هماهنگی ها برای دایر نمودن موکبی در مسیر نجف تا کربلا از دهه دوم محرم آغاز شد تا بتوانیم هفت روز در خدمت زوارالحسین باشیم.
مسئول هیات رزمندگان اسلام استان قزوین در گفتگو با حلقه وصل با بیان مطلب فوق گفت: همانگونه که در آموزه های دینی تاکید شده که عاشورا را در محل زندگی خود برپا کنید و اربعین را در کربلا حضور داشته باشید ؛ آنهم با پای پیاده برای همدردی با خاندان آل الله، از سوی دیگر امام حسن عسکری(ع) نیز یکی از نشانه های مومن را زیارت اربعین بر شمرده اند.
پس از سقوط رژیم صدام این سنت حسنه گسترش پیدا کرد و به تجمع بزرگ شیعی مبدل شد تا جهانیان بیش از پیش با اهل بیت (ع) آشنا شوند. مردمی و خودجوش بودن این حرکت نیز باعث شد تا همگان گوشه ای از حکومت جهانی امام زمان(عج) را به نظاره بنشینند.
نقش نداشتن دولت ها در برپایی چنین همایش عظیمی ، قدرت جهان اسلام را به رخ کشورهای مدعی اروپایی کشاند. کشورهایی که با همه توان و پیشرفتگی نمی توانند یک دهم این تجمع را، آنهم با این کیفیت و کمترین حادثه برگزار نمایند.
حجت مددخانی در ادامه افزود: در سالیان قبل اعزام کاروان های پیاده روی توسط ستاد راهیان کربلا صورت می گرفت ولی امسال با برپایی یک موکب ویژه استان قزوین در مسیر نجف تا کربلا ، نقطه عطف و باب توفیق جدیدی باز شده است تا هیات رزمندگان استان با مشارکت هیات های دیگر استان، بتواند هفت روز میزبان زائران اربعین باشد.
وی در تشریح این رویداد اضافه کرد : دهه دوم محرم امسال به همکاری کارگروه هیات های مذهبی مجوز برپایی موکب را از هیات رزمندگان کشور گرفتیم و با تقسیم کار میان اعضاء در مرحله اول به جمع آوری کمک های مردمی پرداختیم در مرحله دوم تهیه اقلام پذیرایی – اسکان و بسته های فرهنگی صورت پذیرفت و در نهایت با اعزام 15 نفر به عراق کار وارد مرحله اجرایی شد تا از تاریخ شانزدهم آذر ماه موکب 403 رسماً پذیرای زائران باشد.
جمع آوری کمک های مردمی در میدان آزادی به مدت 15 روز ، حضور در بین بازاریان و اصناف و همچنین در مساجد سطح شهر باعث شد تا تعداد بیشتری از مردم وجوهات خود را برای این کار اختصاص دهند. کارکنان ادارات نیز در حرکت هایی خودجوش وجوهات قابل توجهی را جمع آوری نمودند.
وی ادامه داد : در زمان برپایی موکب نیز وقتی هموطنان شاهد برافراشته شدن پرچم کشورمان می شدند ابراز خوشحالی کرده و کمک های قابل توجهی نیز در همان محل به موکب کردند. این ابراز ارادت فقط مخصوص هموطنان نبود و مسلمانانی از پاکستان، هند، افغانستان، حوزه خلیج فارس، عربستان و چند کشور اروپایی در موکب قزوین اسکان داشتند و همگی با رضایت خاطر به مسیر خود ادامه دادند.
وی با اشاره به دو حوزه فعالیت موکب هیات رزمندگان استان قزوین در عراق افزود: فعالیت در حوزه خدماتی، در زمینه پذیرایی وعده های غذایی و اسکان زائران انجام شد و همچنین در حوزه فرهنگی با برنامه های فرهنگی و تبلیغی اهداف مورد نظر پیگیری می شد.
پذیرایی های موکب یکی از بی نظیرترین پذیرایی ها بود و در خصوص اسکان نیز روزانه حدود 800 نفر را در خود جای می داد. محل استقرار نیز ساختمانی بود که بازسازی شده بود و با سرویس های بهداشتی مجهز باعث آرامش زائران بود.
اقلام فرهنگی نیز در قالب های محتوایی لوح فشرده، زیارت اربعین ، پرچم و سربند ، ختم صلوات به همراه ختم قرآن روزانه و سالانه ارائه شد. ضمن اینکه گسترش فرهنگ نماز جماعت اول وقت توسط این موکب باعث شده بود موکب های همجوار هم میهمان ما باشند.
استفاده از منبر سخنران های حاضر در موکب و سخنرانان میهمان از جمله حجت الاسلام وافی (معاونت فرهنگی مسجد جمکران)، حجت الاسلام سرلک (رییس کمیسیون فرهنگی مجلس) و سیدخضری به همراه مراسم های عزاداری و سینه زنی از دیگر برنامه های فرهنگی موکب بود.
مسئول ستاد اربعین استان قزوین درخصوص برنامه های آینده این ستاد نیز گفت: برای اربعین سال آینده ، باید از همین امروز برنامه ریزی کنیم چون ممکن است هیات رزمندگان کشور سال آینده چنین فضایی را در اختیار ما قرار ندهد. باید دید که مسئولین و سازمان های مردم نهاد قزوین چه سهمی می خواهند در این حرکت عظیم داشته باشند.
مددخانی با اشاره به انحرافات موجود در این حرکت عظیم گفت: همیشه جبهه حق و باطل روبروی هم بوده اند. سکوت رسانه ای مدعیان آزادی بیان در خصوص این واقعه عظیم مبین همین موضوع است. شکی نیست که آنها در سال های آینده اقداماتی را برای به انحراف کشیدن این جنبش خواهند کرد و ما باید پیشتر آن را شناسایی و در مقابله با آن برنامه های منظمی داشته باشیم.