به گزارش حلقه وصل، میترا رفیعی، نویسنده كتاب گفت: كتاب «فتاح» درباره دوران اسارت آزاده دفاع مقدس، دكتر فتاح محمدی است كه از 15 سالگی به جبهه رفت. او در ده كیلومتری بصره به اسارت نیروهای بعثی درآمد و 99 ماه و 13 روز در اسارت ماند.
وی در ادامه بیان كرد: فتاح محمدی در آن سالها عضوی از گروهی مخفی به رهبری مرحوم حاج علیاكبر ابوترابی (ره) بود كه به فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و ... در میان اسرا میپرداختند.
در بخشی از این كتاب كه مربوط به حضور مرحوم حاج علی اكبر ابوترابی در میان اسراست، آمده: «بعد از اینكه با همه اسرا دست داد، گوشهای نشست. همه دورش حلقه زدیم. با بسمالله شروع كرد و در ادامه گفت: پسرانم، به اسارت به عنوان یه نوع زندگی نگاه كنید. ما باید سعی كنیم خودمون رو زنده نگه داریم. آزادگی اونه كه اگه توی زندان هم باشی، آزاده باشی. نذارید كسالت و غم به شما چیره بشه كه این دشمن شماست و خود شیطانه. خودتون رو مشغول كنید. نذارید روزمرگی پیدا كنید. برنامهریزی كنید و كارهای فرهنگی انجام بدید. كلاسهای آموزشی، ورزشی و...، هركس هر توانایی كه داره انجام بده و به بقیه یاد بده كه این زكات علمشه. وقتی توی این زندان این كارها رو انجام بدید، ثوابش از زمانی كه آزاد بودید بیشتره. حاجآقا مروتی مسئول فرهنگیِ شماست. آقای موسوی هم كنارشه. هركس هر تواناییای داره، اعلام كنه تا گروهبندی بشید و كلاسها شروع بشه. حتماً به قرآن و روخوانی قرآن توجه كنید. اینجا باید سكوی پرتابی باشه برای پیشرفت آیندهتون در زمانی كه به ایران برگشتید. روزانه برنامهریزی كنید. هر روزتون باید بهتر از دیروز باشه. من هم همۀ تلاشم رو میكنم تا عراقیها رو راضی كنم امكانات ورزشی و آموزشی براتون فراهم كنن. یه چیز دیگهای كه خیلی مهمه اینه كه باید با هم اتحاد داشته باشید. اگه زمانی بعضی از اسرا به مسائل انقلابی بیتفاوت شدن، اونها رو طردشون نكنید. اگه قرآن به خاطر اینكه كلام خداست حرمت داره، انسان هم آفریده خداست و ارزش داره. از طرفی، آیات قرآن هم برای همین انسان اومده. پس باید حرمت انسانها حفظ بشه. اگه فردی بیمار باشه و به خاطر مشكلی كه داره به نماز اول وقت نرسه، بین اسرا شایعه میشه كه دیگه بریده و به سمت دشمن رفته! خدا راضی نیست كه آبروی هر انسانی به سادگی از بین بره! این تهمتها رو نزنید و برای حفظ آبروی دیگران اهمیتی بیش از آبروی خودتون قائل باشید. نبینم كه به سربازان عراقی فحش و ناسزا بدید و اونها رو نفرین كنید. شما باید اونها رو دعا كنید و در دلتون آرزوی هدایتشون رو داشته باشید. دفعۀ بعد كه اومدم، باید گزارش كارهاتون رو بهم بدید. دفعه بعد وقتشه شما از كارهاتون حرف بزنید و من بشنوم.
سپس من را به حاجآقا مروتی نشان داد و گفت: «این جوون رو هم به كار بگیر تا كمكت كنه.»
گفتنی است، كتاب «فتاح» در جشنواره خاطره نویسی ادبیات دفاع مقدس كه سال93 برگزار شد، مقام اول را كسب كرد.