مقام ارشد دولت ارمنستان از توسعه مبادلات تجاری با ایران در ماههای اخیر خبر داد.
مقامات چین میگویند: برای به نتیجه رسیدن فاز نخست مذاکره چین و آمریکا ابتدا هر دو کشور باید بخشی از تعرفهها را لغو کنند.
در صورت اجرایی شدن مکانیزم ویژه مالی عراق که تحت نظارت وزارت خزانه داری آمریکا است که این امر نفوذ آمریکا را در اثرگذاری بر روابط ایران و عراق افزایش خواهد داد.
درشرایطی که ۱۵ کشور همسایه ما بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات دارند، سهم ایران در تأمین نیاز همسایگان، تنها ۲درصد است.
سهم یورو در صادرات روسیه در مقابل دلار آمریکا برای چهارمین فصل متمادی افزایش یافته است. ارزهای داخلی هم تقریباً جای دلار را در معامله با اتحادیه اروپا و چین گرفته اند.
یک روزنامه اصلاحطلب، با انتقاد از روحانی نوشت کاهش بدهیهای خارجی در اثر کاهش مبادلات خارجی است و نه هنر دولت.
یک روزنامه اصلاحطلب نوشت هویت اینستکس معلوم نیست و این نگرانی وجود دارد که فقط برای آرام کردن ایران باشد.
یک کارشناس مسائل بینالملل گفت: بین خواستههای ایران و ساختار اینستکس توازنی وجود ندارد، بنابراین نباید روی اینستکس حساب باز کنیم و باید آن را از راهبردهای اقتصادی حذف کنیم.
رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا می گوید مدتها است که آمریکا از قدرت اقتصادی خود برای پیشبرد منافع سیاست خارجی خود سوء استفاده میکند و بخصوص از دلار به عنوان اهرمی برای رسیدن به هدفهای خود استفاده میکند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه مدعی شد کانال تجاری اروپا برای تسهیل مبادلات تجاری با ایران ظرف هفتههای آینده عملیاتی میشود.
مبادلات تجاری ایران و آمریکا در سال ۲۰۱۸ به ۵۰۸.۴ میلیون دلار رسید که دو برابر مبادلات دو کشور پیش از روی کار آمدن ترامپ یعنی سال ۲۰۱۶ است.
یک منبع آگاه از سفر تنی چند از کارشناسان و نمایندگان دولت انگلیس به تهران برای بررسی گام بعدی ابزار پشتیبان مبادلات تجاری (اینستکس) خبر داد.
مبادلات تجاری ایران و آمریکا در ۱۱ ماهه سال ۲۰۱۸ با رشد حدود ۳برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل از ۵۰۰ میلیون دلار گذشت.
سفیر روسیه در ایران اعلام کرد، ایرا ن و روسیه دلار را از مبادلات تجاری دو کشور حذف کردند و از ارز دو کشور استفاده خواهند کرد و اگر نیاز باشد از یورو هم کمک میگیرند.
رییس کل بانک مرکزی در تشریح ساز و کار انجام معاملات با تجار عراقی گفت:طبق توافق انجام شده، قراراست بانک مرکزی ایران حساب های یورویی و دیناری راداشته باشد و مبادلات گاز و نفت با این حساب ها انجام شود.
بانک مرکزی هند و وزارت مالی این کشور در حال بررسی امکان ایجاد سیستمهای پرداخت با پایه روپیه و یا تهاتری، در معاملات خود با کشورهای تولیدکننده نفت خام مانند ایران، روسیه و ونزوئلا است.