به گزارش حلقه وصل، امسال بر اساس تفاهمنامه ایران و عربستان، در صورتی که ایران با تمامی سهمیه به حج تمتع مشرف شود، بیش از ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر از کشورمان به عربستان اعزام خواهند شد.
انجام معاینات پزشکی زائران زیر ۶۰ سال خانه خدا در مرحله نخست
البته همچنان با وجود اینکه یک ماه و نیم تا آغاز عملیات حج باقی مانده است، عربستان موضعی درباره برپایی یا لغو حج تمتع اعلام نکرده است. بر همین اساس، مسؤولان سازمان حج و زیارت برنامههای حج تمتع امسال را همچون سالهای گذشته پیگیری کردهاند؛ با این تفاوت که روند نامنویسی از زائران به دلیل عدم تکمیل ظرفیت کاروانها هنوز ادامه دارد.
البته آموزش زائران خانه خدا از اوایل اردیبهشت و به گفته اکبر رضایی سرپرست حج و عمره سازمان حج و زیارت، معاینات پزشکی زائران نیز از ۱۶ اردیبهشت آغاز شده است.
امسال با توجه به شیوع کرونا، معاینات پزشکی نیز با دقت بیشتری انجام میشود تا در صورت اعزام تمامی سهمیه یا حتی بخشی از آن، زائران دارای استطاعت جسمی مناسب بتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند.
بنا به اعلام روابط عمومی سازمان حج و زیارت، معاینه حجاج ۹۹ به صورت مرحلهای خواهد بود و فعلا افراد زیر ۶۰ سال به منظور تایید استطاعت جسمی معاینه میشوند، اما با توجه به شرایط کنونی در معاینات پزشکی امسال علاوه بر ادامه روال همیشگی، کدهایی را برای زائران همچون سن، بیماریهای قلبی و ریوی و همچنین دیابت در نظر گرفتهایم تا در صورت اعلام و اعمال محدودیت اعزام از سوی عربستان، بتوان زائران دارای توانایی را به راحتی تفکیک و اعزام کرد.
انجام تست کرونا قبل از اعزام زائران حج الزامی میشود
همچنین با توجه به شیوع کرونا در جهان و لزوم حفظ سلامت زائران خانه خدا، به دستورالعملهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران و وزارت حج عربستان سعودی ممکن است دو هفته قبل از سفر انجام آزمایش 19-COVID به روش PCR یا سرولوژی الزامی شود.
افرادی که منع مطلق تشرف به حج تمتع هستند
علاوه بر این، برخی از بیماران هستند که حتی در صورتی که عربستان اعلام کند که ایران با تمام سهمیه میتواند در حج امسال شرکت کند، امکان تشرف به حج تمتع را ندارند. به طوری که افراد با ناتوانی جسمی شدید، سابقه سرطان و یا تحت درمان در فاز بهبودی، هرگونه سابقه شیمیدرمانی، بروز سکته قلبی یا عمل قلب باز در ۱۲ ماه قبل از اعزام، نارسایی قلبی با فانکشن کلاس ۲ و بالاتر، اعتیاد به مواد مخدر، بیماری عفونی واگیردار، حاملگی، بیماری روانی کنترلنشده، عقبماندگی ذهنی، اختلالات شناختی مثل آلزایمر و دمانس، بروز سکته مغزی با وجود عارضه شدید مثل فلج یک طرفه یا پا، COPD و آسم، سیروز Child A و بالاتر، کارگزاران و عوامل مبتلا به نارسایی کلیه که تحت دیالیز هستند، دستیار زن یا معینه باردار و تمام بیماران دیالیزی به هیچ عنوان نمیتوانند به حج تمتع مشرف شوند و در صورت داشتن چنین مشکلاتی، زائران مشمول منع مطلق اعزام شده و عدم استطاعت جسمی چنین افرادی قطعی است و در نتیجه از اعزام آنها نه تنها در شرایط کرونا، بلکه در شرایط عادی نیز خودداری میشود.
سفر به حج تمتع یکی از سفرهایی است که با توجه به حجم بالای متقاضیان، زائران سالها در انتظار تشرف به این سفر معنوی میمانند؛ تا جایی که مردم کشورمان حتی بیش از ۱۳ سال در نوبت حج تمتع هستند.