در آئین پایانی دومین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب مطرح شد: «اخلاق» موضوعی است که امروز در ادبیات کم داریم.
محمدعلی مجاهدی گفت: سازمانها و نهادهای دست اندرکار، میتوانند با کمی تعامل و ساماندهی امکانات، بودجههای خود را در مسیری هدایت کنند که به رشد فرهنگ عمومی کشور منتهی شود.
چهارمین جشنواره ملی شعر «رسول مهربانی» پنجشنبه در قم برگزار میشود.
یک پیشکسوت شعر آیینی گفت: احمد علوی از جمله شاعرانی است که تمام وجودش یا علی میگوید و تمامی وجود او با محبت مولا امیرالمؤمنین عجین است.
نسخه مكتوب و صوتی مجموعه «راه بینهایت» كه در بر دارنده مجموعه اشعار شاعران شناختهشده آیینی كشور با موضوع حماسه كربلاست، منتشر شد.
دبیر شعر آیینی کشور، ظلم ستیزی یک جامعه را در گرو توجه به آموزه های دینی دانست و گفت: بسیاری از معارف دینی ما در شعر فارسی انعکاس پیدا کرده است و اگر جامعه مسلمان، به آموزه های دینی و وحیانی عمل کند، ظلم ستیز خواهد بود و وجود هیچ بیگانه ای را در ساحت فرهنگ خود برنمی تابد و با ابرقدرت ها و خودکامه های جهانی کنار نمی آید.
دومین سوگواره شعر امام حسن مجتبی(ع) با عنوان حماسه صبر با حضور شاعران مطرح کشورمان برگزار میشود.
پیشکسوت شعر آیینی گفت: شاعران آیینی باید نسبت به استفاده از مقاتل قابل استناد اهتمام جدی داشته باشند و به مقتلی که میگوید حضرت علیاکبر(ع) در روز عاشورا 185 هزار نفر را به هلاکت رسانده، اعتماد نکنند.
یک شاعر گفت: صحنهای از واقعه عاشورا که حتی شنیدن آن مرا بسیار منقلب میکند بازگشتن مرکب سیدالشهدا(ع) از قتلگاه است.
تازهترین مراسم «در حلقه رندان» که به مناسبت ایام عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) با عنوان «رندان تشنه لب» برگزار میشود، یکشنبه 25 مهر ماه، میزبان شاعران عاشورایی بود.
استاد شعر و ادبیان معاصر با بیان این که در دهه هفتاد شعر عاشورایی از نظر محتوایی تحول پیدا کرد، گفت: در این دهه اولین نکته استفاده از فرهنگ اهل بیت(ع) و عینیت بخشی به مفاهیم قرآنی و روایی در اشعار و دومین نکته برجستگی هنر و گرایش به تصویر سازی و باز آفرینی وقایع عاشورا است.
عاشورا و فرهنگ عاشورایی مفهوم متعالی است که می توان اتفاقات فرهنگی و هنری بی شماری از دل آن بیرون کشید و در قالبهای مختلف هنری به مردم ارائه داد.
حجتالاسلام علیاکبر رشاد گفت: رسم مولای شایسته بندهنوازی است، ما هم غلامان ساحت قدسی علوی هستیم که تألیف دانشنامه امام علی (ع) از کرامات ایشان بود.
محمد علی مجاهدی میگوید شعر آئینی معترض و رهایی بخش و بیدار کننده پس از رهنمود رهبر انقلاب به شاعران برای ورود جدی به موضوعات روز با رشد بسیار خوبی مواجه شده است.
مجاهدی، شعر را یک رسانه تأثیرگذار برشمرد و گفت: شعر آیینی متأثر از قرآن کریم و منابع روایی متقن است و شعر ولایی نیز یک قطعه از شعر آیینی است و گاهی با یک بیت میتوان خلاصه سخنرانی را به مخاطب رساند که در این زمینه مداح باید خوش سلیقه و متعهد باشد.
محمدعلی مجاهدی درباره اشعاری که درباره رهبر انقلاب سروده شده، میگوید: ایشان علاقهای به این کار نداشته و از چنین شعرهایی استقبال نمیکنند.