یکی از نشریههای اقتصادی که اشخاص نزدیک به دولت حسن روحانی در هیئت سیاستگذاری آن فعالیت دارند، هنور دولت سیزدهم کابینه خود را تشکیل نداده، حملات خود را به دولت آغاز کردهاست.
این نگرانی وجود دارد که دولت بخواهد صرفاً به این دلیل که خاطره خوشی از خود برای مردم به یادگار بگذارد، تعهدات پر هزینهای را ایجاد کند و هزینههای جدیدی به کشور تحمیل شود.
این سؤال وجود دارد که چرا وقتی اقتصاد در رکود است و میزان تولید کالا و خدمات به گواه کاهش رشد اقتصادی منفی است، میزان حجم نقدینگی اعم از پول و شبه پول در اقتصاد افزایش مییابد.
باید پذیرفت عده زیادی اگر چه در جامعه با مصائب فقر دست و پنجه نرم میکنند، اما عدهای هم دارای ثروت زیادی در بازار بانک و سرمایه و سهام، زمین و ساختمان، ارز و طلا هستند.
باید فکری به حال انحصارها و احتکارها در بازارها کرد وقتی گفته میشود در بازار مسکن تهران که موجودی واحدهای مسکونی ٢میلیون و ٥٠٠ هزار الی ٣ میلیون و ٥٠٠ هزار است.
بهتر است به جای آنکه صرفاً نظرها معطوف رشد یا توقف قیمت در اقتصاد باشد، به آتشفشانی که در آن تورم ساخته و پرداخته میشود اشاره شود.
بیتوجهی به قیمتگذاری صحیح در بازار کار، خودرو، ارز، سکه، طلا، زمین و ساختمان و صنایع غذایی و دارو، پول و بانک و بازار سهام فارغ از اینکه چه فاصله طبقاتی را در کشور پدید آوردهاست، حوزه سیاستگذاری عمومی را بسیار سخت و پیچیده کردهاست.