با شیوع ویروس کرونا و پیش از آن نیز وقوع سیل و زلزله جلوه هایی از ایثار، تلاش و از خودگذشتگی گروه های مردمی و جهادی را که بدون هیچ چشم داشتی، خودجوش و آتش به اختیار در میدان عمل وارده شده بودند دیده ایم.
اما در این بین، مجموعه ها و جهادگرانی هستند که با وجود اقدامات خالصانه و اثرگذار همچنان گمنام مانده اند و امکان و رسانه ای جهت ترویج فعالیت ها و حتی الگوسازی از آن ها فراهم نبوده است.
با شیوع این بیماری نیز گروه های مردمی استان لرستان با پشت سر گذاشتن وقایع طبیعی نهایت توان خود را به کار گرفتند تا بتوانند پشتیبانی برای مردم استانشان در مبارزه با ویروس کرونا باشند.
در همین راستا هم جمعی از فعالان فرهنگی و رسانه ای استان به این فکر افتادند تا جلوه های شکوه همدلی و ایثار گروه های گمنام مردمی را به نمایش بگذارند. برنامه تلویزیونی «هنارس» که به تهیهکنندگی امیر امیدنژاد با حمایت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی لرستان و سازمان هنری رسانهای اوج از سیمای استانی افلاک در حال پخش است به همین منظور تولید شده است.
امیر امیدنژاد مسئول استانی سازمان هنری و رسانه ای اوج در لرستان در خصوص این برنامه با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی ابتدا بیان داشت: این برنامه بدون حمایت ارگانها و دستگاههای اجرایی استان و تنها با حضور همان نوجوانان و جوانان مؤمن و انقلابی که در عرصه های خدمت جهادگر هستند تولید شده است و از توانایی و ظرفیت آن ها بهره برده ایم.
امیدنژاد در ادامه گفت: بر اساس نیاز به وجود رسانه و نمایش استاندارد فعالیت هایی که در عرصه مبارزه با ویروس کرونا و در واقع نمایش جلوههای شکوه ایثار و همدلی گروه های مردمی، هیئات، پایگاه های بسیج در طول فعالیت مقابله با این بیماری منحوس صورت گرفت این برنامه تدارک دیده شد.
این فعال فرهنگی ضمن اشاره به همراهی و حمایت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان با همکاری سازمان هنری رسانهای اوج تصریح کرد: یک برنامه ترکیبی تلویزیونی توسط هنرمندان نوجوان و جوانی که جهادگر هستند و در دل این مبارزه حضور دارند ساخته شد.
وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان با جلسات و هماهنگیهایی که با صدا و سیمای مرکز لرستان انجام گرفت و در نهایت تصمیم گرفته شد که صفر تا صد کار توسط بچه های جبهه فرهنگی انجام بگیرد 13 مجموعه شامل هیئتها، مواکب و گروههای مردمی از کل استان که منتخب گروه های جهادی در عرصه مبارزه با ویروس کرونا بودند انتخاب و از مسئول یا نماینده آن دعوت به عمل آمد تا به شرح فعالیتهای گروههای فعال خود بپردازند.
مسئول استانی سازمان هنری رسانه ای اوج در لرستان خاطر نشان کرد: مجموعه «هنارس» 13 قسمت است که به شرح مجاهدتهای شبانه روزی گمنامان عرصه مبارزه با کرونا میپردازد و تا کنون سه قسمت از آن از شبکه استانی افلاک پخش شده است.
امیدنژاد ضمن تأکید بر اینکه برنامه هنارس به سفارش هیچ سازمان و نهادی ساخته نشده و همچنین ازطرف هیچ ارگانی حمایت مالی نشده است عنوان کرد: مجموعه جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و سازمان هنری رسانهای اوج با توجه به تواناییهای که در زمینههای فرهنگی دارد این کار را یعنی معرفی فعالیت های گمنام در حوزه ی کرونا را فعلاً و ان شاءالله بعد از آن دیگر فعالیت ها را در دستور کار قرار داده است.
این فعال رسانه ای در ادامه اظهار داشت: البته «هنارس» در نیمه ی دوم ماه مبارک رمضان ضبط شد و بعد از رصد این برنامه و موافقت مدیرکل و معاونان صدا و سیمای مرکز استان بنا شد این برنامه ادامه یابد.
تهیه کننده برنامه «هنارس» افزود: برنامه به جز گفتوگوی اصلی دو تا سه آیتم دارد، مجموع کار از تیتراژ ابتدایی تا تیتراژ پایانی تولیدی است و هیچ موردی در برنامه کپی شده و آماده نبوده بلکه از ابتدا طبق ایده خودمان تولید شده است و می توانم بگویم که کار در حد شبکه ها ملی ست.
وی یادآور شد: بهتر است اینطور بگویم به زوایایی از فعالیت جهادگران مقابله با ویروس کرونا در این برنامه پرداخت شده است که کمتر دیده شده است. با دیدن هنارس میتوانیم به معنای واقعی ایثار و فداکاری پی ببریم و با توجه به با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر مستند سازی فعالیت جهادگران، «هنارس» توانست گوشهای از زحمات خودجوش این عزیزان را به تصویر بکشد.
امیدنژاد با اشاره به معیارهای انتخاب سوژههای این برنامه بیان کرد: انتخاب نفرات در فضای جهادی، به عنوان سوژه کار سختی بود و ما برای این کار و یژگیهایی را برای انتخاب در نظر گرفتیم و سعی کردیم اشخاصی ر ا به برنامه دعوت کنیم که توانایی و فعالیتشان چه از نظر تولید و چه خدمات رسانی از سایر جهادگران متما یز باشد و همچنین در مدل کارشان از ایده نو و خلاقانه استفاده کرده باشند و سیاست کلی ما معرفی مجموعههایی بود که کاملاً مردمی اداره میشدند و پشتیبانی دولتی نداشتند و گمنام بودند ، یعنی رسانه و یا امکانی برای معرفی فعالیت خود نداشتند گرچه اقداماتشان بسیار اثرگذار بوده است.
این فعال فرهنگی در ادامه در خصوص چرایی انتخاب نام «هنارس» برای برنامه خاطرنشان کرد: از آنجایی که محتوا و موضوع برنامه به فعالیت خودجوش و کمک رسانی به مردم آسیب دیده از ویروس کرونا میپردازد تصمیم گرفتیم به دنبال واژهای بومی به این معنی باشیم که فریادرسی و کمک در آن باشد بر همین اساس با مشورتهای زیاد به نام «هنارس» رسیدیم که در گویش لری به معنای دادرس و فریادرس است و باید گفت که هنارس واقعی امام زمان (عج) است که ان شاالله دست همه ما را بگیرند.
مسئول استانی سازمان هنری رسانه ای اوج در لرستان ادامه داد: جدای از معرفی فعالیت مجموعه های مردمی آیتم بانوان ایثارگری که در دوران دفاع مقدس فعالیت داشتند و اکنون نیز در مبارزه با کرونا در میدان عمل هستند در این برنامه پخش می شود و همچنین تقدیم «تندیس خداقوت» به میهمانان برنامه از دیگر بخشهای این برنامه است.
وی اضافه کرد: برنامه «هنارس» روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته ساعت ۲۱ به مدت ۳۰ دقیقه از شبکه افلاک پخش میشود و سه قسمت از آن تا کنون نمایش داده شده است.
تهیه کننده برنامه هنارس با بیان اینکه برنامه هنارس در آینده نیز ادامه دارد گفت: امیدواریم این برنامه با موضوعات مختلف مستمر و سریالی در قسمتهای بیشتر ضبط و پخش شود البته همان طور که اشاره کردم مباحث اقتصادی،سیاسی، اجتماعی در ادامه ی روند تولید هنارس مورد توجه قرار خواهد گرفت.