوشی هوشمند، اما برخی خانوادهها با قرض کردن، این مشکل را برطرف کردند و برخی نیز از همسایه یا آشنایان گوشی قرض میکنند تا فرزندشان بتواند آموزش ببیند.
ریگی با اشاره به فراخوان دریافت گوشی های کارکرده اظهار داشت: برای رفع این مشکل فراخوانی را اعلام کردیم که مردم گوشیهای کارکرده قابل استفاده خود را به ما تحویل دهند تا در اختیار این خانوادهها قرار دهیم تا کودکانشان بتوانند تحصیل کنند.
وی اضافه کرد: خانوادههای بسیاری این مشکل را دارند اما طبق بررسیهای صورت گرفته شاید با حداقل ۲۰ گوشی موبایل بتوان مشکل دانشآموزان به خصوص کپرنشینها را برطرف کرد.
این فعال جهادگر تصریح کرد: نکته ای که باید به آن اشاره کنم این است که ما کمک های نقدی جمع آوری نمی کنیم مگر برای موضوع و شرایط خاصی. تمام کمک های جمع آوری شده توسط این هیئت در قالب اقلام مورد نیاز محرومان این مناطق هست. حتی در حد یک مقدار برنج، نذر نان، پخت غذا، لوازم التحریر، البسه و ....
ریگی در ادامه بیان داشت: در خصوص گوشی های کارکرده باید بگویم ما البته در تهران و کرج افراد معتمدی داریم که مردم میتوانند در صورت هماهنگی گوشیهای خود را به آنان تحویل دهند و یا حتی میتوانند از طریق شماره ۰۹۳۶۳۲۵۰۴۱۷ تماس حاصل کنند تا از طریق پست، گوشیها را به دست ما برسانند.
مسئول هیئت سیده زینب(س) بندرعباس به تهیه کفش برای کودکان نیازمند توسط مسجد امام حسن عسکری تهران نیز در ادامه اشاره کرد و گفت: در طول این فعالیت های انجام شده بسیاری از جهادگران استان های دیگر مثل تهران، اصفهان، قزوین و البرز به یاری ما امدند به طوری که با کمک خیرین توانستیم در آستانه سال تحصیلی لوازمالتحریر تهیه و میان دانشآموزان توزیع کنیم. گروه جهادی مهلا قزوین نیز در ایام اربعین حسینی بنا داشت عروسک در مسیر پیادهروی میان کودکان توزیع کند که به دلیل لغو مراسم تعدادی از این عروسک ها را با هماهنگیهای صورت گرفته برای دختران خردسال این مناطق ارسال کردند.
وی در پایان یادآور شد: ظرفیت هیأت و گروه جهادی کار در زمینه شناسایی افراد نیازمند و به ویژه نیازمندیهای آنان میتواند در خدمت هر هیأت و گروه جهادی شهرهای دیگر قرار گیرد تا اگر بنا دارند کاری برای مردم نیازمند این منطقه انجام دهند، دقیق و هدفمند باشد و موازی کاری صورت نگیرد. کافی است که جهادگران و فعالین دغدغه مند برای کمک به این افراد محروم با ما تماس بگیرند و ما با تمام توان به یاری و کمک آن ها خواهیم رفت.