درحالیکه دونالد ترامپ با رفتارهای نامتعارف خود در اذهان عمومی به پدر تحریمهای ایران شناخته میشود، اما بررسی موارد اعمالی علیه ایران حاکی از آن است که آمریکاییها با دست چدنی اوباما، تحریمهای شدیدتری علیه ایران اعمال کردهاند.
ظاهرا جاده وفاق دولت با مجلس یک طرفه است. به عبارت بهتر قرار است فقط مجلس همراه دولت باشد و اگر پارلمان یا رئیس آن بخواهد از حقوق قانونی خود استفاده کنند و یا تذکری به جایی بدهند از سوی دولت مورد توجه واقع نخواهد ش و یا حتی منجر به واکنش هم خواهد شد.
روز گذشته مجید انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور در تلویزیون حضور پیدا کرد و چشم بسته و متعصبانه اقدام به حمایت از ظریف، معاونت غیرقانونی پزشکیان و اظهارات سخیف و وفاقبرهمزن او در داووس کرد.
انتصاب ظریف به عنوان معاون راهبردی دولت، موجی از انتقادات را برانگیخته است. سید جواد حسینی، تحلیلگر سیاسی نیز تأکید کرد که تصدی مسئولیت خلاف قانون، جرمی قابل پیگیری است.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیهای تاکید کرد که هرگونه اظهار و بیان مواضع نظام در حوزه بین الملل و سیاست خارجی برعهده مسئولان دیپلماسی کشور به ویژه وزیر امور خارجه است و اظهارات مخدوش و غیرمسئولانه از سوی افراد غیرمسئول، تحت هیچ شرایطی قابل پذیرش نیست.
یادداشتی اخیراً از ظریف در اکونومیست منتشر شده که طی آن، طرحی منطقهای با عنوان «مودت» پیشنهاد شده است. طرح ابتکار عمل در برابر تلاشهای امریکا و رژیمصهیونیستی برای اختلافافکنی در منطقه چیز بدی نیست، اما بهشرط آنکه انتظار ما از چنین ابتکاری واقعاً روشن باشد.
ظریف بااطلاع از روانشناسی منتقدان میداند با اسمبردن از مذاکره حملات به او تشدید میشود. در این وضع ماندن یا رفتن او از سمت معاونت رئیسجمهور به هرکدام از این احتمالها معنای دیگری میدهد؛ اگر با فشار منتقدان برود معنایش مخالفت با مذاکرات میشود و... با این کار او میخواهد از انگ قانونگریزی هم فرار کند.
کاش تهیهکنندگان لایحه عفاف و حجاب به این پرسش اساسی پاسخ میدادند که لایحه اخیر نسبت به قوانین موجود و در مقایسه با آن چه امتیاز و مزیت ویژهای دارد که تهیه و تدوین آن را ضروری دانستهاند؟!
خجسته خطاب به ظریف نوشت: بعد از تخمین چندی پیش اشتباهتان درباره قدرت روز نظامی ایران، یادداشت اخیرتان درباره تاریخ ایران تاسف برانگیز بود.
این در حالی است که مثلا لیز تراس نخست وزیر جدید انگلیس، مواضع به شدت ضد ایرانی دارد و دولت انگلیس هم بیشترین کارشکنی را در قبال برجام انجام داده است.
وزیر امور خارجه دولت یازدهم و دوازدهم گفت: آقای [حسامالدین] آشنا به من زنگ زد یا برایم پیام گذاشت که ما اطلاعاتی داریم که فایل درز کرده و امیدواریم که منتشر نشود اما خواستم بدانی که درز کرده است.
اگر از تضمین آمریکا برای لغو تحریم ها هیچ خبری نبود، چرا تیم مذاکره کننده دولت قبل به ریاست ظریف و با پشتیبانی ویژه اصلاح طلبان، تمامی تعهدات خود را پیش دستانه، یکطرفه و با عجله انجام داد؟!
غلامرضا منتظمی میگوید: نادر طالبزاده شاید از دولت قبل انتظاری نداشت، اما اینکه در دولت رئیسی نیز، که یکپارچه و انقلابی است، قدم محکمی برای مبارزه با اسرائیل در جبههی غرب برداشته نشد، دلخور بود.
یکی از ویژگی های بسیار مهم طرح اصلاح یارانه ها، مبارزه با قاچاق کالاهای اساسی است. در دولت روحانی سیاستگذاری غلط و غیرکارشناسی ارز ۴۲۰۰ تومانی، زمینه ساز رانت های گسترده و قاچاق و فساد شد.
برجام برای مدعیان اصلاحات، به قول مولوی آن بت عیاری است که هر لحظه به شکلی درمیآید. در دوره مذاکرات آب خوردن مردم هم به آن پیوند میخورد. وقتی مردم مطالبه میوهاش را کنند، باغ سیب و گلابی میشود ...
در دولت روحانی علیرغم وعده لغو تحریم ها و علیرغم اقدامات یکطرفه، پیش دستانه و عجولانه دولت قبل در اجرای تعهدات برجامی، نه تنها تحریم ها به تاریخ نپیوست، بلکه به بیش از ۲ برابر افزایش یافت.
غربگرایان بازی با کلمات برای وارونهسازی حقیقت را خیلی خوب بلدند. آنها برجام را چیزی جدا از توافقی که آمریکای اوباما به آن عمل نکرد و آمریکای ترامپ از آن خارج شد تعریف میکنند!».
«مؤسسه تونی بلر» مینویسد نسل جدید خواص «جهادی» و «حزباللهی» در دولت رئیسی ظهور کردهاند و یک نقطه اشتراک دارند: تحصیل در دانشگاه امام صادق و آمادگی برای برداشتن گام بعدی انقلاب ایران.