اگرچه حوزه طراحی و تولید هواپیماهای آموزشی نظامی، در بسیاری کشورهای مهم صنعتی جهان در حال پیگیری است اما فقط کشورهای معدودی می توانند تمامی مراحل تولید چنین جت هایی را به صورت بومی انجام دهند.
هنگامی که هزینه تولید اولین فروند از "یاسین" که حدود 6میلیون دلار (با احتساب هزینه های تحقیق و توسعه و سختی های ایجاد خط تولید) بود با ارقام ساخت یک صندوق عقب خودرو مقایسه شود، ارزش آن معلوم خواهد شد.
مقایسهای میان قیمت جتهای آموزشی مطرح در دنیا با قیمت اعلامشده برای هر فروند جت آموزشی «یاسین» به خوبی نشان میدهد تاکنون ایران سازنده ارزانترین جت آموزشی جهان بوده است.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با بیان اینکه ۳ یا ۴ اسکادران از جت یاسین را نیاز داریم که هر اسکادران ۱۶ فروند است، گفت: تا الان حدود ۷۰ میلیارد تومان برای ساخت این هواپیما هزینه کردهایم.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در برنامه "سلام صبح بخیر" موضوع خودکفایی در تجهیزات هوای را تشریح کرد.
رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع گفت: برآورد ما این است که بین یک سال تا ۱۸ ماه آینده اسکادرانی از این جت آموزشی را در اختیار نیروی هوایی قرار دهیم.
مهمترین ویژگی تکمیل زنجیره آموزش خلبانان نظامی کشور با رونمایی از جت آموزشی یاسین، متکی بودن ناوگان جدید آموزشی به کابینهای دیجیتال و گذر از کابینهای آنالوگ در نیروی هوایی ارتش است.
هواپیمای «یاسین» به عنوان اولین هواپیمای آموزشی ساخت ایران با قابلیت رزمی، صبح امروز با حضور وزیر دفاع و فرمانده نیروی هوایی ارتش رسما رونمایی شد.
جت آموزشی و پیشرفته تمام ایرانی «یاسین» با حضور وزیر دفاع، فرمانده نیروی هوایی ارتش و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رونمایی شد و با دستور امیر سرتیپ نصیرزاده نخستین پرواز رسمی خود را انجام داد.
وزیر دفاع گفت: هواپیمای جت "یاسین" نه تنها ماهیت راهبردی علمی و فناورانه داشته و بر ارتقاء قدرت ملی تاثیر گذار خواهد بود بلکه به عنوان نماد بارز و افتخار آمیز در شکست و بی اثر کردن تحریمها ، پیام بسیارروشنی را به نظام استکبار منعکس خواهد کرد.