به گزارش حلقه وصل، زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران درباره تشکیل کمیته کرونا در شورای شهر، اظهار داشت: این کمیته متشکل از داوطلبین شورا بوده که تحت نظارت محسن هاشمی رئیس شورای شهر خواهد بود و هدف از تشکیل آن نظارت و هماهنگی بیشتر در زمینه اقدامات شهرداری جهت مقابله و پیشگیری از کرونا است.
وی افزود: هنوز اعضای دقیق کمیته کرونا مشخص نشده و امروز جلسه هیأت رئیسه شورا برگزار تا جزئیات بیشتری از فعالیت این کمیته و اعضای آن مشخص شود.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: از زمان اعلام ورود کرونا در تهران شورای شهر چندین مصوبه جهت مقابله با این بیماری و مدیریت بحران آن داشته است ولی در صورتی که این موضوع ادامهدار باشد نیاز به اقدامات بیشتری در شورای شهر داریم که طبیعتاً در کمیته ویژه کرونا برنامهریزیهای لازم در این راستا انجام میگیرد.
* برگزاری نخستین جلسه شورای شهر در 17 فروردین
نژادبهرام در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا جلسات شورای شهر به صورت حضوری برگزار خواهد شد یا خیر، گفت: نخستین جلسه در سال جاری 17 فروردین با رعایت اصول ایمنی برگزار میشود چرا که از سوی دولت و ستاد کرونا تعطیلی عمومی اعلام نشده و ادارات با حضور حداقلی به فعالیت خود ادامه خواهند داد ولی اگر دولت تعطیلی عمومی اعلام کند تشکیل جلسات شورا نیز دیگر به صورت حضوری نخواهد بود.
*هزینه 30 تا 40 میلیاردی شهرداری جهت مقابله با کرونا
این عضو شورای شهر تهران در ادامه از هزینه 30 تا 40 میلیارد تومانی شهرداری جهت مقابله با کرونا خبر داد و گفت: درآمد شهرداری در حوزههای مختلف از جمله برج میلاد، شرکتهای تابعه، بلیط مترو و منابع ارزش افزوده کاهش پیدا کرده و در برخی از حوزهها نیز حذف شده است بنابراین هزینههایی که شهرداری جهت مقابله با کرونا داشته جدای از عدمالنفع محاسبه میشود.
* پیشنهاد انتشار اوراق قرضه کرونا
نژادبهرام در مورد اینکه شهرداری چه تمهیداتی جهت برونرفت از مشکلات مالی در نظر گرفته است، گفت: اخیراً من پیشنهادی برای انتشار اوراق قرضه کرونا دادهام و از طریق معاونت اقتصادی شهرداری و شهردار پیگیر آن هستم تا مجوزها دریافت شود و نیازهای شهر تهران را بتوانیم حفظ و تأمین کنیم.
وی افزود: مشارکت بیشتر شهروندان در این زمینه لازم است و انتشار اوراق قرضه کرونا از طریق بانکها میتواند راهکار مناسبی باشد.
* تمهیداتی جهت پیشگیری از ورشکستگی شهرداری
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه یکی از بیشترین محلهای درآمد شهرداری از حوزه شهرسازی است، گفت: در حال حاضر در این زمینه شهرداری با رکود نسبی مواجه شده و پایان یافتن بیماری کرونا نیز در حال حاضر غیرقابل پیشبینی است و همه این موضوعات سبب شده که در زمینه کاهش درآمد شهرداری با رقم بزرگی مواجه شویم.
نژادبهرام در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش درآمد شهرداری و مشکلات مالی آن به صورتی است که سبب ورشکستگی آن شود، بیان داشت: احتمالاً استقراض بانکی انجام میگیرد و با تمهیدات دولت و شهرداری ورشکستگی نخواهیم داشت.
* تعدیل نیرو در شهرداری نداریم
وی در مورد اینکه آیا به دلیل مشکلات مالی تعدیل نیرو در شهرداری انجام میگیرد یا خیر، گفت: من در این زمینه خبری نشنیدهام و گزارشی به دست ما نرسیده نه از سوی شورا و نه از سوی شهرداری. باید توجه داشت که مه تلاش میکنیم بحران را مدیریت کنیم و موضوعاتی مانند تعدیل نیرو نه تنها بحران را برطرف نمیکند بلکه آن را تشدید خواهد کرد.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران افزود: شهرداری در زمینه مقابله و پیشگیری از کرونا اقدامات مؤثری را انجام داده و بسیاری از همکاران ما در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند از جمله سازمان بهشت زهرا (س)، سازمان آتشنشانی یا همکارانمان در حوزه پسماند که تلاش همه این افراد سبب شده که موفقیتهای زیادی حاصل شود.
نژادبهرام خاطرنشان کرد: چهره شهر علیرغم بروز کرونا تمیز است و زبالهای بر روی زمین نمیماند مگر موارد اندکی وجود داشته باشد و این در حالی است که نیروهای شهرداری اقداماتی در حوزه ضدعفونی مترو و معابر شهری نیز به صورت گسترده انجام دادهاند.
* آمار مبتلایان به کرونا در شهرداری قابل تأمل است
وی در مورد اینکه چند نفر در شهرداری و شورای شهر مبتلا به کرونا شدهاند، گفت: ترجیح میدهم آمار را آقای حناچی اعلام کند ولی به صورت کلی از همکاران ما در شورای شهر مبتلا به کرونا نداشتهایم ولی در شهرداری آمار قابل تأمل است و حتی یک شهید پزشک نیز داشتهایم.
این عضو شورای شهر افزود: شهرداری بسیار پرتوان و انرژی جهت مقابله با بحران اقدام انجام داده و امیدواریم هر چه زودتر شاهد اتمام بحران ناشی از کرونا باشیم.