چاپ سوم کتاب «برخیزید»؛ خاطرات شفاهی سیدحمید شاهنگیان، آهنگساز ترانهها و سرودهای انقلابی توسط انتشارات «راهیار» روانه بازار نشر شد.
همزمان با آغاز دهه فجر و چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، واحد رسانه سازمان تبلیغات اسلامی با مشارکت سازمان زیباسازی شهرداری تهران و شبکه سوم سیما اقدام به راهاندازی 2 پویش «سرود افتخار» و« پرچم افتخار»در سراسر کشور و در قالبهای مختلف و خلاقانهای کرده است.
کتاب خاطرات حمید سبزواری با عنوان «حال اهل درد» در قالب چهار فصل تنظیم شده است؛ که همزمان با سالروز درگذشت شاعر معرفی میشود.
سرودهاي اوايل انقلاب بخشي از تاريخ، فرهنگ و هويت جمعي ما را روايت ميکنند. شعرها و نغمههاي دلنشيني که در دوران اوج انقلاب بهمن 57 و بعد هم در دوران دفاع مقدس مطالبات و خواستههاي مردم را با تعصب و غيرتي عميق فرياد ميزدند، فريادي که شنيدنش امروز هم نوازشگر گوش همه ماست. در اين بين تقريبا همه ما سرود «از صلابت ارتش و ملت و سپاه ما» را با صداي «محمد گلريز» به ياد داريم.
حمید سبزواری، صریح و ثابتقدم و موقعشناس، هنر والا و فاخر خود را به خدمت گرفت تا انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن را از جنبه اثرگذار شعر روان و جذّّاب، تغذیه و تأمین کند. سرودها و منظومههای بلند و غزلها و قصیدههای خوشساخت و پر مضمون او، ثروت ادبیِ درخوری را تقدیم انقلاب کرد. با انقلاب زیست و برای اسلام و انقلاب سرود و وفادارانه در کنار انقلاب ماند.
نخستین سالگرد درگذشت استاد حمید سبزواری، شاعر نامدار انقلاب، دوشنبه این هفته با عنوان «اولین کنگره شعر انقلاب» و با مشارکت بنیاد شعر و ادبیات داستانی در زادگاه وی برگزار میشود.
حمید شاهنگیان موسیقیدان و آهنگساز گفت: برای ساخت سرود ۱۷ شهریور یک ضبط صوت از خودم داشتم. بهفکرم افتاد اگر این ضبط صوت بخواند و من هم با آن بخوانم میشویم دو نفر، فقط یک ضبط دیگر میخواهیم که این را ضبط کند.
محسن ممتحنی گفت: قرار است اشعار نیمه کاره پدر را به تعدای از دوستان شاعر بدهیم تا روی آن ها کار بکنند و برای انتشار تکمیل شان کنند.
مصطفی رحماندوست بیان کرد: توفیق الهی و تلاش شخصی مرحوم سبزواری، او را در ادبیات ماندگار کرد.
علیمحمد مودب معتقد است مرحوم سبزواری توفیق داشت که در مهمترین حادثه قرن، سراینده باورها و دردهای مردم انقلابی کشورمان باشد.
خالق سرودهای ماندگار انقلابی، مرحوم حمید سبزواری، امروز با حضور مردم شخصیتهای برجسته فرهنگی، ادبی و هنری و سیاسی کشور از حوزه هنری تشییع میشود.
یک شاعر آیینی معتقد است تنها خط قرمز مرحوم حمید سبزواری مسائل انقلاب و امام (ره) بوده و در حضور ایشان کسی اجازه پیدا نمیکرد نسبت به انقلاب و امام (ره) حرفی بزند که باب میلشان نباشد.
مدیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری، گفت: تبلور رفتار انقلابی و حماسی در شخصیت مرحوم سبزواری دیده میشد.
رضا اسماعیلی با اشاره به شخصیت و تأثیر زندهیاد حمید سبزواری بر شعر انقلاب گفت: او همنفس با انقلاب بود و در تمام فراز و فرودهای تاریخ انقلاب حضور پررنگ دارد. شعر او تنها منحصر به ایران نیست، او با اشعارش همنوعی با ملت مظلوم جهان دارد.
در پیام تسلیت محسن مومنی شریف آمده است: استاد سبزواری را باید به حق از دلسوزترین و همراه ترین شاعران با انقلاب و رهبری دانست.
مصطفی محدثی خراسانی گفت: زبان ادبی استاد سبزواری تربیت یافته مکتب ادبی خراسان است با همان ظرافت و صلابت اسطورهای شعر فارسی که در طنین کلام ایشان مشهود است.
یک روز در خدمت حاج آقا بودم که فرمودند: آقا حمید چرا شما کارهایتان را چاپ نمیکنید؟ من به شوخی گفتم: آقا منتظر مقدمهای هستم که شما بر کتاب بنویسید. ایشان جدی فرمودند: من برای هیچکس این کار را نکردم، ولی برای شما این کار را انجام خواهم داد...
با وجود همه آنچه در این سالها گذشته با بستری شدن محمدرضا شجریان در بیمارستان، مسئولین دولتی و فرستادههای ویژهای به عیادت وی رفتند تا بار دیگر نمادی از برخورد کریمانه دولت با هنرمندان باشند. اما استاد هنرمند دیگری هم هست که حق بزرگی برگردن جمهوری اسلامی و مسئولانش دارد اما مدت زیادی در خانه بستری است و کسی سراغی از او نمیگیرد...
همسر حمید سبزواری با اشاره به این که چند ماهی است که بیماری آلزایمر این شاعر شدید شده است، از مردم خواست تا برای بهبودی «بزرگ جماعت شعر انقلاب» دعا کنند.
پس از انتشار و گل کردن موسیقی سوگ «شهید مطهر» و باز شدن راه موسیقی مورد تایید انقلاب اسلامی، در واقع باید تولد استاد را دوبار در یک روز دانست. 12 اردیبهشت هر سال هم زادروز این استاد بزرگ موسیقی انقلاب اسلامی است و هم روز تولد رسمی آثار موسیقی انقلابی و مورد تشویق و تایید بزرگان فکری نظام.