حلقه وصل: سالها از فعالیت گروه جهادی «علمدار» روستای قرخلر، روستایی از توابع بخش شراء شهرستان همدان میگذرد که در آن افراد بدون چشمداشتی تنها برای رضای خدا به دنبال حل مشکلات اهالی روستا و منطقه قهاوند هستند.
ابتدا بیشتر فعالیت این گروه با محوریت اقدامات عمرانی و سازندگی بهمنظور ساخت و ساز منازل مسکونی نیازمندان بود اما امروزه دیگر به فعالیتهای عمرانی خلاصه نمیشود و برنامههای مختلف از جمله برپایی موکب صلواتی در مسیر زائران حسینی و پخش نذورات و بستههای فرهنگی، کمک به مردم در مهار کرونا و رفع نیازهای اقتصادی اقشار آسیبپذیر است.
آمدن ویروس کرونا که سلامت مردم کشور را نشانه گرفته و برخی از مبتلایان به این ویروس را تا پای مرگ کشانده است، باعث شد گروههای جهادی مثل گذشته بیکار نمانند و دنبال خدماترسانی در زمینه پیشگیری از این ویروس باشند تا بتوانند درد مردم را کاهش دهند.
گروه جهادی علمدار روستای قرخلر با فعالیتهای مختلف بذر امید را در دل مردم میکارند و به مردم یادآوری میکنند که در مسیر رفع مشکلات هرگز تنها نیستند.
نادر کوچکی ابتدا از ورود بیماری کرونا به کشور و نحوه مقابله آنها با این ویروس سخن گفت و اظهار کرد: با بروز این بیماری در کشور شروع به ضدعفونی روستای قرخلر کردیم؛ با کمک خیرین باطریهای حاوی محلول ضدعفونی در بین اهالی روستا نیز توزیع شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون تقریبا هفت بار سم پاشی و ضدعفونی روستا را انجام دادیم گفت: به منطور اجرای فاصلهگذاری اجتماعی طی ایام نوروز، کنترل عبور و مرور به روستای قرخلر و روستاهای منطقه را برعهده داشتیم.
مسئول گروه جهادی علمدار روستای قرخلر با بیان اینکه بچههای گروه جهادی روستاهای اطراف منطقه قهاوند با نیروی انتظامی همکاری خوبی داشتند اظهار کرد: اعضای گروه در انجام کارهای جهادی متفاوت هستند که گاهی تعداد ما به ۲۰ نفر و گاهی هم ۱۵ نفر میرسید.
وی با تأکید بر اینکه در جمع ما روحانی، دانشآموز و پیشکسوت هم حضور دارد افزود: اکثرا جوانهای ۲۰ تا ۲۵ سال کار را برعهده گرفتهاند.
کوچکی با بیان اینکه بچههای بسیج در میان گروه فعالیت ثابت دارند افزود: در مدت شیوع بیماری کرونا دهیار، شورا، عوامل خانه بهداشت، هیات امنای مسجد و اهالی روستای قرخلر سعی در کنترل وضعیت موجود دارند.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از اعضای گروههای جهادی منطقه قهاوند در مقر نیروی انتظامی از ورودی روستای شیرینآباد به کمیجان مستقر شدند تا به کنترل عبور و مرور کمک کنند افزود: خوشبختانه در منطقه هر یک از روستاها خود دارای گروه جهادی هستند که اقداماتی را انجام میدهند.
مسئول گروه جهادی علمدار روستای قرخلر به توزیع ماسک بین اهالی روستای قرخلر با کمک خیرین اشاره کرد و افزود: آقای سوزنچی، از کشاورزان این روستا محلولی تهیه کرده بود که بین اهالی روستا توزیع میشد.
وی با بیان اینکه این فرد محلول ضدعفونی در اختیار تمام مردم منطقه قهاوند قرار داده و تقریبا بیش از ۱۰ میلیون تومان در این زمینه هزینه کرده است گفت: اهالی روستا تراکتورهای خود را در اختیار ما قرار میدادند تا کار ضدعفونی روستا را انجام دهیم که جای قدردانی دارد.
کوچکی با تاکید به اینکه کار با تراکتور در هر ساعت تقریبا ۴۰۰ هزار تومان عایدی دارد که اهالی روستای این وسایل نقلیه را رایگان در اختیار قرار دادند افزود: روستای قرخلر تقریبا یکهزار و ۸۰۰ نفر جمعیت و ۴۰۰ خانوار دارد که خدماتی را به آنها ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته شاهد بیماری کرونا در روستای قرخلر و در مجموع منطقه قهاوند نبودیم خاطرنشان کرد: در منطقه تنها چهار نفر مشکوک بودند که آزمایش دو نفر از آنها مثبت اعلام شد و خوشبختانه از این منظر پاک است.
مسئول گروه جهادی علمدار روستای قرخلر با بیان اینکه مردم روستای قرخلر به کار کشاورزی و دامداری و کار با کامیون مشغولاند افزود: تعدادی از اهالی نیز کارگر و مغازهدار هستند که متاسفانه با ورود کرونا دچار مشکلات اقتصادی شدهاند که میطلبد فکری به حال این وضعیت شود.
وی با اشاره به اینکه از طریق سپاه در قالب قرارگاه «کمک مومنانه» بستههایی را بین نیازمندان روستا توزیع کردیم گفت: روزهای اخیر ۲۰۰ بسته معیشتی از طریق سپاه در بخش قهاوند توزیع شد که سهم روستای ما ۱۴ بسته بود.
کوچکی با اشاره به اینکه گروه جهادی علمدار در طول سال برنامههای مختلفی را برگزار میکند که سال گذشته خانه فردی نیازمند را بازسازی کردیم بیان کرد: درختکاری، غبارروبی مسجد، کمک به نیازمندان، برپایی ایستگاه صلواتی از جمله اقدامات ما بوده است.
وی با اشاره به اینکه امیدوارم مشکلات روستای قرخلر با تلاش مسوولان جهادی حل شود بیان کرد: خوشبختانه شورا و دهیار این روستا پای کار هستند اما امیدوارم مسوولان نیز نگاه ویژهای به این مناطق داشته باشند و مردم را یاری کنند.
کوچکی با بیان اینکه وضعیت تردد در این روستا مطلوب نیست و میطلبد فکری به حال این وضعیت شود افزود: از منطقه فرعی قهاوند به سمت روستای کوریجان مسیر ناهمواری را شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: هنگام بارندگی روستا اغلب مواقع پرآب میشود و گاهی تصادفهایی در مسیر ورودی آن اتفاق میافتد که امیدوارم فکری به حال این مسئله شود.
وی با اشاره به اینکه ایام اربعین حسینی موکب خادمالحسین(ع) را در حوزه پایگاه شهید صفایی راهاندازی میکنیم افزود: سال گذشته تقریبا به ۲ هزار نفر در این موکب خدماترسانی شد که این موکب در سهراهی آزاد راه ساوه ـ همدان راهاندازی میشود.
مسئول گروه جهادی علمدار روستای قرخلر با اشاره به اینکه از طریق کمکهای مردمی و خیرین موکب اداره میشود گفت: برخی به اهالی به اهدای ظروفی مانند اجاق گاز و مواد غذایی مثل سیب زمینی و تخم مرغ اقدام میکنند تا کار موکب به خوبی پیش رود.