حلقه وصل: حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نخستین دوره مدرسه عدالتخواهی که از سوی جنبش عدالتخواه دانشجویی برگزار می شود، به سخنرانی پرداخت.
رحیمپور ازغدی در ابتدای سخنان خود گفت: ما در این ۴۰ سال هر چه جلوتر آمدیم در حوزه نظامسازی و جامعهسازی و... تجربیات مثبت و شیرینی داشتیم و در کنار آن تجربه تلخ نیز داشتیم و این آنقدر مسئله عدالتخواهی را پیچیده میکند که نیاز به تحلیلهای پختهتری داریم. وی افزود: گاهی کسانی که چهل سال پیش عدالتخواه بودند و اکنون در دستگاههای حکومتی قرار گرفتند، خودشان مخاطب عدالتخواهان امروزی واقع شدهاند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه در دهه شصت نهضت ملی شدن مطرح شد، ادامه داد: در دهه هفتاد و هشتاد که کشورهای جهان به سمت خصوصیسازی رفتند عده ای به این رسیدند که اقتصاد ملی جواب نمی دهد و باید رویکرد را به سوی خصوصیسازی تغییر داد و یک مرتبه مصداق عدالتخواهی این شد که خصوصیسازی راه حل مشکل است. وی افزود: اما این مطالبه به تدریج با مصرفزدگی، اشرافیت و عدم شفافسازی سازمانها همراه میشود و اثر مثبتی نمی گذارد.
این استاد حوزه و دانشگاه در تکمیل این بخش از اظهارات خود گفت: در دهه نود نیز باز بحث میشود که آیا رویکرد خصوصیسازی باقی بماند یا باید به سمت دولتی شدن برود! این مصداق نشان میدهد عدالت به این سادگی نیست. دقت کنید که اصول عدالت قراردادی نیست و همواره ثابت است.
رحیمپور ازغدی در ادامه با طرح این سوال که «چطور عدالتخواهی کنیم که نه دشمن سواستفاده کند و نه سیاهنمایی شود؟»، گفت: شاخصههای عدالت تمام نمیشود، مدام تکرار میشود و باید جلو برویم. قدم اول برای عدالتخواهی این است که بدانیم چه هست و چه نیست؟ چه گامهایی برداشته شده و کجا متوقف شده است؟ ما باید چه چیزهای را مطالبه کنیم؟
وی افزود: شاخصترین ملاک، قانون اساسی و سخنان امام و رهبری است. سراغ ارگانها برویم و در قانون ببینیم آیا به وظیفهاش عمل کرده است یا خیر؟ از همه سازمانها این را مطالبه کنید. از هیچ کس هم نترسید، باید ظرفیتش را هم داشته باشید! درصد زیادی از مردم فقط به فکر خودشان هستند، هرکسی که صرفا به فکر خودش است در عدالتخواهی وارد نشود، کسی که ظرفیت ندارد، وارد عدالتخواهی نشود، چون این مسیر هزینه دارد، کتک و اخراج و بیآبرو شدن دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: از فضای مجازی خیلی خوب استفاده کنید، این بهترین شیوه در این زمان است، سوالات تخصصی و عادلانه باشد اگر در ابتدا شخصا پیگیری نکردند در فضای مجازی انتشار دهید، وی ادامه داد: از نهادهای مختلف در جهت واکنششان در برابر ظلمی که به مظلومین عالم وارد شده است سوال کنید. باید همه در این کشور پاسخگو باشند، باید برخورد سالم اندیشهها صورت گیرد. باید در چارچوب قانون و اخلاق، آزادی باشد. قانون و اخلاق بدون آزادی بیفایده است و آزادی نیز بدون قانون و اخلاق دچار هرج و مرج میشود.
رحیم پور ازغدی افزود: ما باید نمونهای از اسلام را نشان دهیم که مکتبهای دیگر ببینند الگوی دیگری برای سعادت بشر وجود دارد و خود نیز در سمت این الگو باشیم. هیچ قانون ظالمانه ای نمی توانیم به اسلام نسبت دهیم. نه نظام منهای انقلاب و نه انقلاب منهای نظام فایده ای دارد باید نظام انقلابی را حفظ کنیم. بهترین سند برای مطالبه عدالت خواهی، قانون اساسی است.