حمید بهمنی از کارگردانان سینما نسبت به حضور تهیهکننده فیلم ضدایرانی «یک خانواده محترم» در مقام داور جشنواره فیلم فجر اعتراض کرد.
هیات انتخاب بخش مستند جشنواره فیلم فجر در حالی اعلام شد که حضور محمد آفریده در این ترکیب 3 نفره تبدیل به محل سوالی برای بسیاری از فعالان فرهنگی و هنری کشور شده است.
نشست خبری نخستین جشنواره روحالله با حضور محمد آفریده دبیر جشنواره، حجتالاسلام علی کمساری معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و رضا استادی مدیر روابط عمومی جشنواره صبح امروز بیستم اردیبهشت ماه در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برگزار شد.
جشنواره روح الله ساخت تیزر اصلی خود را به یکی از مستندسازان جوان و با استعداد دهه شصتی سینمای ایران سپرد.
با پایان یافتن مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره فیلم روح الله، بیش از ۱۱۰۰ اثر در قالب «فیلم» و «فیلمنامه» به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و به زودی فعالیت هیات انتخاب برای بررسی آثار رسیده آغاز خواهد شد.
مادر شهید احمدیروشن گفت: اگر میدانستیم بنا است «محمد آفریده» به خانه شهید وارد شود، قطعا نمیپذیرفتیم.
نخستین جشنواره فیلم روحالله از 114 فیلمساز برای ساخت فیلم با موضوع «اندیشههای امام خمینی (ره)» حمایت میکند.
مجله فرهنگی «تندخوانی» یک مجله تصویری طنزگونه است که هر سه شنبه قرار است با لحن «صریح خود مروری داشته باشد بر اتفاقات فرهنگی هفته قبل خود. «تندخوانی» مرور سریع و صریح اتفاقات فرهنگی را شعار خود قرار داده است.
در دیدار معاون فرهنگی هنری موسسه نشر امام خمینی(ره) با مدیر شبکه مستند سیما بنا شد در آینده نزدیک تفاهمنامه ای برای همکاری های مشترک بین طرفین به امضا برسد.
محمد آفریده دبیر نخسین جشنواره فیلمهای ۶۰ ثانیهای «روحالله» جزئیات این جشنواره را که دی ماه سال جاری از سوی معاونت فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برگزار میشود، تشریح کرد.
سینمای کوتاه ایران مانند شمشیر دولبهای است که از یک سو پیشرفت فرم و تکنیک در آن امیدوارکننده به نظر میرسد و از سویی دیگر محتوا و نگاه فیلمسازان جوان به جامعه ایرانی، نگرانکننده است.
محمد آفریده از آن دسته مدیران سینمای ایران است که در طول چند سال گذشته بحثهای زیادی پیرامون عملکرد او در دوران حضورش در نهادهای مختلف سینمایی به ویژه دوره مدیریت او بر انجمن سینمای جوان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی وجود داشته است.
این روزها حجتالله ایوبی پس از ماجرای حذف نام «فجر» به نظر میرسد چالش دیگری ایجاد کرده و باید پاسخگو باشد چرا تنها پس از گذشت چند روز از تاکیدات رهبر انقلاب نسبت به حرکت خزنده ضدانقلاب و تطهیر دوران طاغوت، به مستند «چنارستان» مجوز پخش در شبکه نمایش خانگی ارائه کرد!
محسن یزدی گفت: وقتی چنارستان را تماشا میکنید، به نظرتان میآید که رضاشاه قهرمان است و اساسا قهرمان خیابان ولیعصر رضاشاه است و هر چه در گذشته وجود داشته خوب بوده و هر چه که امروز هست، خوب نیست.
اما «چنارستان» چگونه فیلمی است و چرا نمایش آن در جشنواره سال گذشته سینما حقیقت با اعتراض گسترده رسانههای دلسوز و منتقدان مواجه شد؟ «چنارستان» که ظاهرا موضوع آن سرنوشت شوم چنارهای خیابان ولیعصر است اما لحظه لحظه آن ادای دین به رژیم پهلوی است. چنارهایی که پهلوی اول کاشت و پهلوی دوم برافراشت و در سی سال بعد از انقلاب رو به خشکی گرایید!
تنها بخشی از سابقه و عملکرد آفریده کافیست تا یک مدیر در نظام جمهوری اسلامی برای همیشه از فعالیت در فضای فرهنگی و هنری منع شود.