۸ سال دفاع مقدس ذخیره ارزشمندی از دستاوردها و تجربیات بزرگ ملی که زمینهساز حفظ استقلال، خوداتکایی، پرورش استعدادهای ملی و اهتزاز پرچم افتخار و عزت ایران اسلامی در منظقه شد را بنا نهاد که تا سالها بعد از جنگ هم تجارب و دستاوردهای آن انقلاب اسلامی را از همه خطرات و حوادث عبور داد.
بعد از جنگ جمل که در آن، آتشافروزان علیرغم آنهمه خط و نشان كشيدنها و رجزخوانيها به سختي شكست خورده و به ذلت افتاده بودند، مولاي بزرگوار ما حضرت امير عليهالسلام در وصف دو سپاهی که در دو سوي آن آوردگاه مقابل هم ایستاده بودند.
در روزهای پس از جنگ یکی از سوالهایی که پرتکرار پرسیده میشود، این است که نقش دیپلماسی در این روزهای جنگ چیست؟
جنگی که از سوی رژیم کودککش صهیونی با همراهی و پشتیبانی کامل آمریکا بر ملت ایران تحمیل گردید، از جنگهای تعیینکننده و سرنوشتساز است.
علیرغم سانسور شدید اخبار جنگ از سوی رژیم صهیونیستی، شواهد فراوانی از استیصال صهیونیستها و پشیمانی آنها از حمله به ایران حکایت میکند.
یادداشت حاضر قصد ورود به مناقشات حقوقی پیرامون طرح جدید مهریه را ندارد و صرفا به تبیین منظر کلانتر و مهمتری درباره سیاستگذاری و تقنین در عرصه زنان اکتفا میکند.
مهمترین سؤالی که همه به دنبال آن هستند جزئیات جدید و بیشتر درباره نفوذ اطلاعاتی بزرگ ایران به اسرائیل و نوع انتقال حجم بسیار بالای از اسناد به تهران و اینکه ایران با این اسناد چه خواهد کرد، میباشد.
در دهه های اخیر ، ایران گامهای بلندی در حوزه علم و فناوری برداشته است؛ از فتح قلههای فناوری نانو و سلولهای بنیادی تا ساخت ماهوارههای بومی، داروهای نوترکیب، غنی سازی اورانیوم تا چرخه کامل سوخت هستهای، پهپادهای پیشرفته و توسعه استارتاپهای دانشبنیان و کسب رتبه ۱۵ تا ۱۷ در تولید علم دنیا؛ اینها تنها بخشی از دستاوردهایی هستند که بسیاری از کشورهای منطقه حتی در آرزوی آن ماندهاند.
در این کلام حضرت امام -رضوانالله تعالی علیه- دقت کنید. از بیانات حضرت ایشان در آذرماه سال ۱۳۶۴ است و به مناسبت سالروز میلاد رسول خدا(ص) و امام صادق(ع): «آن چیزى که مىخواستم امروز عرض کنم این است که در ولادت حضرت رسول- صلىالله علیه وآله- قضایایى واقع شده است، قضایاى نادرى به حسب روایات ما و روایات اهل سنت وارد شده است.
در ایام شهادت حضرت امام محمد باقر (ع)، فرصتی فراهم شد تا به نقش بنیادین حضرت در تشکیل یک مکتب جامع علمی، فرهنگی و معنوی جامع نگاه کنیم. امام باقر (ع)چون خورشیدی روشن در تاریکی روزگار، نور الهی را بر جامعه اسلامی میتاباندند. درخشش معنویشان به حدی رسیده بود که حتی دشمنان نیز در مقابل شأن آن حضرت تعظیم میکردند.
جمهوری اسلامی ایران به پالرمو علیرغم مخالفتها و نگرانیهای جدی دلسوزان امنیت اقتصادی کشور، نهایتاً صورت گرفت. اکنون که این تصمیم اتخاذ شده، صرفنظر از چرایی یا چگونگی آن، ضروری است پیامدهای این الحاق با نگاهی واقعبینانه و همهجانبه تحلیل شود.
نگاه به ماجرای غزه از افق جنایات دشمن لازم است، اما نه با روایت دشمن، روایت دشمن حجم تخریب و جنایت را نشان میدهد، هم ناراحت میشوید و هم در دل میگویید، پس نمیشود و نمیتوان مقابل این دشمن ایستاد باید سر خم کرد.
يك سؤال كليدي در ذهن مردم ايران و ناظران جهاني در مورد چيستي مذاكرات ايران و آمريكا وجود دارد كه پاسخ درخور پيدا نكرده است.
بیست و پنجمین سالگرد آزادسازی جنوب لبنان از اشغال رژیم صهیونیستی، با پیروزی تاریخی حزب الله و متحدانش در انتخابات شوراهای شهر و روستا همزمان شده است.
دیروز آقای پزشکیان رئیسجمهور محترم کشورمان در «مجمع گفتوگوی تهران» که با حضور میهمانان خارجی تشکیل شده بود، با تاکید بر این گزاره که هرگز در مقابل زورگویی و باجخواهی آمریکا عقبنشینی نمیکنیم، گفت: «اگر از همین امروز انرژی از خلیجفارس منتقل نشود، آنها [آمریکا و اروپا] فلج خواهند شد».
سفر ترامپ به منطقه را از منظرهای مختلف اقتصادی، سیاسی، راهبردی و معرفتی میتوان به تحلیل نشست.
سفر ترامپ به منطقه پایان یافت. صحبتهای اخیر ترامپ در ریاض مورد توجه رسانه ها و تحلیل گران زیادی قرار گرفت. تحلیلگران سیاسی و امنیتی این سفر را به مثابه تلاش او برای حضور و تاثیرگذاری مستقیمش بر روی میز مذاکرات ایران و آمریکا تلقی کردهاند.
سفر ترامپ به منطقه برای رسانههای آیندهفروش هیجانآور بود؛ سفر به سه کشور منطقه را نمادی از تعامل منطقهای با آمریکا برای پیشرفت معرفی کردند و قند در دلشان آب و آب از دهانشان جاری شد.
یکی از هنرهای رسانهای غرب و پیادهنظام آن در ایران پرداختن به معلولها و مخفی کردن علتهاست. دیدن پدیده، اتفاق، تغییر و توصیف بدون فهم علت آن معمولاً سکه رایج در مواجهه با مشکلات جمهوری اسلامی است که خود نوعی شگرد برای سامان دادن به ذهن است.
یکی از فرقهای جمهوری اسلامی با خیلی از کشورهای دیگر چیست؟ اول اینکه یک سری بدیهیات به شکل راز درآمده است. دوم اینکه اگر مشکل را شناسایی کند به سمت حلش میرود و اتفاقا در اکثر موارد هم واقعا حل میکند.