در حالیکه کارشناسان از رصد اطلاعات تجاری ایران در کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس میگویند، در شش ماهه اول امسال نیمی از واردات کشور از این کشورها انجام شده است.
ریچارد نفیو که چندی پیش به دلیل اختلاف نظر با نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران از تیم مذاکرهکننده آمریکا جدا شده بود، امروز در پیامی توئیتری اعلام کرد که وزارت امور خارجه آمریکا را نیز ترک کرد.
برخلاف تصور موجود، تشدید و دائمی بودن تحریمها برای آمریکا هم ریسکها و هزینههای زیادی مانند نگرانی از برخورد نامتناسب طرف مقابل، احتمال مقاوم شدن طرف مقابل و همچنین نگرانی از تبعات جانبی تحریم دارد و حتی میتواند منجر به تضعیف سلطه اقتصادی آمریکا در جهان شود.
آمریکا درمذاکرات هستهای با یکصدوچند کارشناس حضور پیدا میکند و ایران تنها با ۱۶نفر و اکنون نیز «ریچارد نفیو» که با عنوان معمار تحریمهای ضدایرانی شناخته میشود، همراه تیم آمریکا در وین حضور دارد و...
ریچارد نفیو کیست و چرا به دولت بایدن پیوست؟
نگاهی به ترکیب میز ایران در تیم جو بایدن، میزان اهمیت و رویکرد وی در قبال برجام و ایران را به خوبی نشان میدهد.
جریانی که بانی وضع فعلی است و نه کارنامه قابل قبول دارد و نه برنامه کاربردی، در پی آن است تا با پروژه «شیرینی آدامسی»، مردم را فریب داده و خود را منجی وضع موجود جا بزند.
اصلاح طلبان هیچ طرح و برنامه ای برای اداره کشور ندارند. هنر این طیف این است که دلار ۳ هزارتومانی را تا آستانه ۳۲ هزارتومان افزایش دهد و قیمت مرغ و تخم مرغ و موز و پراید را به پرواز درآورد.
با اینکه «بایدن واقعی» در مسئله ایران دقیقا پا جای پای «دونالد ترامپ» گذاشته است، اما طیف اصلاح طلب همچنان در حال تبلیغ و توصیف «بایدن خیالی» است.
انتصاب ریچارد نفیو در دولت بایدن، بار دیگر نشان داد که دیدگاه اصلاح طلبان درباره آمریکا، با آنچه در واقعیت وجود دارد، چه تفاوت فاحشی دارد.
گفت: جو بایدن از «ریچارد نفیو» که معمار تحریمهای آمریکا علیه ایران بوده است برای حضور در دولتش دعوت کرده و روزنامه شرق از این دعوت به شدت استقبال کرده است!
نشریه فارینپالیسی معتقد است دست آمریکا در مقابل پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران و عبور از آن توسط روسیه و چین بسته است.
آنچه مسلم است اینکه برخلاف تصور باطل وخوشخیالی برخی محافل داخلی که رویای حضور دوباره دموکراتها درکاخ سفید و احیای برجام را درسر میپرورانند،اساسا بایدن وهمراهانش قصد تعلیق تحریمهای ایران را ندارند.
سیاست ترامپ موجب شده تا برنامه هستهای ایران بار دیگر در آستانه توانایی تولید سلاح هستهای قرار گیرد و هیچ برنامه واقعی برای جلوگیری از آن نیست.
خودباوری، یقین به وعده الهی، بیاعتمادی به دشمن، اعتماد به نیروهای جوان، مومن، متخصص و انقلابی و مجاهدت شبانهروزی از جمله فاکتورهایی است که دشمن مستکبر و زیادهخواه را ناامید میکند.