به گزارش حلقه وصل، سامی جواد کاظم در کانال تلگرامی مطالعات عراق نوشت: پنهانکاری و فعالیت کردن تحت پوشش مؤسسات خیریه یا فرهنگی، شیوهای است که گروههای فراماسونری آن را ابداع کردند. در این شیوه، فعالیتهای خیریه یا فرهنگی به شکلی گزینشی و به نحوی متناسب با ماهیت جامعه هدفی که قرار است نابود شود، انجام میگیرد. بدین منظور از عناصر سادهلوح یا احمق استفاده میشود و حتی به آنها در مقابل اجرای دستورها چیزی داده میشود که رؤیای آن را داشتند.
امروزه مؤسسات و مراکز مختلفی با عناوین فرهنگی و رسانهای پیشنهادهایی برای ارائه مدارک و گواهینامهها یا توسعه توانمندیهای دانشجویان در زمینههای مختلف مطرح میکنند که عمدتاً رایگان است. همین مسئله باعث میشود که جوانان بسیاری به چنین برنامههایی بپیوندند. پیشرفتهای الکترونیک و به طور خاص اینترنت و شبکههای اجتماعی باعث شده است فعالیت این نوع مؤسسات هم بیشتر شود.
فعالیتهای فراماسونری به عراق بازگشته است و بدین منظور انجمنها و جمعیتهای خیریهای تأسیس شدهاند که میتوان به انجمن دختران، انجمن بینالنهرین، انجمن بغداد و الفیحاء، انجمن برادری و... اشاره کرد. همانگونه که گفتیم، گروههای فراماسونری نشستها و کنفرانسهایی را با عناوین فریبنده برگزار میکنند.
امروزه مؤسساتی وجود دارند که روی بحث توسعه توانمندهای انسانی، رسانهها یا روابط خارجی متمرکزند مانند مؤسسه یهودیـ آمریکایی رند که سازمانی غیرانتفاعی است و به توسعه سیاستهای عمومی، بهبود روند تصمیمگیری و نیز توسعه رسانهای کمک میکند. این مؤسسه پژوهشی مورد حمایت نهاد نظامی آمریکاست و بودجه سالانه آن بالغ بر 150 میلیون دلار است. آیا این بودجهها در راه خدا هزینه میشود؟
ظاهر فریبنده و براق این مراکز نشاندهنده برابری، برادری و پیشرفت است، اما واقعیتی که پشت این ظاهر زیبا وجود دارد چیز دیگری است. حتی میتوان گفت میراث اسلامی را به آتش میکشد و افکاری را به وجود میآورد که ذهن جوانان را تخریب میکند و آنها هم به نوبه خود فرهنگ اسلامی را ویران میکنند. مؤسسه رند در آخرین گزارش خود که معمولاً آثار آن بر سیاست آمریکا دیده میشود، از چیزی سخن میگوید که به آن «کنترل اسلام»، و نه «اسلامگرایان»، گفته میشود تا از این طریق اسلام با «واقعیت جهان معاصر» هماهنگ شود. در این گزارش درخواست شده است به زیرساختهای اسلام ورود شود تا غرب همان تجربهای را که با کمونیسم داشت، در خصوص اسلام تکرار کند و در نتیجه دیگر کسی از کنترل «اسلامگرایان» یا فرق گذاشتن بین مسلمان میانهرو و مسلمان رادیکال سخنی نگوید و همه را در یک دسته قرار دهند.
اکنون هم نقش تیمی دیویس، کنسول آمریکا در بصره و عضو سابق اداره امنیت و اطلاعات نیروی دریایی آمریکا که در ژوئن 2017 کار خود را در بصره آغاز کرده، این است که فعالیتهای توطئهگرانه خود را با ظاهری جذاب و فریبنده پیش ببرد که از نمونههای آن برگزاری دوره توسعه فعالیتها یا توسعه انسانی است. کنسولگری آمریکا در بصره در فاصله سالهای 2017 تا 2018 دورههای آموزشی متعددی را با عنوان Maharat Mentorship برای مدت 8 ماه برگزار و از آنها حمایت مالی میکرد. همچنین در ماه مبارک رمضان سفرههای افطار انداخته میشود. از طریق این فعالیتها عناصر مؤثر، توانمند و مستعد برای ضربه زدن به اسلام و عراق انتخاب میشوند. کنسولگری آمریکا در به کارگیری این افراد از طریق شبکههای اجتماعی موفق عمل و از این طریق اوضاع را در بصره و عراق متشنج کرده و تودهها را به بهانه مطالبه حقوق خود علیه دولت عراق به خیابانها کشانده است.
این سیاستی است که داگلاس سیلمان، سفیر سابق آمریکا در بغداد، در مقالهای که در روزنامه آسوشیتدپرس منتشر کرده، به صراحت از آن سخن گفته است: پس از پایان جنگ با داعش، آمریکا باید تلاش کند نقش ایران در منطقه و عراق را تضعیف کند. من کسانی را به چالش میکشم که مطابق خواستههای برخی اسامی خیالی و غیرواقعی که مطالباتی ویرانگر و فرقهگرایانه را مطرح میکنند، عمل میکنند. این افراد باید شناسایی شوند. دولت عراق هم باید در این زمینه به علت عملکردی که داشته است سرزنش شود. مشکل این است که ملت عراق باید هزینه پیامدهای این موضوع را بپردازد نه طبقه سیاسی حاکم. نقش وزارت خارجه عراق در قبال اخبار و تصاویری که وبگاههای اینترنتی درباره نقش مشکوک کنسول آمریکا در بصره منتشر میکنند، چیست؟-