بیش از دو ماه و نیم از شناسایی ویروس «کرونا» در ایران یا به عبارتی ورود این میهمان ناخوانده و منحوس به کشورمان میگذرد و طی این مدت، علاوه بر آنکه حدود 6 هزار نفر از هموطنانمان جان باختهاند و نزدیک به 99 هزار نفر نیز مبتلا شدهاند، عدهای نیز بخاطر محدودیتهای ناخواسته اجتماعی، یا شغلشان را از دست دادهاند و در تنگنای معیشتی قرار گرفتهاند یا نفس کار کردن و امرار معاششان به شماره افتاده است.
اما از همان روزهای نخست گروههای مختلف مردمی، به ویژه از میان جوانان دانشآموز، دانشجو و طلبه پای کار آمدهاند تا به سهم خود هم یاریگر جامعه پزشکی و درمانی کشور باشند و هم باری را از دوش دیگران بردارند؛ از ضدعفونی کردن معابر عمومی و تهیه اقلام بهداشتی گرفته تا حضور در کنار خانوادههای متوفیان بیماری کرونا و تسلا دادن به آنها در این شرایط روحی، تنها بخشهایی از همدلی مردمی در ایران طی دو ماه و نیم اخیر بوده است.
نفطه اوج این همدلی ها هم در رزمایش «کمک مؤمنانه» است که از روز نیمه شعبان که توسط مقام معظم رهبری فرمایش شد در سراسر کشور به راه افتاد.
در بین گروه های جهادی و مجموعه های مردمی، گروه جهادی حضرت ولی عصر(عج) در منطقه پیشاهنگی کرج هم فعالیت خودجوش و آتش به اختیار خود را با ضدعفونی معابر و محله ها آغاز کرد و همچنان در کنار خادمین سلامت به پیش می رود.
علا سهرابیان مسئول قرارگاه زیستی گروه جهادی حضرت ولی عصر(عج) کرج در گفتگو با حلقه وصل به تشریح فعالیت های این گروه جهادی پرداخت.
وی بیان داشت: این گروه از سال 1387 فعالیت خود را در پایگاه بسیج توحید پیشاهنگی کرج آغاز کرد و آن زمان با توجه به اینکه اردوهای جهادی تنها توسط بسیج دانشجویی برگزار می شد، این گروه طرح اردوهای جهادی را در پایگاه محلات پیاده کرد که افراد فارغ التحصیل نیز در ایام نوروز و تابستان در این اردوها شرکت کنند.
سهرابیان ادامه داد: این اردوها در قالب ساخت خانه محروم، خانه عالم، ساخت پل و دیگر فعالیت های عمرانی و فرهنگی ادامه یافت و این پایگاه دو دوره به عنوان پایگاه نمونه کشوری در سال 92 و 93 انتخاب گردید.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: در سال 92 هم به عنوان فرمانده پایگاه نمونه کشور در زمینه سازندگی با رهبر معظم انقلاب در دیدار 50 هزار نفری فرماندهان بسیج سرار کشور در مصلی تهران دیدار و گفتگو کردم و با عزم جدی تری این گروه فعالیت خود را در طول این سال ها ادامه داده است.
مسئول گروه جهادی حضرت ولی عصر(عج) کرج اضافه کرد: با شیوع این ویروس در کشور از همان روزهای نخست گروه ما به صورت خودجوش کار مقابله با کرونا را آغاز کرد و هر شب 20 الی 25 جهادگر گروه کل کوچه ها و محله های پیشاهنگی را ضدعفونی می کردند و هر دو هفته یکبار هم حدود 20 بسته غذایی تهیه و بین محرومین و آسیب دیدگان از کرونا در سطح منطقه توزیع می شد.
وی ضمن اشاره به رزمایش همدلی خاطر نشان کرد: پس از فرمایش مقام معظم رهبری در نیمه شعبان گروهی با عنوان «رزمایش کمک مؤمنانه» تشکیل دادیم و کانالی راه اندازی شد و مخاطبین به این کانال دعوت شدند و با دادن شماره حساب جمع آوری کمک های نقدی را آغاز کردیم.
سهرابیان افزود: در مرحله نخست 100 بسته غذایی به ارزش ریالی 500 هزارتومان آماده و توزیع شد که البته تهیه این بسته های غذایی و توزیع آن ها همچنان ادامه دارد و بنا داریم حتی پس از کرونا هم این اقدام را قطع نکنیم و در قالب محرومیت زدایی گسترش دهیم.
وی اظهار داشت: در همین راستا خوب برخی از مددجویان به دلیل نداشتن سرمایه یا آموزش کافی قادر به کار کردن نیستند، خانواده های محروم و پتانسیل ها و ظرفیت های آن ها با هدف محرومیت زدایی شناسایی شد تا با کمک سپاه و بسیج سازندگی و نیز برگزاری دوره های آموزشی، نیروهای جوان و مستعد این خانواده ها به خودکفایی برسند.
این فعال جهادگر خاطر نشان کرد: تمام این فعالیت ها توسط خیرین و مردم و در واقع بزرگسالان درحال انجام است اما ما تصمیم دیگری گرفتیم تا از این فرصت بهره ی دیگری هم برده باشیم و آن نهادیه کردن روحیه انفاق و گذشت در بین کودکان است.
فرمانده پایگاه توحید پیشاهنگی در ادامه از اجرای پویش «دست های کوچک مهربانی» خبر داد و گفت: انتقال فرهنگ کمک و یاری از والدین خیر به فرزندان هدف دیگری بود که موجب راه اندازی این پویش شد تا علاوه بر مشکلات تغذیه ای کمبودها و نیازهای دیگر کودکان نیازمند مانند لباس و اسباب بازی نیز برطرف شود.
سهرابیان با اشاره به اینکه در حال حاضر این گروه با بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر عضو در حال فعالیت است عنوان کرد: با راه اندازی کانالی در فضای مجازی تلگرام از مشارکت کنندگان در این طرح تقاضا کردیم تا مخاطبان خود را نیز به جمع خیرین اضافه کنند بنابراین تعداد اعضا متغیر است و پویش هم در این کانال معرفی شد.
این فعال فرهنگی یادآور شد: در این طرح، لباس ها و اسباب بازی های تمیز، مرتب و قابل استفاده کودکان به همراه عکس آن ها برای ما ارسال می شود تا به منظور تشویق دیگر کودکان در فضای مجازی منتشر شود. سپس نیروهای جهادی نسبت به جمع آوری آن ها اقدام می کنند ضمن اینکه هدیه ای به رسم یادبود به کودک خیر نیز اهدا می شود.
مسئول قرارگاه زیستی گروه جهادی حضرت ولی عصر (عج) پایگاه بسیج توحید پیشاهنگی توضیح داد: خیرین می توانند علاوه بر وسایل استفاده شده، کالاهای نو از قبیل لباس، کفش و اسباب بازی نیز خریداری کنند و به این پایگاه تحویل دهند.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا اضافه کرد: هدایای ارسالی پس از دریافت، ضدعفونی و در صورت امکان شست و شو و مجدد بسته بندی می شوند. تلاش ما براین بود تا در روز میلاد امام حسن مجتبی(ع) این بسته ها به دست نیازمندان برسد که به دلایلی عید سعید فطر این امر صورت می گیرد.
سهرابیان ادامه داد: با توجه به اولویت بندی مناطق محروم، در حال حاضر این پویش از منطقه پیشاهنگی کرج آغاز شده و پس از شناسایی مددجویان، تیم های تحقیقاتی جهت احراز شرایط به منطقه اعزام می شوند و در صورتی که خانواده ای واجد شرایط باشد مزایای مدنظر به آن ها تعلق می گیرد.
مسئول قرارگاه زیستی گروه جهادی حضرت ولی عصر (عج) پایگاه بسیج توحید پیشاهنگی با بیان اینکه رزمایش کمک مؤمنانه و پویش دست های کوچک مهربانی مختص دوران کرونا نیست و تلاش این گروه جهادی بر استمرار آن است اعلام کرد: خیرین می توانند کمک های نقدی و غیر نقدی خود را همه روزه به پایگاه بسیج توحید پیشاهنگی تحویل دهند و در این امر خیر سهیم باشند.
وی در پایان گفت: خیرین می توانند تصاویر فرزندان خود به همراه اقلام اهدایی را به آدرس تلگرامی alasohrabian@ ارسال و کمک های نقدی خود را به شماره کارت ۵۸۹۲۱۰۱۲۵۶۶۶۸۹۶۹ به نام های علا سهرابیان و علیرضا آذرمی واریز و جهت هماهنگی نیز با شماره تلفن 09126657248 تماس حاصل کنند.