محفل شعر آئینی «تکیه ادب» به مناسبت گرامیداشت نخستین قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین(ع)، در سالن آمفی تئاتر سایت قدیم دانشگاه زابل برگزار شد.
محفل شعر آئینی با موضوع نخستین قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین(ع) با عنوان «تکیه ادب» برگزار می شود.
درباره اميرالمؤمنين گفته شده است كه روزها به ايجاد باغ و قنات براي فقرا و محتاجين مشغول بود، و تا به صبح عبادت مي كرد. حضرت سجّاد نيز چنين بود چه بسيار باغها و قنوات كه به دست ايشان براي ديگران آباد يا ايجاد شد. عبادت و سجدة او به حدي بود كه به زين العابدين و سجّاد ملقّب شد.
به مناسبت فرا رسیدن میلاد با برکت حضرت ابالفضل العباس علیهالسلام بسته فرهنگی شامل چند شعر زیبا از شاعران اهلبیت(ع9 کشورمان و همچنین چند کلیپ تصویری شعرخوانی و مولودی تقدیم عاشقان حضرتش خواهد شد که در ادامه ملاحظه خواهید کرد.
جواد حیدری با بیان اینکه حمایت از مجمع شاعران آن قدر کم است که فقط میشود مجمع را باز نگه داشت!
دبیر جشنواره بینالمللی شعر آئینی گفت: با اتمام مرحله داوری میانی ٧٧ شعر از مجموع ۴۶۴ شعر به مرحله نهایی راه یافت و اختتامیه کنگره و اهداى جوایز اوایل ماه ربیع الاول امسال خواهد بود.
هم زمان با ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا(س) یازدهمین سوگواره شعر فاطمی با عنوان «محبوبه خدا» با حضور شاعران برجسته کشور در قم برگزار شد.
زمان جنگ وقتی جوانها میخواستندبه جبهه بروند یا در شبهای حمله اسم حسین(ع) ذکر لب همه بود و بعد از روضهخوانی و سینهزنی راه میافتادند. اگر نبود اسم امام حسین(ع) که خون این جوانها را به جوش بیاورد ما امروز در جنگ بازنده درجه یک بودیم، چیزی نداشتیم. زمان شاه آفتابه میساختند الان داریم به برکت انقلاب اسلامی موشک میسازیم و باید بدانیم خود این انقلاب از برکت امام حسین(ع) است.
از نظر سیار عاشورا را نمیتوان به یک روز و وقایعی که در یک زمان و مکان خاص رخ داده تقلیل داد، عاشورا بسط فرهنگی و تاریخی یک نگاه آرمانگراست که شعار «کل و یوم عاشورا و کل ارض کربلا» را توجیه و تبیین میکند.
سومین شب شعر آئینی «عطش عشق» امشب 16 شهریورماه در مجتمع فرهنگی هنری امام علی(ع) حمیدیا یزد برگزار می شود.
بهرغم رویشهای چشمگیری که شعر آیینی پس از پیروزی انقلاب داشته است، ما متاسفانه با ریزشهایی هم مواجه بودیم. آثاری که بیشترشان در قلمرو شعر ولایی قرار میگیرند، از لحاظ محتوایی آفتزده هستند. یعنی بایدها و نبایدهایی و مولفههای الزامی و پرهیزی را که در ارتباط با شعر آیینی مطرح است و هر شاعر متعهد و متدین باید به این مولفهها تن بدهد، رعایت نمیکنند. بعضی از این مولفهها جنبه الزامی و برخی جنبه پرهیزی دارد. آن جنبههای پرهیزی خطوط قرمزی هستند که ما حق نداریم از آن خطوط قرمز عبور کنیم.
سومین جلسه شعر آئینی «رواق» با موضوع حضرت سید الشهدا(ع) باحضور شاعر آئینی قاسم صرافان و تعدادی از شعرای استان مرکزی در مرکز فرهنگی طلائیه اراک برگزار شد.
نخستین جشنواره شعر آئینی به میزبانی استان سمنان در مهرماه سالجاری برگزار و 14 شهریورماه آخرین مهلت ارسال آثار اعلام شده است.
شعرخوانی شاعر اهل بیت(ع) برای حضرت امام رضا(ع) را در ادامه ببینید.
محفل شعر «صبح بهشت» فردا با حضور سیدمحمدجواد شرافت، سیدحمیدرضا برقعی، هادی جانفدا، سیدمحمدعلی نقیب، سیدمهدی شفیعی، هادی ملک پور، رضا یزدانی و فاطمه نانی زاد برگزار خواهد شد.
امامی که موافقان، شیعیان، مخالفان، غیر معتقدان، همه، شهادت دادند و اعتراف کردند به فضل او، به علم او، به تقوای او، به طهارت او، به عصمت او، به شجاعت او در مقابل دشمنان، به صبر و استقامت او در برابر سختیها، این انسان بزرگ، این شخصیت باشکوه، وقتی به شهادت رسید، فقط بیست و هشت سال داشت. در تاریخ پرافتخار شیعه، این نمونهها را کم نداریم. پدر امام زمان عزیز ما با آن همه فضیلت، با آن همه مقامات، با آن همه کرامات، وقتی با سم و جنایت دشمنان از دنیا رفت، فقط بیست و هشت سال داشت؛ این میشود الگو؛ جوان احساس میکند یک نمونهی عالی در مقابل چشم دارد.
رضا اسماعیلی شعری را به ساحت ملکوتی اسوه احرار و آزادگان جهان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) یا مطلع «ای دیده ببار، ظهر عاشورا شد» سروده است.
مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری به ظرفیتهای شعر انقلاب اشاره کرد و گفت: گل سرسبد درخت ادبیات معاصر، ادبیات مقاومت ماست که در هیچ دورهای آن را نداشتیم.
موسویگرمارودی از جمله شاعرانی است که نهتنها شعرش بین دوستداران شعر آیینی و شیعی پرطرفدار است، بلکه وی در پیش از انقلاب نیز اشعارش، بویژه اشعار سپیدش در جامعه روشنفکری از جایگاه والایی برخوردار بوده است؛ شاعری که با سربلندی در پیش از انقلاب، در جامعه روشنفکری نیز اشعار مذهبی و شیعی خود را با افتخار و اعتمادبهنفس ارائه میداده و همواره نیز به واسطه اشعار پیشرو و والایش، از احترام یک شاعر مطرح و شاخص برخوردار بوده است.
میلاد عرفانپور میگوید در میان شاعران جوان، کسانی هستند که حتی فارسی را به خوبی نمیدانند و شعرهایشان را با اغلاط املایی منتشر میکنند.