حجت الاسلام سلیمانی، افزود: توسعه و ترویج فرهنگ رفیع ائمه اطهار(ع) و اولاد آن بزرگواران، یکی از مهم ترین رسالت های ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور است.
وی، با بیان اینکه این ستاد، ترویج و توسعه فرهنگ دینی برگرفته از قرآن و عترت را وظیفه خود می داند، گفت: دو امر مهم قرآن و عترت مورد تاکید و سفارش پیامبر اکرم(ص) بوده و از سوی دیگر توجه به فرهنگ دینی، مهندسی فرهنگی و داشتن پیوست فرهنگی در همه امور همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و امام راحل نیز در این خصوص همواره تاکید داشته اند.
دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، ابراز کرد: ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد، وظیفه خودش می داند که به این دو موضوع به شکل جدی بپردازد و در همین راستا چند سالی است که با یاری خداوند متعال و جدیت همه همکاران، همه استان های مختلف کشور هر کدام برنامه هایی برای یکی از ائمه مصومین(ع) در دستور کار دارند.
حجت الاسلام سلیمانی، افزود: کنگره پیامبر اعظم(ص) استان کرمان، کنگره بین المللی امام سجاد(ع) با محوریت سیره و سنت این امام همام در هرمزگان، امام هادی(ع) در استان بوشهر، حضرت امام علی(ع) استان لرستان و سایر استان ها نیز برنامه هایی در خصوص ائمه معصومین(ع) دارند و به زودی در ارتباط با حضرت موسی بن جعفر(ع) استان گیلان نیز در این زمینه فعال خواهد شد.
وی، اظهار کرد: با توجه به اعلام آمادگی استان ایلام در خصوص اجرای برنامه هایی در خصوص شناساندن بیشتر سیره و سنت حضرت ابوالفضل(ع)، این استان امسال بحث شعر را پیگیری کرده و به عبارتی در ارتباط با اشعار مربوط حضرت عباس(ع) ورود داشته و انتظار می رود که در سال های آینده از قالب های هنری دیگر نیز در این همایش استفاده و کنگره ای با نام حضرت ابوالفضل(ع) به میزبانی این استان و با مشارکت نهادهای فرهنگی از جمله ستاد بازسازی عتبات عالیات و حرم مطهر حضرت عباس(ع) برگزار شود.
حجت الاسلام سلیمانی، تصریح کرد: ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور این آمادگی را دارد که کنگره ملی حضرت ابوالفضل(ع) را با هماهنگی نهادها و دستگاه های مرتبط در سال های آتی در استان ایلام به صورت با شکوه و در قالب های مختلف هنری برگزار کند.
دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، تصریح کرد: در برگزاری چنین برنامه هایی، باید این توجه را داشته باشیم که همه این برنامه هایی که در سطح کشور اجرا می شود، باید منجر به نتایجی بشود که حاصل آن در جامعه اسلامی به طور کاملا ملموس احساس شود و علاوه بر آن، این برنامه ها، باید به گونه ای طراحی شوند که مخاطبین مختلف بتوانند از آن بهره مند شوند.
حجت الاسلام سلیمانی، با اشاره به اینکه بزرگترین درس مکتب حضرت ابوالفضل(ع) ولایتمداری است، افزود: جامعه امروزی ما، بسیار می تواند از سیره و سنت حضرت عباس(ع) الگو بگیرد، ایثار و احترام به مردان الهی، یکی از مهم ترین پیام های مکتب حضرت ابوالفضل(ع) است اما ولایتمداری آن حضرت، در راس همه این صفات قرار دارد.
وی، بیان کرد: در تاریخ داریم که علی رغم اینکه حضرت عباس(ع) جنگجویی نام آور، شجاع و رزم آور بوده و شجاعت آن حضرت در قبل و زمان واقعه کربلا زبانزد عام و خاص بوده است، اما بدون اذن امام و مقتدای خود حضرت امام حسین(ع) قدم از قدم بر نمی دارد و تا آخرین لحظات در کنار امام(ع) قرار می گیرد و جان خود را در راه آرمان عاشورا فدا می کند و این درس بزرگ ولایمتداری است که امروز باید در برنامه های فرهنگی از این قبیل مد نظر قرار گیرد.
دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، اظهار کرد: در زمینه ترویج فرهنگ عاشورایی و ولایتمداری، شاعران نقش مهمی ایفا می کنند و در این زمینه همواره شعرای کشور به زوایای مختلف ایثار و شهادت و فرهنگ عاشورایی توجه ویژه ای نشان داده اند اما خواهش من از شعرا این است که در حوزه منش اخلاقی و ولایتمداری حضرت ابوالفضل(ع) توجه ویژه ای داشته باشند.
حجت الاسلام سلیمانی، در پایان خاطرنشان کرد: همه باید در ولایتمداری و تبعیت از رهبر صالح، از حضرت ابوالفضل(ع) پیروی کنیم و این امر در جامعه به ویژه در بین اقشار جوان و نوجوان فرهنگ سازی شود و این فرموده امام راحل(ره) مبنی بر اینکه پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیبی نرسد، در جامعه به یک فرهنگ و مطالبه عمومی تبدیل شود.