
سرویس دریچه: «مهمترین و خطیرترین لایه نفوذ، نفوذ فرهنگی و فکری است.» حجت الاسلام علیرضا پناهیان در جمع فعالان فرهنگی شرکت کننده در دومین اجلاس ملی «اصحاب عشق» با بیان این مطلب به بیان راهکارهای مقابله با نفوذ فکری و فرهنگی دشمن پردخت.
در مرحله اول ایشان برای جلوگیری از نفوذ فکری و فرهنگی درون جامعه، علیالخصوص برای جبهه انقلاب و اداره کشور به صورت دینی، به این اشاره کرد که همه جبهه فرهنگی انقلاب باید تاریخ اسلام را یاد بگیرند.
پناهیان علت این ندانستن تاریخ اسلام را آموزشهای غلط دینی در آموزش و پرورش دانست و گفت: حتی در حوزههای علمیه هم، دین و آن آموزههای کلیدی تاریخ اسلام درست آموزش داده نمیشود. به عنوان مثال چند نفر از ما میدانیم که اولین اقدام پیامبر اکرم(ص) بعد از قراداد با مردم مدینه چی بود؟! این بود که برای قطعات مختلف شهر مدینه، فرماندار تعیین کردند نه نماینده خودشان! فرماندار سیاسی انتخاب کردند در حالی که آنها هنوز همگی مسلمان نشده بودند. این یعنی اینکه سیاست اسلام، مقدم بر اعتقادات است که 99 درصد از حزباللهیهای ما از این خبر ندارند.
ایشان برای تبیین این مطلب، مصادیق و تعاریف دیگری را نیز مطرح کردند که شرح کامل آن را در شماره اسفندماه حلقه وصل مشاهده خواهید کرد.
در مرحله دوم حجت الاسلام پناهیان برای جلوگیری از نفوذ فکری و فرهنگی گفت: ما باید برگردیم و از اول قرآن کریم را مطالعه کنیم. مثلاً قرآن کریم میگوید که منافق چگونه در جامعه ایجاد تفرقه و نفوذ و دودستگی میکند. چیزی که از اول انقلاب تا به امروز دهها مرتبه برای ما اتفاق افتاده است. قبل از انقلاب، یک گروه از یاران امام میگفتند که با منافقین بهتر باید باشیم و آنها را جذب کنیم. آنها اشتباهاتی دارند ولی جوانهای خوبی هستند ولی یک گروه دیگر از یاران ایشان، مثل شهید مطهری میگفتند منافقین را باید طرد کنیم. بعد از انقلاب هم یاران امام و نظام دو گروه شدند. یک گروه مثل بنیصدر خائن، منافقین را جذب میکردند و گروه دیگر طرد.
پناهیان با اشاره به اینکه اینقدر در آیات قرآن معارف سیاسی و اجتماعی هست که خیلی برای ما راهگشا خواهد بود گفت: اگر بخواهیم با مقوله نفوذ مقابله کنیم، باید با قرآن و عترتی که در اختیار داریم از خودمان به صورت درست دفاع کنیم. قرآن و عترتی که تا به امروز با آن درست برخورد نکردیم.
این کارشناس مسائل دینی و اجتماعی در ادامه به مقوله ولایت اشاره کرد و گفت: مقوله ولایت را امثال ما چقدر میشناسیم؟! مگر حضرت آقا غیر از شما فعالین برجسته جبهه فرهنگی انقلاب کس دیگری هم دارد؟! من الان یک جمله از حضرت امام(ره) را در محضر شما میگذارم و شما آن را تحلیل کنید و بعد اقداماتتان را در این سالهای پس از انقلاب بگویید.
پناهیان با گفتن این مطلب که این صحبت من که قبلا یک بار دیگر هم مطرح کرده بودم سانسور شده و اگر این بار هم آن را سانسور کنید، برایش فکر دیگری خواهم کرد، گفت: این کلام بنده در منظومه معرفتهای ولایی است که امام(ره) فقط یکبار در صحیفه خودشان به آن اشاره کردهاند. مطلبی که قطعاً شما هم آن را نمیدانید. مطلبی راجع به دستههای عزاداری!
پناهیان خاطرنشان کرد که دستههای عزاداری و جریان شریعتی اوایل انقلاب خیلی حاکم بود و آنها میخواستند این موضوع را جمع کنند. اما امام نظرش نسبت به دستههای عزاداری چه بود؟! میفرمود که اگر زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام بخوانید و در خانه دور بزنید و تسبیح بیندازید نخواهید توانست اینگونه اسلام را حفظ کنید.
به گفته علیرضا پناهیان، امام میگفت که «مکتب، هیاهو میخواهد». اگر فکر میکنید که امام به شوخی این حرف را میزده است به ما هم بگویید تا ما هم کلام ایشان را جدی نگیریم.
حجتالاسلام پناهیان ادامه داد: ما در صحبت حضرت امام(ره) درباره پیادهروی اربعین این مطلب را داریم که میگفتند این پیادهروی را اینگونه راه بیاندازید. چیزی که تا به امروز هم خیلیها آن را متوجه نشدهاند. در صورتی که امام(ره) یکی از جرائم صدام را منع کردن پیادهروی اربعین عنوان میکند.
پناهیان با پرداختن بیشتر به این موضوع گفت: حضرت امام(ره) بر خلاف عدهای که میگویند فقط برای امام حسین(ع) باید گریه کرد فرمودند که به قول ائمه، اگر کسی برای مظلومی از شیعیان ما گریه کند برای ما اهل بیت گریه کرده است. حضرت امام(ره) با همین نگاه هم بود که 30 سال پیش فرمودند در روضهها و نوحهها باید آل سعود محکوم شود! کاری که ما آن را انجام ندادیم و حرف امام را گوش نکردیم تا رسیدیم به امروز!
پناهیان ادامه داد: حالا شما هنوز فکر میکنید که ما همه چیزمان درست است و فقط این دشمن است که نمیدانیم چرا اینقدر نفوذ میکند؟ بدبختی ما از مسئولین سیاسی کشور است؟ نه! ما انتظار درست شدن بعضیها را نداریم، باید خودمان درست شویم. ما باید کار خودمان را درست انجام بدهیم.
پناهیان در مرحله سوم راهکارهای جلوگیری از نفوذ فکری و فرهنگی افزود: برخی از ادبیاتی که با ادبیات انقلاب ما قاطی شد، اصلا ادبیات اصیل دینی نیستند. یک جور گفتند حرف بزنیم که حقانیت مرام ما سخت بازگو شود تا آسیبپذیریمان بیشتر شود. پس ادبیات خیلی مهم است. حضرت آقا یک بار در دیدار با روحانیون نهاد و اساتید دانشگاه فرمودند که باید به تولید ادبیات بپردازیم. ما الفاظ و اصطلاحاتمان گاهی درست نیست. ادبیاتی که گفتمان ما در جامعه با آن شکل بگیرد، درست نیست و باید آن را اصلاح کرد.
در پایان حجتالاسلام پناهیان یک پیشنهاد برای کلیه فعالین فرهنگی حاضر در سالن ایثار کرج داشت. اینکه هر فعال فرهنگی یک دبستان راه بیندازد.
وی گفت: امام صادق(ع) مگر نفرمودند که سن هفت تا چهارده سال بچهات را تربیت کن بعد او را رها کن. پس چرا ما اینهمه استعداد را از بین میبریم و بعد میخواهیم بچههایمان را با هیئت و کارهای دیگری در سنین دانشگاه تربیت کنیم و جلوی نفوذ را بگیریم؟
پناهیان این نوید را هم داد که تا چند ماه آینده جزوات نحوه نگهداری و برنامهریزی آموزشی و تربیتی مدرسه متفاوتی که او و دوستانش راه انداختهاند، را در اختیار همه فعالین فرهنگی خواهد گذاشت.