سرویس سیاست حلقه وصل - ۱۱ شهریور، «سحر خدایاری» دختر ۲۹ سالهای که به گفته پدرش از مدتها قبل دچار مشکلات روحی و روانی شده بود و دارو مصرف میکرد در مقابل دادگاه دست به خودسوزی زد و پس از یک هفته جان خود را از دست داد.
وی در اسفندماه ۹۷ در هنگام تلاش برای ورود به استادیوم آزادی، به ماموران نیروی انتظامی توهین میکند و به دلیل جریحهدارکردن عفت عمومی و توهین به مأموران برای وی پرونده قضایی تشکیل میشود.
نکته قابل توجه اینجاست که سحر خدایاری از هنگام تشکیل پرونده (اسفند ۹۷) تا روز خودسوزی (شهریور ۹۸) آزاد بوده و هیچگونه حکمی نیز برای وی صادر نشده بود.
پس از فوت وی، یک جریان سیاسی خاص که برخی نمایندگان اصلاح طلب مجلس و برخی دولتمردان و تعدادی از بازیگران و فوتبالیستها و به عبارتی سلبریتی ها در آن حضور فعال داشتند، با راه اندازی هشتگ «دختر آبی» به این موضوع ضریب داده و آن را مصداق تضییع حقوق زنان در ایران جا زدند.
ایجاد گسلهای جنسیتی برای راه اندازی آشوب
نکته قابل تأمل اینجاست که همان طیفی که ماجرای «سحر خدایاری» را مصداق نادیده گرفتن حقوق زنان مینامیدند، همین چند ماه پیش وقتی «میترا استاد» همسر دوم «محمد علی نجفی» - سیاستمدار مشهور اصلاحطلب- با سلاح غیرمجاز توسط وی به قتل رسید، از «قاتل» حمایت کرده و با ناجوانمردی و بی اخلاقی، مقتول را بدکاره! و مهدورالدم! نامیدند.
و البته همین طیف که فریاد وامصیبتا برای دختر آبی سردادند، در دولت روحانی زمانیکه «شهیندخت مولاوردی» معاون وقت امور زنان و خانواده پیشنهاد «عقیم کردن زنان کارتن خواب» را مطرح کرد، از این پیشنهاد شرم آور حمایت کردند.
اصلاح طلبان و طیف حامی دولت به دلایل متعدد، در دفاع از حقوق زنان مردود شدهاند. بر همین اساس کارشناسان معتقدند که یکی از علتهای اصلی ضریب دادن به ماجرای دختر آبی توسط این طیف، نه احقاق حقوق بانوان بلکه ایجاد گسلهای جنسیتی برای راه اندازی آشوب و اغتشاش است.
برای نمونه، «پروانه سلحشوری» نماینده اصلاح طلب مجلس در روزهای گذشته با اشاره به ماجرای «سحر خدایاری» در اظهارنظری قابل تأمل گفت: «مگر سوختن یک دکهدار در تونس منجر به انقلاب نشد؟ پس چرا ما اینقدر نسبت به هم بیتفاوت هستیم؟ چرا وقتی این همه زنان را تحت فشار قرار میدهند، ساکت هستیم و کسی حرفی نمیزند؟»!
وعدههای دولت
ایجاد گسلهای جنسیتی برای راه اندازی آشوب و اغتشاش، تنها یکی از دلایل ضریب دادن به موضوع «دختر آبی» توسط طیف حامی دولت است.
اما یکی دیگر از دلایل ضریب دادن به ماجرای دختر آبی توسط جریان سیاسی خاص، به حاشیه رفتن زنگ حساب دولت است. اکنون زمان زیادی از آخرین نشست خبری رئیس جمهور و همچنین گفت و گوی زنده تلویزیونی وی سپری شده است. این در حالی است که یکی از وعدههای انتخاباتی آقای روحانی، گزارش ۱۰۰ روزه به مردم بود.
مستندات متعدد حکایت از آن دارد که کارنامه دولت در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد و سیاست خارجی خالی است.
اکنون ۶ سال از عمر دولت روحانی سپری شده است. افکار عمومی دیگر به هیچ عنوان بهانههایی همچون «مشغول بودن دولت به آواربرداری از اقدامات دولت قبل» و «مداخله دولت پنهان» و «دولت سایه» و...را نمیپذیرد.
روحانی پیش از این وعدههای بسیاری را مطرح کرده بود. وعدههایی که اکنون زنگ حساب آنها فرارسیده است. ما در ادامه به ۲۰ وعده انتخاباتی رئیس جمهور اشاره میکنیم:
۱- کارخانههای کشور بین ۲۰ تا ۴۰ درصد در حال فعالیت هستند، ما باید همه مراکز تولیدی را به فعالیت کامل ۱۰۰ درصدی برسانیم و این کار امکانپذیر است.
۲- دولت تدبیر نخواهد گذاشت که ارزش پول ملی ظرف ۶ ماه به یک سوم کاهش یابد.
۳- مسئله مسکن در اولویت دوم جوانان است که به آن توجه ویژهای دارم.
۴- در برنامه من علاوه بر برنامههای میانمدت برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و امور فرهنگی، برنامه کوتاه مدت یک ماهه و ۱۰۰ روزه وجود دارد. ما میتوانیم در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور به وجود آوریم و در آن تحول اقتصادی با ایجاد یک دوره تنفس به کارخانهها و مراکز تولیدی مشکل دارند این معضلات را حل کنیم.
۵- دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلاً به یارانه ۴۵ هزار تومانی نیازی نداشته باشند.
۶- اساس سیاست من بالا بردن ثروت ملی و رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسبوکار و توزیع عادلانه ثروت است.
۷- کلید من، کلید تدبیر است و هر قفلی را باز میکند و تمام مشکلات قابل حل است و برای آنها برنامه دارم.
۸- ما شاهد هستیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا میکند، مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بیثباتیها است.
۹- دولت تدبیر گرانی را با فکر و برنامه کنترل و کاهش خواهد داد و بیکاری را با روشهایی چون توجه به صنعت، کشاورزی و گردشگری کاهش خواهد داد و بیکاری را به نُرم جهانی خواهد رساند.
۱۰- در دولت آینده اقتصاد از وضع فعلی نجات خواهیم داد اخلاق را احیا خواهیم کرد و با دنیا تعامل سازنده خواهیم کرد.
۱۱- برای من قابلقبول نیست هر روز هر فرد ایرانی که به عمره میرود به خاطر کاهش هر روز قیمت ریال، در کنار یک عرب، خجالت بکشد.
۱۲- اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانهها یکی از اولویتهای دولت است.
۱۳- یکی از راههای مهار و کنترل تورم هدایت نقدینگی به سمت تولید است.
۱۴- رئیسجمهور باید بداند که بحث رقابتها مربوط به قبل از انتخابات است. همه حرفها و جناحبندیها مربوط به فضای قبل از انتخابات است، زمانی که رئیسجمهور مشخص شد باید بین حامیانش و آن کسی که حامی رقیبش بوده رئیسجمهور به عدالت رفتار کند.
۱۵- دولت تدبیر از تهمت و تخریب پرهیز خواهد کرد.
۱۶- تحریمها را قدم به قدم کاهش داده و در نهایت آنها را خواهیم شکست.
۱۷- مشکلات خارجی با شعار برطرف نمیشود. برطرف شدن مشکلات خارجی شناخت جهان را نیاز دارد.
۱۸- کار با همسایگان یک اولویت ویژه دارد. هم بحث امنیت ملی، هم بحث منافع ملی و هم بحث روابط ملتهاست. همسایگان اولویت اول در سیاست خارجی هستند.
۱۹- در دولت تدبیر و امید، اقتصاد ایران و اخلاق در این سرزمین احیا خواهد شد؛ چون باید دروغ و دورویی از این سرزمین رخت بربندد و البته با کشورهای جهان تعامل سازنده داشته باشیم.
۲۰- دولت آینده دولت ادب و اخلاق خواهد بود و این برای دولت تدبیر یک اصل است.
قطعاً وعدههای آقای روحانی به موارد فوق خلاصه نمیشود.
به حاشیه رفتن مطالبه گری از دولت
یکی از کارویژههای جریان سیاسی خاص، ایجاد مسئلههای حاشیهای و ضریب دادن به آن و مهیاکردن فرصت تنفس و خرید زمان برای دولت است. هدف اصلی این است که مطالبه گری از دولت به حاشیه برود. پروژه «دختر آبی» نیز یکی از قطعات این پازل است.
دولت و رسانههای حامی دولت باید به جای هیاهو و جنجال در موضوعات فرعی، به این سؤال پاسخ دهند که سرانجام وعدهها چه شد؟ و وعدههای مطرح شده توسط آقای روحانی در چه مرحلهای قرار دارد؟