این نشست با دو موضوع مهم بررسی مسئله عقلانیت به عنوان مهمترین و موثر ترین مولفه در تربیت بانوی تراز اسلام و خاصیت تحول سازی در جامعه زنان و بررسی تاریخی از جلوه ی عقلانیت در نقش آفرینی حضرت زینب (س) برگزار شد.
محسن میردامادی اخیراً در اظهاراتی با مضمون سفیدسازی مصطفی تاجزاده پس از دستگیری گفته است: اینجانب نیز به دفاع از انتخابات آزاد میپردازم!
یک نماینده مجلس به تازگی با ابراز نظر پیرامون طرح قیمتگذاری در سقف اجارهبها، ناامیدانه گفته است: این مساله چون با واقعیتهای جامعه سازگاری ندارد، عملیاتی نمیشود!
معاون دفتر منابع آب و خاک سازمان محیط زیست بر لزوم اجتناب از راهحلهای پوپولیستی برای مشکل کشاورزان کمآب تأکید کرد.
"انتقاد" یکی از الزامات وادی سیاست است ولی آسمان و ریسمان به هم بافتن علیه دولت اولا انتقاد نیست و ثانیا یک کار غیر عقلانی است.
عده ای قصد دارند در مقابل مکتب امام و سه مولفه اصلی آن یعنی معنویت، عقلانیت و عدالت؛ دست به تحریف امام راحل بزنند و امامی را به مردم و نسل های جدید معرفی کنند که مثلا با عقلانیت حکومتی مخالف بود.
مصاحبه اخیر خسرو تهرانی (از رجال امنیتی دهه 60) درباره شهید بهشتی به گونهایست که انگار تهرانی خاستگاه بهشتی را روحانیت نمیداند!
دستگیری و رسواسازی فرماندهان فتنه در کنار نظارات کارا و تعزیراتی دولت بر بازار؛ 2 راهکار اصلی برای جلوگیری از بروز "فتنه اقتصادی" هستند.
یک عضو جامعه مدرسین گفت: نمیتوان این برداشت را کرد که اگر مشکلات معیشتی مردم زیاد شده، به دلیل کاهش یافتن تقوا و ایمان عمومی بوده است.
فرد دارای عقلانیت میتواند درباره هر پدیدهای از اظهار نظر عقلانی بهره ببرد و مورد ریزتر یعنی "تخصص" را به اهلش واگذارد. تجربه برجام نشان داد که چگونه تخصص در ذیل عقلانیت تعریف میشود.
عقلانیت برخلاف تصور برخی، نه تنها محافظه کاری و پرهیز از تحول نیست بلکه چه بسا منشأ تحول و انقلاب باشد، مانند انقلاب اسلامی که محصول یک عقلانیت عمیق و شناخت دقیق بود.
قامتهای تعظیم کردهی برخی رجال اصلاحطلب در مقابل رفتارهای مثبت رئیسجمهور رئیسی ممکن است به تیر و کمان تبدیل شود! اگر دولت سیزدهم نتواند رفتارهای خوب خود را با کارنامه واقعی برای مردم همراه کند.
زندانیان فتنه 88 که میتوانند به سالمبودن محیط زندان در نظام اسلامی شهادت دهند و به مردم بگویند رخدادهایی از قبیل "فیلمهای زندان اوین" یک اتفاق است نه رویه! اما به جمع معترضان نظام پیوستهاند.
وقتی ساز و کار کووکس نتوانست مشکل دنیا در تأمین واکسن را حل کند، رییس دفتر «اِمرو» گفت: تنها کشوری که در این زمینه عقلانیت به خرج داد، ایران بود. رفت روی پای خودش ایستاد.
مشارکت انتخاباتی به کارنامه و محبوبیت نامزدها مربوط است یا به "مشروعیت نظام"!؟ مقام معظم رهبری طی بیاناتی در سال ۹۴ به این سؤال فلسفی پاسخ دادند.
با وجود عزم عمومی هسته سخت جریان چپ برای "تحریم خاموش انتخابات" اما برخی افراد، احزاب و گروههای اصلاحطلب هستند که قصد کار انتخاباتی دارند و از صندوقهای رأی ناامید نیستند.
روحانی نام شعار خود را گفتمان عقلانیت، اعتدال و اصلاحات نامیده بود، گفتمانی که دولت روحانی را حاصل ترکیب جریان اعتدالی و اصلاحی کشور می دانستند.
چپ ایرانی با نشانههای آشکار، دچار "زوال عقلانیت"شده است. اما این مسئله چگونه میتواند منجر به عبور از دموکراسی و حتی آنارشیسم شود؟!