اولین چیزی که در نگاه رسول الله (ص) دغدغه، اولویت و مسئله است، مسجد است. اگر بخواهیم یک بخش جدی از مسئله مسجد را حل کنیم، بستگی به اصلاح نگاه کارگزاران و مسئولان نسبت به این مکان مقدس دارد. نگاه آنها باید به سمت مدیریت مسجدمحور حرکت کند.
شماره 89 ماهنامه حلقهوصل همزمان با چهلم ارتحال استاد علامه مصباح یزدی، به شخصیت این عالم بزرگوار پرداخته و در صحبت با شاگردان ایشان، به بسیاری از سوالات و ابهامات درباره ایشان پاسخ داده و به روحیات و منش رفتاری این بزرگمرد پرداخته است.
من در گذشته به افرادی مانند ایشان که چنین سخنان خامی در باب علوم انسانی اسلامی بیان کردهاند، مانند آقای روحانی رئیس جمهور به صراحت توصیه کردم که بیشتر مطالعه کنند و الآن به جناب آقای علوی بروجردی هم با نهایت احترام عرض میکنم شما صاحب علم لدنّی که نیستید؛ پس کمی مطالعه کنید. کمی با صاحب نظران این عرصه نشست و برخاست کنید و گوش بدهید.
شماره هفتاد و نهم ماهنامه فرهنگی-تشکیلاتی حلقه وصل با نگاهی ویژه به رویدادهای مهم سینمایی کشور در سال ۹۸ منتشر شد.
مسئول موسسه صدرا در این نشست گفت: هنر متعالی صدای مستضعفان عالم است. مستضعف کسی است که با محرومکردن او از عدالت، به ضعف کشیده شده است. مستضعف به معنای ضعیف نیست بلکه یعنی کسی که به ضعف کشیده شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا با بیان اینکه گفتمان علوم انسانی اسلامی در جهان اسلام روزبهروز بیشتر تثبیت میشود، گفت: خط تحمیل علوم انسانی سکولار به جهان اسلام با روشهای مستبدانه هیچگاه متوقف نشده است.
رئیس مرکز صدرا در رونمایی از نخستین شماره فصلنامه «اندیشه مردمسالاری دینی» گفت: اگر مردمسالاری دینی در کشور ما فرصت ظهور و بروز حداکثری پیدا میکرد، امروز شرایط متفاوتی از کارآمدی را در کشور تجربه میکردیم.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانیِ اسلامی صدرا گفت: چالشهای پیش روی علوم انسانی ـ اسلامی بیش از آنکه از درون جبهه روشنفکری سکولار سر برآورده باشد، زاییده کجفهمیها یا سوءمدیریت جبهه خودمان است.
مراسم رونمایی از شماره نخست فصلنامه «اندیشه مردمسالاری اسلامی» به صاحب امتيازی مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا فردا در خبرگزاری فارس برگزار می شود.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: مدرسه امام صادق(ع) علاوه بر احیاء اسلام ناب محمدی(ص) و برجستهسازی مرز میان فسق و باطل، شاگردانی را پرورش داد که آثار آن را در تمدن شکوهمند قرن 5 و 4 مشاهده میکنیم.
حجت الاسلام غلامی گفت: اگر بسترهای ظهور مشکلات از بین نرود و اقدام صحیح و مناسبی جهت مقابله با آنها صورت نگیرد، مانند یک غده سرطانی، مشکل به کل جامعه سرایت خواهد کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: رویکرد اسلام به جامعه یک رویکرد ممتاز است. در این رویکرد، در عین حال که فردگرایی تقبیح میشود؛ از آزادیهای فردی و حریم خصوصی (به معنای مورد نظر اسلام) دفاع میشود.
آنچه امروز به عنوان شرایط اجتماعی ایران مشاهده می شود، بیش از اینکه برآیند «مدیریت اسلامی» باشد، برآیند مدیریتی است که من نام آن را مدیریت «تکنوکراتیک غربگرا» می نامم که حتی از تحقق آنچه در غرب برای مقابله با آسیب های اجتماعی مدل سازی شده است، عاجز است.
به همت دانشگاه شاهد سلسله درسگفتارهای «اسلام و آسیبهای اجتماعی» با تدریس حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی برگزار می شود.
ما برای ورود در مسیر شکلگیری تمدن نوین اسلامی به یک فلسفه قوی، زنده، و همسو با وحی نیاز مبرم داریم و این فلسفه لااقل تا به امروز فلسفه نوصدرایی است.
رضا غلامی گفت: آن فناوریهایی، اسلامی هستند که از ابتدا ازسوی مسلمانان با هدف تحقق اهداف کلی یا جرئی اسلام متولد میشوند و در بطن آنها آنچه برای تحقق این اهداف لازم است، پیشبینی شده است.
غلامی در ششمین جلسه درسگفتار فلسفه تمدن نوین اسلامی گفت:تمدن نوین اسلامی بهدنبال حذف خردهفرهنگها و تعلقات و امتیازات جوامع کوچکی که در بطن جامعه اسلامی قرار دارند نیست.
رئیس مرکز پژوهشهای صدرا گفت: رسانه ملی و مجموعههای فرهنگی در سال جدید در اصلاح تصویر غلط و مرتجعانه از کالاهای ایرانی که محصول تبلیغات استعماری حداقل یک قرن پیش از انقلاب است، همچنین ایجاد تعصب خرید کالای ایرانی در میان مردم، وظایف سنگینی بر عهده دارند.
حجتالاسلام غلامی گفت: شرکتهای چندملیتی و غربی، خارج از اراده دولتها در حال تعیین مناسبات جهانی در فضای مجازی هستند و در این شرایط، ما باید با ایجاد بسترهای مساعد برای ایجاد شرکتهای ایرانی بزرگ و فراملی، میتوانیم مقررات مستبدانه فضای مجازی را به نفع ملت خودمان عوض کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: ساخت و تکامل علم دینی، خودش یکی از راه های مؤثر در تقویت احیاء عصر دینی و مقدمه چینی برای شکل گیری تمدن اسلامی است، لذا برای امثال بنده اهمیت علم دینی و نقش مؤثر آن در این عرصه کاملا روشن است.