به گزارش حلقه وصل، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و «ایهود اولمرت» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی (۲۰۰۹-۲۰۰۶) در کنفرانس خبری مشترک حاضر شدند و علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر فعلی این رژیم، موضع گرفتند.
اولمرت که در زمان نخستوزیریاش یک جنگ علیه لبنان (۲۰۰۶) و یک جنگ علیه غزه (۲۰۰۸) آغاز کرد، محمود عباس را «تنها شریک صلح» توصیف و تلاشهای دولت نتانیاهو برای به حاشیهراندن عباس را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اولمرت در این کنفرانس خبری که در نیویورک برگزار شد، گفت: عباس مرد صلح است و با تروریسم هم مخالف است. لذا او تنها شریکی است که میتوانیم با او تعامل کنیم».
اشاره به اولمرت به تروریسم، گروههای مقاومت در غزه و کرانه باختری است.
اولمرت گفت: مذاکرات کمی طول خواهد کشید. اما در نهایت برقرار خواهد شد و شریک اسرائیل در این گفتوگوها محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان خواهد بود».
او با اشاره به رقابت انتخاباتی در اسفندماه آتی در فلسطین اشغالی با کنایه این سوال را مطرح کرد که «شریک [صلح] در طرف اسرائیل چه کسی خواهد بود؟ این را امسال خواهیم فهمید».
خبرگزاری فرانسه نوشت، عباس که سال ۲۰۰۵ جای یاسر عرفات را گرفت، اولمرت را «دوست عزیزم» خطاب کرد و گفت او میخواهد که «دستش را به سوی مردم اسرائیل دراز کند».
در حالی که محمود عباس گفته طرح «معامله قرن» را نمیپذیرد و این طرح فقط یازده درصد فلسطین را برای فلسطینیها باقی میگذارد، با این حال به دعوت گروه های فلسطینی برای توقف همکاری با رژیم صهیونیستی از جمله توقف همکاری امنیتی را نپذیرفته و هنوز در حال همکاری با تلآویو است.
پیشتر نیز دانی دانون، اولمرت را از دیدار با عباس که تلآویو او را به خشونتانگیزی علیه دولت بنیامین نتانیاهو متهم کرده، بر حذر داشته بود. دانون گفته بود که فلسطینیها به «رهبری جدید» نیاز دارند زیرا عباس قادر نیست پیشنهادهای «واقعگرایانه» دونالد ترامپ را در نظر بگیرد.
محمود عباس روز گذشته در شورای امنیت نیز در جلسهای که برای بررسی طرح آمریکا علیه فلسطین تشکیل شد، سخنرانی کرد و گفت، معامله قرن را رد میکند.
عباس گفت، «به شورای امنیت آمدم تا بر مخالفت خود با معامله قرن آمریکا تأکید کنم. این مخالفت وسیع به این دلیل است که آمریکا شهرکسازی اسرائیل و الحاق اراضی فلسطینی را به رسمیت شناخته و قانونی میداند.»
او افزود: «طرح آمریکا، موجب تثبیت سیستم نژادپرستی میشود و به جای مجازات اشغالگری به او پاداش میدهد. این طرح به صلح منجر نمیشود و قوانین بینالمللی را نادیده میگیرد».
معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه اسرائیل با فلسطین و مقدمهای برای عادیسازی روابط عربی اسرائیلی است.
در این طرح و مذاکرات بعدی، مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو میشود.
بر اساس این طرح دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف و ب و بخشهایی از منطقه ج کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به سود فلسطین تثبت نخواهد شد. در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز میشود.