به گزارش حلقه وصل، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا برای جلب نظر عربستان جهت شرکت در ائتلاف نظامی در خلیج فارس، با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور تلفنی گفتگو کرد.
پومپئو در توییتر خود از "گفتگوی مفید" با ولیعهد سعودی خبر داده و گفته است که "از مشارکت و حمایت او در زمینه مسایل متعدد در منطقه" سپاسگزاری کرده است.
آمریکا اعلام کرده بود با هدف تامین امنیت تردد کشتیهای تجاری در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز، قصد تشکیل یک ائتلاف نظامی بزرگ را دارد.
چندی پیش، پمپئو در گفتوگو با شبکه تلویزیونی "اسکای یک" درباره ائتلاف نظامی در خلیج فارس گفت: «آنچه ما از بیش از ۶۰ کشور خواستهایم اینکه در حفظ امنیت و باز نگهداشتن تنگه هرمز همکاری کنند، به این ترتیب کشتیهای تجاری میتوانند از آنجا گذر کنند.»
اما تاکنون از این 60 کشور تنها انگلیس رسماً اعلام کرده به ائتلاف نظامی آمریکا برای امنیت دریایی در خلیج فارس میپیوندد.
انگلیس گفته دیگر متحدان خود را نیز تشویق خواهد کرد تا به این ائتلاف بپیوندند.
با این حال هنوز نشانی از آن دیده نمی شود که کشورهای اروپایی دیگر قصد ملحق شدن به این ائتلاف را داشته باشند.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، روز دوشنبه (۵ اوت) یک بار تاکید کرد که کشورش قصد پیوستن به یک نیروی دریایی بین المللی تحت فرماندهی آمریکا را ندارد. او گفت که آلمان خواهان تاسیس یک ائتلاف اروپایی برای تضمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است.
در پی پاسخ سرد اروپایی ها به درخواست آمریکا، مدتی است وزیر خارجه این کشور تلاش می کند آسیاییها را با ائتلاف خود همراه کند؛ تلاشی که تاکنون ناکام مانده است.
استرالیا آخرین کشوری است که به این پیشنهاد آمریکا پاسخ داده و گفته است که در این زمینه براساس «منافع ملی» خود تصمیم میگیرد.
ظاهرا ژاپن نیز به دعوت آمریکا پاسخ سردی داده است. به نوشته برخی رسانههای محلی ژاپن به نقل از یک منبع دولتی، دولت توکیو ناوهای خود را برای مشارکت در ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا به خلیج فارس نمیفرستد.
در این میان، رژیم صهیونیستی هم اعلام کرده تنها از نظر اطلاعاتی در ائتلاف آمریکا حاضر خواهد شد و کشتی جنگی به منطقه اعزام نخواهد کرد.
منبع: جام نیوز