اگر از تضمین آمریکا برای لغو تحریم ها هیچ خبری نبود، چرا تیم مذاکره کننده دولت قبل به ریاست ظریف و با پشتیبانی ویژه اصلاح طلبان، تمامی تعهدات خود را پیش دستانه، یکطرفه و با عجله انجام داد؟!
در تناقض گویی اصلاح طلبان همین بس که پیش از این مدعی بودند که آواربرداری در دولت روحانی 16 سال زمان می برد و اکنون مدعی هستند که چرا رئیسی در کمتر از یکسال فتح الفتوح اقتصادی رقم نزده است!
اصلاحطلبان در شرایطی در ناامیدی مردم میدمند که طبق نطرسنجیها 72 درصد مردم از عملکرد دو ماهه دولت رئیسی ابراز رضایت دارند.
حامیان FATF در پی آن هستند تا ایران را به سمت و سویی در این پرونده بکشانند که پیش از آن کره شمالی آن را طی کرده و هیچ دستاوردی عایدش نشده بود.
علیرغم وعده و وعیدهای رنگارنگ، وقتی زنگ حساب برجام فرا رسید، وزیر سابق امور خارجه گفت «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود»!؛ و دیگر مقام ارشد دولتی گفت «از برجام انتظار اقتصادی نداشته باشید»!
یک جریان سیاسی در داخل همراستا با سیاست های ضدایرانی آمریکا در پی آن است تا هر رویدادی که در پیشرفت کشور و بهبود اقتصاد و معیشت مردم می تواند مفید باشد را به برجام و FATF گره بزند.
جریان اصلاح طلب رویکردی «ارباب-رعیتی» نسبت به غرب دارد. به همین خاطر هر اتفاقی رخ دهد، این طیف آن را به امتیازدادن یکطرفه به دولت های غربی ربط می دهد.
در دولت روحانی، دولتمردان و رسانه ها و فعالین اصلاح طلب به هیچ عنوان به این مسئله اشاره نمی کردند که واکسن ها سفارش داده شده و خریداری شده و باید چند ماهی سپری شود تا به دستمان برسد!
به عقیده کارشناسان ۷۰ الی ۸۰ درصد مشکلات ناشی از سوءمدیریت است و تنها ۲۰ الی ۳۰ درصد مشکلات از تحریم ها است. افتادن تشت رسوایی پروژه واکسیناسیون از بام، بیش از پیش بر این اظهارنظر کارشناسی صحه گذاشت.
این روزها سرعت واردات واکسن افزایش چشمگیری یافته است، اما چرا با وجود اینکه در گذشته برخی مسئولان و رسانهها مواردی همچون تحریم و FATF را مانع تسهیل واردات واکسن به کشور میدانستند، شرایط تغییر کرده؟
تجربه دولت روحانی، بیش از پیش ثابت کرد که نوع مواجه با آمریکا و تروئیکای اروپا باید از موضع قدرت و اقتدار باشد. بهانه زدایی از آمریکا به هیچ عنوان جواب نمی دهد، چرا که صرفا بهانه ها تغییر می کند.
به عقیده کارشناسان همکاری با FATF هیچ سود مشخصی برای ایران نخواهد داشت و هرچه ایران بیشتر به مطالبات این نهاد سیاسی پاسخ بدهد، بیشتر در باتلاق تحریمهای اقتصادی فرو میرود.
یک سایت خبری با تحریف اظهارات معاون حقوقی و امور مجلس بانک مرکزی درباره موانع آزادسازی پولهای بلوکه شد بانک مرکزی، مشکل آزادسازی داراییها را صرفا محدود به عدم الحاق ایران به FATF کرد.
اصلاح طلبان بجای پیشگویی درباره آینده، بهتر است که درباره وضعیت حال سخن بگویند. اینکه نتیجه تکرارهای خاتمی به کجا رسید؟ چرا در دولت اصلاح طلبان از دلار ۳ هزارتومانی رسیدیم به دلار ۲۴ هزارتومانی؟
روزنامه حامی دولت ادعا کرد رد کردن لوایح مربوط به FATF، چند قفله کردن تحریمهاست.
«فاصله گذاری با مردم» و «کرختی و کم تحرکی»، بخشی از نقدهای جدی به دولت و شخص آقای روحانی است.
گره زدن مسئله دریافت پول از صندوق بین المللی پول به مسئله FATF توسط اصلاح طلبان، یکبار دیگر ثابت کرد که برجام هیچ خاصیتی ندارد و جز ضرر و خسارت، هیچ نتیجه دیگری برای مردم ایران نداشت.
نماینده شبستر در مجلس از مثبت بودن آزمایش ابتلای خود به ویروس کرونا، خبر داده است.
ارگان حزب اشرافی کارگزاران به استدلالهای نخنما درباره FATF متوسل شد و ادعا کرد اقدامات نیروهای انقلابی در این باره با منافع و اقدامات آمریکا، عربستان و اسرائیل همراستا درآمده است.
موسسه سلطنتی چتم هاوس انگلیس میگوید با توجه به ناموفق بودن فشار حداکثری دونالد ترامپ، باید مقدمات انعقاد برجام2 فراهم شود(!)