سرویس مبشر صبح: همیشه یک انقلابی فکر میکند که چگونه میتواند مثل رهبرش بیندیشد. به ویژه نسل سوم و چهارم انقلاب که تصویر چندانی از بیانات مربوط به دههی هفتاد و اوایل دههی هشتاد ندارند. یکی از راههای رسیدن به مهّم، رجوع به کتاب «دیار بصیرت، جهاد و اجتهاد» است. این کتاب تمامی بیاناتی که رهبر عزیز انقلاب (مدّظلّهالعالی) در دیدارهای سالانهی ایشان با مردم شریف قم در سالروز قیام نوزدهم دی در سال 56 ایراد شده است را در بر دارد.
یکی از روشهای نزدیک شدن به حوزهی فکری رهبر معظّم انقلاب اسلامی، مطالعهی کتب موضوعی است که از بیانات ایشان در عرصههای مختلفی همچون فرهنگ، سیاست، علم و فنّاوری، مباحث بینالملل، معارف انقلابی، سیرهی اهل بیت (علیهم السلام) و ... میباشد.
البتّه با توجّه به کثرت مشاغل و کمبود وقت، معمول افراد از چنین توفیقی محروم هستند. یکی دیگر از روشهای آشنایی با مبانی معظّمله، مطالعهی کتابهایی است که به طور خلاصه ولی بقدر کفایت از سرچشمهی منظومهی فکری ایشان سیراب شده است.
یکی از این کتابها، کتاب «دیار بصیرت، جهاد و اجتهاد» است. این کتاب تمامی بیاناتی که رهبر عزیز انقلاب (مدّظلّهالعالی) در دیدارهای سالانهی ایشان با مردم شریف قم در سالروز قیام نوزدهم دی در سال 56 ایراد شده است را در بر دارد.
از سال 68 تا کنون 23 دیدار انجام شده است و در دو سالی که با ماه مبارک رمضان مصادف بوده است، دو پیام از معظّمله خطاب به مردم شریف قم صادر شده است.
دیدار با مردم قم، جزو معدود دیدارهایی است که تقریباً بدون وقفه در هر سال انجام شده است. جنس بیانات معظّمله جنس خاصّی است و به همین دلیل بیانات راهبردی و ویژهای در این دیدارها برای مخاطب ایراد شده است.
این سخنرانیها در موضوعات مختلف دینی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... معارف عمیقی را به مخاطب منتقل مینماید. به طوری که مخاطب با مطالعهی این کتاب به درک بالایی از مبانی فکری رهبر معظّم انقلاب میرسد.
عناوین زیر برخی از سرفصلهای این کتاب را به مخاطب نشان میدهد:
حیات طیّبه، هدف مردم از انقلاب، امر به معروف و نهی از منکر ، حفظ روحیّهی انقلابی، انقلاب اسلامی، ایمان به خدا، دشمنشناسی، وحدت، انسانسازی، تحریم اقتصادی، حضور مردم در صحنه، بصیرت و صبر، رهبریِ دینیِ انقلاب، شناخت حکومت پهلوی، قیام برای خدا، اهمیت مسجد، عوامل بقای انقلاب، ماه رمضان و لیلةالقدر، وظیفهی مبلّغان دینی در ماه رمضان، شناخت نیاز زمانه، اهداف دشمن، تهاجم فرهنگی، بیداری اسلامی، عدالتطلبی، توطئههای دشمن بر ضدّ ملّت ایران، اهمّیّت خودآگاهی برای شناخت تهاجم دشمن، عوامل شکست دشمن مقابل مردم ایران، تقوا، شجاعت و خودآگاهی، مبارزهی با فساد، ضررهای وجود فساد در کشور، دشمنان درونی و بیرونی انقلاب اسلامی، نفوذ دشمن، شناخت استکبار، شرایط نمایندگان صالح مجلس، انتخابات، عید غدیر، ایجاد اختلاف بین شیعه و سنّی؛ راه شکست دادن بیداری اسلامی، تحلیل حرکت امام حسین (علیهالسّلام)، کشف حجاب رضاخانی ، عفاف و حجاب، ویژگیهای مجلس حسینی، فلسطین، حماسهی نهم دی، غفلت؛ آفتِ مبارزه، فلسفهی بزرگداشت مناسبتهای بزرگ تاریخی، زمینهسازی ظهور امام زمان (عجّلاللهفرجه)، مذاکرات هستهای، نعمت جمهوری اسلامی، تزئین چهرهی خبیث پهلوی، مفاسد رژیم پهلوی و پیشرفت هرسالهی کشور.
علاوهی بر این مطالب، از آنجایی که در این دیدارها به مسائل روز اشاره شده است، مخاطب به صورت ضمنی با وقایع سالهای 68 تا کنون نیز آشنا میگردد و برای نسل اوّل و دوم نیز تجدید خاطرهای نسبت به آن دوران ایجاد خواهد شد.
مخاطبی که زورق ذهن خود را به کتاب بسپرد و از ابتدا تا انتهای این اثر را مطالعه نماید، به فهمی جدید دست خواهد یافت و رشد خود را نسبت به همنشینانش احساس خواهد کرد. با مفاهیم بلند اسلامی آشنا شده است، معارف انقلاب اسلامی را به صورت تحلیلی خواهد آموخت و با مباحث اجتماعی مطرحشده در بیانات ارتباط وثیق پیدا خواهد کرد.
بر این اساس است که مطالعهی این اثــر به همهی علاقمندان به معارف اسلامی و انقلابی توصیه میگردد.