حلقه وصل: عید غدیر، عیدالله اکبر است، الحمدلله برای چنین عیدی و خدا را شکر که مسلمان و شیعه آفریده شدیم و در کشوری زندگی میکنیم که مذهب رسمی آن تشیّع است.
اما از عید غدیر چه میدانیم؟
چرا دین اسلام با پیام غدیر کامل شد؟
پیام غدیر مگر چه بود؟
جامعه امروز ما با غدیر چه پیوند و چه نسبتی دارد؟
در مقام برشمردن اهمیت عید غدیر نیستیم، چرا که به عنوان یکروز مهم و مذهبی کم و بیش مورد توجه است تا آنجا که در تقویم رسمی کشور، تعطیل اعلام شده است.
اما گلایه و سخن بر سر آنست که آیا اهمیت این موضوع فقط در تعطیلی رسمی و برپایی چند ایستگاه صلواتی توزیع شربت و شیرینی خلاصه میشود؟
در تبیین و تفهیم واقعه غدیر و مسئله مهم ولایت بعد از نبوت در طول سال چه کردهایم؟
چند صفحه از کتب درسی مدارس و چند واحد دانشگاهی به این موضوع اختصاص یافته است؟
وقتی به روز عید غدیر نزدیک میشویم، جلساتی برگزار میشود و نمایندگانی از دستگاههای مختلف گرد هم میآیند، یکی میگوید ما مسابقاتی داریم که میتوانیم نام آن را جامغدیر بگذاریم و به این ترتیب رسالت دستگاه عریض و طویل خود را در این رابطه تمام شده تلقی میکند، دیگری میگوید شب شعری در پیش داریم که میتوانیم به سمت و سوی غدیر هدایتش کنیم....
یعنی همان برنامههای روتین همیشگی، فقط عنوانش با عنوان غدیر درآمیخته میشود، و مابقی به همین منوال پیشنهاداتی مطرح میکنند از نصب بنر بر سردر ادارات تا الصاق تراکت در تابلوی اعلانات و امثالهم.
مردم خودشان در تهیه شربت و شیرینی و ایستگاههای صلواتی در ایام عید، خودجوش پای کار هستند اما در بحث محتوایی از متولیان امر انتظار میرود بهتر از این در خدمت تشریح و تبیین بحث ولایت باشند.
الحمدلله دستگاههای اجرایی زیادی داریم که در کنار حوزههای علمیه میتوانند ظرفیتهای خوبی در این راستا ایجاد کنند، سازمان تبلیغات، ارشاد اسلامی، حوزه هنری، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، دانشگاهها، کانونهای فرهنگی هنری مساجد، ائمه جمعه و جماعات و ... همه میتوانند در بالا بردن دست ولایت سهمی و نقشی موثر ایفا کنند.
طلبهای که دلسوزانه برای حفظ حرمت ایام فاطمیه، در مقابل ارشاد تحصن میکند و میگوید هنوز پرچمهای عزای فاطمی برپاست، چرا بنرهای کنسرت به در و دیوار شهر آویزان میشود؟ در ایام عید غدیر باید با همان عزم و همت و بلکه بیش از آن پای کار ولایت باشد؛ مگر نه اینکه حضرت زهرا سلام الله علیها شهید راه ولایت بود؟
آنچه امروز ما را از دیگر کشورها بالاخص کشورهای مسلمان، متمایز میکند، بحث رهبری است، ما در غدیر خم فهمیدیم که باید در رکاب ولی زمان حرکت کنیم تا به سر منزل مقصود برسیم.
امروز هم ملت ما ضمن حرکت در پشت سر ولی فقیه با عبور از تنگناهایی که دشمنان خارجی و مغرضان داخلی پدید آوردهاند، از پیچ و خمهای سخت در حال گذر است و جهان اذعان دارد که این موفقیتها در سایه رهبری هوشمند آیت الله خامنهای صورت میگیرد، و کیست که انکار کند سید علی حسینی خامنهای پرچمی را از دست حضرت روحالله گرفته و میخواهد به امام زمانش بسپارد؟
و این میسر نیست جز درک واقعه غدیر که بر همه متولیان فرهنگی و هنری و حوزوی واجب است به تفهیم و تبیین آن بپردازند.
بزرگواران فکری و اندیشهای شهر کرمان! عید غدیر در توزیع شربت و شیرینی خلاصه نمیشود، باید در طول سال در این زمینه کار فرهنگی صورت گیرد و اوج آن در ایام عید غدیر با شربت و شیرینی همراه باشد.